Vorbesc fluent engleză, franceză, norvegiană, suedeză și rusă.
Vorbesc decent maghiară, ucraineană și daneză
Cunoscându-le pe astea, pot înțelege fără probleme un text sau o conversație în germană, olandeză, sârbă, macedoneană, bulgară, slovenă, bielorusă, italiană și spaniolă.
În curând vor urma la rând spre studiu lituaniana și islandeza și în paralel trebuie să-mi îmbunătățesc maghiara.
Deocamdata caut meditatii la japoneza.
Vorbesc fluent engleza, dar mai am cateva lucruri de invatat.
La scoala invat si franceza, insa nu ma atrage.
Tu?
Vorbesc fluent Engleza, Spaniola, Franceza, Italiana si binisor Portugheza. Mai inteleg Catalana, ceva Rusa, Germana si Olandeza.
Mi-ar placea sa invat bine Germana si Rusa si probabil in viitor ceva Araba si Chineza
Vorbesc engleza, inteleg spaniola destul de bine, detest franceza si mi-ar placea coreeana si bulgareasca.
Stiu franceza si inca mai invat pentru ca ma atrage foarte mult, Engleza nu prea multa, invat la scoala, dar nu ma pasioneaza deloc. Mi-ar placea sa invat si spaniola
Engleza o știu puțin mai bine ca româna dar, am probleme cu vorbitul deoarece nu am avut ocazia să o folosesc.Aș vrea să mai învăț rusă, japoneză, germană.
Sora mea stie foarte bine franceza si engleza.intelege cat de cat germana, spaniola si italiana.eu stiu engleza si mi-ar placea sa invat italiana si chineza.
Vorbesc engleza la un nivel avansat (am certificat CAE, nivel C1), franceza la un nivel mediu (nici pe mine nu ma atrage deloc, insa o invat la scoala din a 5-a) si am inceput sa invat germana si finlandeza pe cont propriu (sunt inca la inceput cu ambele). Pe langa astea, mi-ar mai placea sa invat norvegiana si maghiara, pe viitor .
Stiu engleza, la scoala fac si franceza.
As vrea sa stiu franceza mult mai bine, e destul de interesanta!
Momentan vreau sa invat engleza pentru ca este limba cea mai vorbita(ma rog, mandarina e, dar nu ma duc eu in China! ).
As vrea sa invat si italiana pentru ca vreau ca in viitor sa ma mut acolo
Sunt unul din tipii ăia ciudați care-și petrec timpul cultivându-se.
Am acces la mai multe informații și la mai multe perspective cunoscând atâtea limbi. Sunt o mulțime de aspecte și poziții care nu există disponibile în limba engleză (în ciuda părerii neavizate a multora că orice se găsește în engleză).
E vorba de prioritati. Ce relevanta ar putea avea cunoasterea limbii ucrainiene? Sau a limbii macedonene, care si-asa e limba unei tari artificiale? Inteleg limbile scandinave, olandeza, sau rusa; suna placut, ori pot fi foarte utile. Da' faza cu limbile estice n-o pot dibui. In media, perspectivele nu sunt extrem de variate. Stii si tu asta. In bobor or fi variate, dar pana la boboru ucrainean sau al "macedonean" e cale lunga. Asta voiam sa zic. Si de unde atata timp? Ba AVFM, ba doua facultati, ba taspe mii de limbi, ba blogu', ba munca. Ori stai 80-90 de ore treaz incontinuu, ori ceva e putred in Danemarca.
Bă tu ai un drăgan aparte la mine de mă stalk-uiești peste tot
În altă ordine de idei, dacă faci calculul, facultățile s-au cam terminat de un pic de vreme pentru mine - iar blogu și AVFM nu mănâncă atâta timp pe cât s-ar crede. Doar pentru că nu le-ai putea tu face, nu înseamnă că nu se pot face.
Dacă ți se pare că eu-s ciudat - vezi-l pe domnul Ioannis Ikonomou, traducător la Comisia Europeană, care nu vorbește decât 32 de limbi. Sau Bulcsu Laszlo, filosof croato-ungur care vorbește vreo 40.