Se spune ca doar Chuck Norris poate stranuta cu ochii deschisi
eu am incercat dar nu merge :D
http://sanatate.ele.ro/De-ce-stranutam-_--a10658.html
ti-am dat un link, cuprinde cateva amanunte despre stranut, si de ce nu putem stranuta cu ochii deschisi :P
In completare spun ca nu putem tine genunchii drepti in timpul unui stranut. E un gest reflex.
Deoarece daca stranutam si incercam sa tinem ochii deschisi ei pot iesi din orbite. Daca incerci sa iti retii stranutul, acesta "iesind" cu 250km/ora..ni se poate rupe o coasta!
Dah, e logic. E un reflex conditional. Daca am tine ochii deschisi, datorita presiuni acumulate in cavitatea nazala si bucala, ochii ar fi impinsi spre exterior, si poate ar iesi din orbite. Asa pleaopele actioneaza ca o centura de siguranta. Incearca sa iti tii respiratia, tinandu-te de nas, si vei simti cum incepe sa se simta presiunea pe ochi, urechi.
Cand stranuti muschii se incordeaza ca sa scoata mucoasa iar cu acei muschi care scot mucoasa se incordeaza si alte grupe de muschi de pe fata care din acel reflex nu pot fi controlati.
Poii... Unii oameni pot stranuta si cu ochii deschisi. Dar unii nu pot din cauza instinctului
Buna Paulici. Nu poti stranuta cu ochii deschisi, deoarece muschii circulari din jurul curii si a ochilor, se misca involuntare ( fara nici un control ).
Funda?
Din cauza vitezei cu care strănutăm, care e de 250 km/h, dacă ne-am forţa să strănutăm cu ochii deschişi aceştia ne-ar putea ieşi din orbite.
De asemenea nu e bine să te abţii să strănuţi, deoarece îţi poţi rupe o coastă sau ţi se poate sparge vreo venă în creier sau măduva spinării, fiind letal.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Str%C4%83nut
Strănutul părăseşte cavitatea bucală cu viteza de 960 km/h, de aceea el este foarte periculos în condiţiile în care persoana care strănută încearcă să îl controleze. Dacă strănutul este prea puternic, aceasta îşi poate rupe o coastă. Dacă se încearcă reţinerea strănutului, în creier sau în măduva spinării se poate sparge vreo venă, fapt care poate avea consecinţe letale. Dacă persoana se forţează să îşi ţină ochii deschişi, aceştia pot ieşi din orbite. Funda; x
Deoarece puterea unui starnut e foarte mare iar ochii ar iesi din cap.[asa pe intelesul tuturor]
Dacă persoana se forțează să își țină ochii deschiși, aceștia pot ieși din orbite, deci nu putem stranuta cu ochii deschisi pentru ca ne-ar iesi din orbita.
Alte curiozitati:
Dacă strănutul este prea puternic, aceasta își poate rupe o coastă. Dacă se încearcă reținerea strănutului, în creier sau în măduva spinării se poate sparge vreo venă, fapt care poate avea consecințe letale.
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Str%C4%83nut
Ok imi place ce raspunsuri mi-ati dat, daca as avea mai multe funde v-as da tuturor dar din pacate nu am, dar ramane pe altadata:* mersi pentru raspunsurile excelente
Raspunsul tau aici...Strănutul părăseşte cavitatea bucală cu viteza de 960 km/h, de aceea el este foarte periculos în condiţiile în care persoana care strănută încearcă să îl controleze. Dacă strănutul este prea puternic, se poate rupe o coasta. Dacă persoana se forţează să îşi ţină ochii deschişi, aceştia pot ieşi din orbite.Deci,cu alte cuvinte nu putem tine ochii deschisi pentru ca ne-am putea rani…doar in care esti un ‘’Emo’’ar fi ceva cu totul normal pentru tine. Funda?
Cate raspunsuri stupide, sper ca sunt la caterinca, sau ceva. Nu iti pot iesi ochii din orbite din cauza unui stranut, este chestie dovedita, stiu ca a fost un mit de genul acesta la faimoasa emisiune "MythBusters", si a fost dezmembrat in totalitate, nu ar fi singura dovada ca nu se poate sa iti iasa ochii din orbite. In al 2-a rand poti sa stranuti cu ochii deschisi daca vrei asta, dar iti creaza un disconfort destul de mare.
E clar ca avem printre noi super oameni. Oamei care stranuta cu 960 KM/h, si tot felul. Eu zic ca mai bine faci un CV si il trimiti celor de la nasa, e mai ieftin daca te folosesc pe tine pentru a lansa nevetele lor spatiale. In cel mai bun caz poate prinde 100 si ceva de KM/ora
Strănutul părăseşte cavitatea bucală cu viteza de 960 km/h, de aceea el este foarte periculos în condiţiile în care persoana care strănută încearcă să îl controleze. Dacă strănutul este prea puternic, aceasta îşi poate rupe o coastă. Dacă se încearcă reţinerea strănutului, în creier sau în măduva spinării se poate sparge vreo venă, fapt care poate avea consecinţe letale. Dacă persoana se forţează să îşi ţină ochii deschişi, aceştia pot ieşi din orbite.