| Adeeliiina a întrebat:

Cum se analizeaza verbul?

Răspuns Câştigător
| mihaela0205 a răspuns:

Eu sunt in a 6-a si iti spun cum stiu:
Sa luam o propozitie: "Maria a mancat mere" laughing
"a mancat"-verb predicativ, mod indicativ, timp perfect compus, nr. sg, conjugarea(a manca) I, f. s. PV

| amuzanta a răspuns (pentru mihaela0205):

Da diateza unde e? nici nu stii sa analizezi mai anlfabet-o)) daca nu stii nu vorbi

A si am uitat ceva analfabet-o trebuie analizat si conjugarea, caz, grad

| mihaela0205 a răspuns (pentru amuzanta):

Prefer sa nu-mi pun mintea cu tine, asa ca o sa-ti explic, n-o sa jignesc, asa cum te-a invatat pe tine maica-ta. Cand am raspuns la intrebare, eram in clasa a 6-a sau a 5-a. Nici tu in clasa a 5a sau a 6-a nu cred ca stiai ce e aceea diateza! Si mai inainte de toate, vezi ca se scrie corect "analfabeto", nu mai pune cratima unde nu trebuie. Cine e analfabeta acum?

Hmm..Ma faci sa rad tu fetito nici acum nu stii ce e aia Diateza laughingIn fine. Daca vrei sa stii scriu cum vreau si fac ce vreau pentru ca este o tara liberawinking Apropo sunt campioana olimpica la concursuri pe tara am luat locul 2 draga asa ca vezi-ti de treaba ta tu copila si taci big grin

Se vede dupa comportamentul tau cat de "olimpica" esti. Sa stii ca nu m-ai impresionat deloc prin faptul ca te lauzi singura. Sincer, mi-e rusine cu oameni ca tine care se baga ca musca-n lapte. Daca nu ne cunoastem, nu ti-am facut nimic personal, cred ca ar fi cazul sa ramai in banca ta si sa nu te mai crezi superioara, pentru ca nu esti deloc. Prin acest comportament doar dai dovada de incompetenta si lipsa de bun simt!

Oricum,nu am chef sa ma cert cu persoane mai mici ca mine, in primul rand nu m-am laudat cu faza aceeawinking Si in al doilea rand nu m-am bagat ca musca-n lapte, ci am vru sa iti atrag atentia ca ai gresit sumpa meawinkingwinking big grin

Poate sunt eu mai mica in ani (dar ma cam indoiesc si asa), dar pana mintea ta o s-o ajunga pe a mea, mai dureaza happy

| Petolea_Razvan_1990 a răspuns (pentru mihaela0205):

Persoana?

| amyana00 a răspuns (pentru amuzanta):

De cand are verbul caz? laughing

| Vararu_Andy_1979 a răspuns (pentru mihaela0205):

Cine vorbea "amuzant-o" de cand are verbul caz?
Si cica esti olimpica...

| Craciun_Vlad_1995 a răspuns (pentru amuzanta):

Măi fraiere(o), diateza... Se învață în clasa a VII-a, a și zis că e clasa a VI-a dar dacă te bagi ca prostu'.Și dacă nu observi nu mai comenta!

| necunoscutul290 a răspuns (pentru mihaela0205):

Nu stiam ca verbele au functie sintactica laughing))))))))

| uanna29 a răspuns (pentru mihaela0205):

...gata...da,verbul are functie sintactică si nici eu care sunt in a 7-a nu am invatat diateza.ce ai?
Asta nu se invata acum...aolo ce oameni.te bagi si tu asa...lasa fata in pace.Nu vezi ca a primit si funda?
Dc?
Pt ca e un raspuns foarte bun..acum shh

| YTproHACK5 a răspuns (pentru mihaela0205):

Conjugarea intai ca se termina in a

46 răspunsuri:
| adutzadragutza a răspuns:

Pai de exemplu merg= verb predicativ, mod indicati, timp prezent, persoana 1, nr singular, functia sinctactica de predicat verbal. funda?

| Deniisze a răspuns:

Scrii verbu apoi pui "=" si scrii verb personal/nepersonal, mod(predicativ, nepredicativ), timp(trecut, prezent si celelalte), persoana ( intai, a doua, a treia), numar(singular, plural)forma(afirmativa, negativa).
Bafta!

| Faηta a răspuns:

Depinde in ce clasa esti laughing.

Iti dau un exemplu:

a cazut = predicat verbal exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, timp perfect compus, persoana a III-a, numar singular, (daca ai facut) diateza activa.

Sper ca te-am ajutat.
Funda? happy

| emil a răspuns:

O sa te ajut daca imi dai funda dar sa nu mai intrebi asta. nu e voie sa intrebi pentru tema de scoala
eu stiu doar pana clasa aVa uite:
-conjugarea
-mod
-timp
-nr
-pesoana
-forma (afirmativa sau negativa)

| emil a răspuns:

La mod(indicativ, conjunctiv...)
la timp(perfect simpu, imerfect...)
merit funda sunt tot eu primul

| JustMee_5020 a răspuns:

Mod, timp, persoana, numar, conjugare, diateza, forma afirmativa sau negativa[daca ai ajuns la ea] si functie sintactica. Funda?

| deeitza a răspuns:

Ex a avea = vb pers (I II II) gen (daca are) nr timp functie sinctactica daca ai invatat

Răspuns utilizator avertizat
| skilllet a răspuns:

Pai... eu asa conjug un verb:

a... - verb predicativ, conjugarea X, diateza Y, modul Z, timpul X', persoana Y' [si eventual genul, daca e pers. a 3-a], functia sintactica de predicat verbal [cel mai des]

| ZuZuZuZa a răspuns (pentru skilllet):

Raspunsul tau mi.a fost de mare ajutor...ms!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Verb copulativ/predicativ, conjugarea, modul, timpul, persoana, numarul, functsia sintactica. Funda?

| VladestepeTPU a răspuns:

Cam aşa 'verb=clasificare[predicativ, auxiliar, copulativ], mod[conjunctiv, indicativ, etc.], timp[m. m. c. p, prezent, perfect, etc.], persoana, număr, conjugarea, diateza şi FS'ul.

| laurentiufilip a răspuns:

Care este numarul persoana istimpul de la cuvantul "nu obosesc

| Orgolios a răspuns:

"verbul"= Verb pred/ne predicativ intranzitiv/tranzitiv,conjugarea,nr sg/pl,Forma aff, neg, pers, cazul, facut. sint.

Cls a VII-ea

| gabby77 a răspuns:

„Deasupra capului zari lujerul unui crin ce se ridica asa de inalt, ca parca floarea din varf isi deschidea paharul chiar dedesubtul bulgarului de aur sa-i culeaga razele."

(Emil Garleanu)

deasupra capului = substantiv comun, simplu, genul neutru, numarul singular, cazul genitiv precedat de prepozitia compusa "deasupra", articulat cu articolul hotatat „lui", functie sintactica de complement circumstantial de loc.

lujerul = substantiv comun, simplu, genul masculin, numarul singular, cazul acuzativ, articulat cu articolul hotarat „l", functie sintactica de complement direct.

unui crin = substantiv comun, simplu, genul masculin, numarul singular, cazul genitiv, articulat cu articolul nehotarat proclitic „unui", functie sintactica de atribut substantival genitival.

floarea = substantiv comun, simplu, genul feminin, numarul singular, cazul nominativ, articulat cu articolul hotarat „a", functie sintactica de subiect.

din varf = substantiv comun, simplu, genul neutru, numarul singular, cazul acuzativ, precedat de prepozitia simpla „din", nearticulat, functie sintactica de atribut substantival prepozitional.

paharul = substantiv comun, simplu, genul neutru, numarul singular, cazul acuzativ, articulat cu articolul hotarat „l", functie sintactica de complement direct.

dedesubtul bulgarului = substantiv comun, simplu, genul masculin, numarul singular, cazul genitiv, precedat de prepozitia „dedesubtul", articulat cu articolul hotarat „lui", functie sintactica de complement circumstantial de loc.

de aur = substantiv comun, numai cu forma de singular, cazul acuzativ, precedat de prepozitia simpla „de", nearticulat, functie sintactica de atribut substantival prepozitional.

razele = substantiv comun, simplu, genul feminin, numarul plural, cazul acuzativ, articulat cu articolul hotarat „le", functie sintactica de complement direct.

| Fizesan_Alexandru_1990 a răspuns (pentru gabby77):

Și unde e verbul?(de analizat?)

| Bianquis a răspuns:

Pai iau de exemplu o propozitie:
"anca merge pe aici."
merge=verb simplu, personal, modul indicativ, timpul prezent, persoana a IIIa, numarul singular, conjugarea a IIIa

asta stiu euthinking
blushing

| Vararu_Andy_1979 a răspuns (pentru Bianquis):

Eu te-as fi votat pe tine deoarece ai raspuns cel mai corect pentru clasa a V-a.

| Emi2012 a răspuns:

Pai asa:
sa-(mi) iau=verb predicativ,conjugarea I,diateza activa,modul conjunctiv, timpul prezent, persoana I, nr singular, functia sintactica de predicat verbal. Funda?

| Dobrea_Georgiana_1979 a răspuns:

De exemplu Plecam=verb predicativ, conjugarea 1, mod indicativ, timp prezent, pers 1, nr plural, forma afirmativa, Predicat Verbal. Eu sunt in clasa a5a si asa nea invatat pe noi tu faci cum vrei!

| aluviu a răspuns:

Se topeste-predicat verbal,exprimat prin verb,timpul prezent, persoana 3, nr singular.Asa se analizeaza in clasele 1-4.Eu sunt a 8 si mai tin minte daca vrei analizarea completa a verbului i-a mess-ul meu:manea_andreea252000saunero_19fiorosul te pot ajuta.

| Ferariudanomienouasutesaptezecisiopt a răspuns:

Pai la lb franceza verbul vraiment,ce timp are,si mai sunt si devoir,racontez,montrez,nous avions,ouvert,sagement, nous avions pripare, avions, est venu, si altele ect...

| Boldizsar_tunde_1988 a răspuns:

Dacă mă puteți ajuta cu analiza verbelor nu,se,mulțumește,cu,simple,drumeție,pot,opta,pentru,o doza,de adrenalina,pe rău,cu barca,din Caraș,Severin,ocrotite,au,un,specific,aici,se,găsește,cel,mai,mare,depozit,ocupa,zona,munților,aninei,la,ei,se afla,adânc,noua, îl, într-o, ocupa, șase, pester

| Micu_Elena_Maria_1981 a răspuns:

Clasa a 6-a:
-verb,persoana, numarul, timpul, modul, forma sintactica

| Florin_Florin_1997_cpka a răspuns:

Eu sunt a 5a si iti spun cum stiu
Veghea=verb predicativ, mod indicativ, timp perfect compus, fs de PV

| Petolea_Razvan_1990 a răspuns:

A sfătui-verb predicativ personal, conjugarea a IV-a, modul indicativ, timpul prezent compus, persoana a III-a, nr. sg., functia sintactica de Predicat Verbal, forma afirmativa; btw is in a VI-a

| dorindeRomania a răspuns:

Clasa a VIII-a,,Verbul''-verb predicativ/ copulativ,mod,timp, persoana, numar, conjugarea, forma afirmativa/negativa, functia sintactica

| Iancu_Maricica_1995 a răspuns:

Prin nr pers timp si eventual gen daca e pers a-3-a

| GrosuVladut45 a răspuns:

Un verb se analizeaza de ex:verbul merge:verb predicativ,conjugarea., mod ind., timp..., persoana a-III-a, numar sg, form afirmatv, fuctie sintactica de predicat.verbal

| Shi_Atat_Crysty_1990 a răspuns:

Se scrie modul, gazul, nr, timpul, functia sintactica, persoana, genul

| Dinica_Alexandra_1997 a răspuns:

Gfggyty

Întrebări similare