| lucy9762 a întrebat:

Cine stie un site de unde poti cumpara caini de rasa?

4 răspunsuri:
| Trynda a răspuns:

Eu am luat de la www.radavit.ro. Recomand. Sunt seriosi si au multe rase de caini.

caramela
| caramela a răspuns:

Www.tocmai.ro selectezi orasul si gasesti ce doresti.

| AndraCB a răspuns:

Sunt foarte multe site-uri, dar cei care vand toate rasele de caini sunt comercianti si cainii sunt foarte prost ingrijiti, iar pedigree-urile sunt de cele mai multe ori false. Daca vrei un pet, cauta oameni simpli care au caini din rasa care te intereseaza si au pui, dar sa poti vedea parintii neaparat! Daca vrei unul cu pedigree pentru concursuri, cauta un crescator. Dar pretul sare de 1000 de euro. Iar crescatorii nu cresc toate rasele, ci una-doua, pentru care au dezvoltat o pasiune si la care selecteaza doar exemplarele cele mai sanatoase, cu genetica cea mai buna si pe cele mai frumoase. Apoi, te interogeaza ca la politie despre cum il vei creste, in ce conditii. eu am vorbit cu cel de la care voi lua terra nova cred ca peste 100 de ore.mai aveam sa dau si in scris. Ei nu dau caine oricui, doar asa "Da-mi banii si ia-l", pentru ca un pui cu pedigree ADEVARAT are o valoare foarte mare si promite mult.
A-ti cumpara un caine de rasa de pe site-uri cu "vindem toate rasele" sau "canisa Premium creste toate rasele" (canisa fiind un calificativ pe care nu si-l poate asuma oricine) este o mare pacaleala... unde le creste pe toate? Iti dai seama ca ei nu au acasa nici unul, ii cumpara de la asa numitele "fabrici de catei", daca te uiti pe google vei afla mai multe... Ei nu iti pot arata parintii, iar daca ti-i arata nu sunt cei reali, sunt unii mai frumosi si mai bine ingrijiti, pedigree-ul este fals.pentru ca un caine cu pedigree nu se vinde la cateva sute de euro. Sa nu mai spun cat abereaza ca sa te convinga, cu "certificat de garantie" laughing cine iti garanteaza tie ca va fi el sanatos? Ca nu pot ei sti ce microb ia el, iar cainii aia nu au teste de inima, cistinurie, displazie facute pana la a nu stiu cata generatie ca sa fie ei cat mai siguri ca sansele sunt mai mici de imbolnavire. Iar daca vrei pet, adica asa pentru tine, nu sa-l duci la concurs, i-al de la persoane fizice. Iesi mai ieftin si mai sigur! Pentru ca ei ii tin in casa, au grija de ei cu suflet si chiar daca nu au hartii multe si pline de minciuni, faptele spun si mai multe.
Ce rasa te intereseaza? Daca vrei te ajut sa gasesti un pui, eu sunt foarte pasionata de caini, asta fac toata ziua, invat cat mai multe, cunosc foarte multi crescatori, in special de terra nova pentru ca eu asta vreau sa-mi cumpar si de Husky, pentru ca eu asta cresc momentan. Dar as cauta cu placere pentru tine, doar sa stiu ca nu ai incurajat traficul acela nemilos cu catei chinuiti.
De asemenea, poti cauta pe hobby-zoo.ro. Sunt si pe acolo o gramada de comercianti tepari, ii vei descoperi din ce ti-am zis, dar gasesti si multi oameni simpli care au postat anunturi.
Multa bafta!

| Lou222 a răspuns (pentru AndraCB):

Buna. Ma ajuti si pe mine sa caut un Yorkshire Terrier te rog? Eu as fi vrut un labrador, insa stau la bloc si cainii de talie mica sunt mai potrivitibig grin Am cautat peste tot si am dat peste toti nataraii... Mi-a placut mult ce ai scris. Si eu iubesc mult cainii:X