| LoOvE a întrebat:

Conteaza sau nu IN VIATA profilul liceului pe care il faci?

9 răspunsuri:
| 2122009 a răspuns:

Sincer nu! am facut filologie si acum urmez o facultate de medicina, nu m-a ajutat nimic din liceu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar conta, ca doar daca faci filologie nu poti da la inginerie. Doar daca dai la profile reale, ai mai multe posibilitati de alegere a facultatii.

| BlueRay a răspuns:

Pai... haide sa iti dau un exemplu. Daca vrei sa devii medic, normal ca o sa alegi un liceu numai cu profil de biologie-chimie, ca doar pe specializarea asta te pricepi cel mai bine si de ea ai nevoie pentru a merge mai departe, corect? In concluzie, CONTEAZA profilul liceului pe care il alegi. Funda?

| Anemona a răspuns:

Depinde...te ajuta daca vrei sa urmezi spre exemplu o cariera in jurnalism un profil de filo...dar daca de exemplu tu vrei mate info poti face niste meditatii inainte la admitere la materiile care ti se cer..trebuie sa te si gandesti putin..pentru ca daca vrei sa te faci doctor sau mai stiu eu ce e imposibil sa mergi pe un profil de filo fara meditatii la greu in particular

| LoOvE explică (pentru 2122009):

Pai si nu ai facut meditatii la chimie/bio inainte sa intri la fac de medicina? Avadn in vedere faptul ca la filo nu mai faci chimie.bio din a 11 si a 12.

| LoOvE explică (pentru Anemona):

Pai de ce sa faci meditatii? Ca sa intr la facultate? Nu inveti acolo in faculate materia necesara?

| 2122009 a răspuns (pentru LoOvE):

Nu am facut meditatii, sunt capabila sa invat singura nu sa-i platesc pe altii pentru asta, am invatat 1 luna la biologie, ca doar biologie am dat, si am intrat cu 8.90 la facultate, eu ti-am zis cum am facut eu, alegerile sunt ale tale! mult succes in continuare!

| LoOvE explică (pentru 2122009):

Si ca sa intri la facultatea de medicina, trebuie sa dai examen? Ce examan? Unde il dai? Din ce dai? Bio, chimie?

Lamureste-ma te rog!

| yonela30 a răspuns (pentru LoOvE):

Da, trebuie să dai examen de admitere la facultate, eu am ales bucurești și acolo se dau 60 de grile biologie și 40 la alegere chimie/fizică dar depinde de facultate. La bucurești, cel puțin, ai un manual de biologie de clasa XI din care trebuie să înveți pentru examen și două manuale de chimie organică. Pe lângă astea ai nevoie și de cărți de grile din care să lucrezi și care se iau de la facultate sau le poți cumpăra de la cei care au intrat și nu mai au nevoie de ele. Contează puțin și media de la bac, în sensul că dacă cineva a luat aceeași notă ca tine la examen, departajarea se va face pe baza mediei de la bac. Mult succes dacă alegi medicina!

Întrebări similare