| Adeeliiina a întrebat:

Cum se analizeaza verbul?

Răspuns Câştigător
| mihaela0205 a răspuns:

Eu sunt in a 6-a si iti spun cum stiu:
Sa luam o propozitie: "Maria a mancat mere" laughing
"a mancat"-verb predicativ, mod indicativ, timp perfect compus, nr. sg, conjugarea(a manca) I, f. s. PV

46 răspunsuri:
| skilllet a răspuns:

Pai... eu asa conjug un verb:

a... - verb predicativ, conjugarea X, diateza Y, modul Z, timpul X', persoana Y' [si eventual genul, daca e pers. a 3-a], functia sintactica de predicat verbal [cel mai des]

| Bianquis a răspuns:

Pai iau de exemplu o propozitie:
"anca merge pe aici."
merge=verb simplu, personal, modul indicativ, timpul prezent, persoana a IIIa, numarul singular, conjugarea a IIIa

asta stiu euthinking
blushing

| Deniisze a răspuns:

Scrii verbu apoi pui "=" si scrii verb personal/nepersonal, mod(predicativ, nepredicativ), timp(trecut, prezent si celelalte), persoana ( intai, a doua, a treia), numar(singular, plural)forma(afirmativa, negativa).
Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Verb copulativ/predicativ, conjugarea, modul, timpul, persoana, numarul, functsia sintactica. Funda?

| adutzadragutza a răspuns:

Pai de exemplu merg= verb predicativ, mod indicati, timp prezent, persoana 1, nr singular, functia sinctactica de predicat verbal. funda?

| Faηta a răspuns:

Depinde in ce clasa esti laughing.

Iti dau un exemplu:

a cazut = predicat verbal exprimat prin verb predicativ, mod indicativ, timp perfect compus, persoana a III-a, numar singular, (daca ai facut) diateza activa.

Sper ca te-am ajutat.
Funda? happy

| VladestepeTPU a răspuns:

Cam aşa 'verb=clasificare[predicativ, auxiliar, copulativ], mod[conjunctiv, indicativ, etc.], timp[m. m. c. p, prezent, perfect, etc.], persoana, număr, conjugarea, diateza şi FS'ul.

| JustMee_5020 a răspuns:

Mod, timp, persoana, numar, conjugare, diateza, forma afirmativa sau negativa[daca ai ajuns la ea] si functie sintactica. Funda?

| deeitza a răspuns:

Ex a avea = vb pers (I II II) gen (daca are) nr timp functie sinctactica daca ai invatat

| emil a răspuns:

O sa te ajut daca imi dai funda dar sa nu mai intrebi asta. nu e voie sa intrebi pentru tema de scoala
eu stiu doar pana clasa aVa uite:
-conjugarea
-mod
-timp
-nr
-pesoana
-forma (afirmativa sau negativa)

Răspuns utilizator avertizat
| emil a răspuns:

La mod(indicativ, conjunctiv...)
la timp(perfect simpu, imerfect...)
merit funda sunt tot eu primul

| aluviu a răspuns:

Se topeste-predicat verbal,exprimat prin verb,timpul prezent, persoana 3, nr singular.Asa se analizeaza in clasele 1-4.Eu sunt a 8 si mai tin minte daca vrei analizarea completa a verbului i-a mess-ul meu:manea_andreea252000saunero_19fiorosul te pot ajuta.

| dorindeRomania a răspuns:

Clasa a VIII-a,,Verbul''-verb predicativ/ copulativ,mod,timp, persoana, numar, conjugarea, forma afirmativa/negativa, functia sintactica

| ZuZuZuZa a răspuns (pentru skilllet):

Raspunsul tau mi.a fost de mare ajutor...ms!

| Iancu_Maricica_1995 a răspuns:

Prin nr pers timp si eventual gen daca e pers a-3-a

| Orgolios a răspuns:

"verbul"= Verb pred/ne predicativ intranzitiv/tranzitiv,conjugarea,nr sg/pl,Forma aff, neg, pers, cazul, facut. sint.

Cls a VII-ea

| Dobrea_Georgiana_1979 a răspuns:

De exemplu Plecam=verb predicativ, conjugarea 1, mod indicativ, timp prezent, pers 1, nr plural, forma afirmativa, Predicat Verbal. Eu sunt in clasa a5a si asa nea invatat pe noi tu faci cum vrei!

| amuzanta a răspuns (pentru mihaela0205):

Da diateza unde e? nici nu stii sa analizezi mai anlfabet-o)) daca nu stii nu vorbi

A si am uitat ceva analfabet-o trebuie analizat si conjugarea, caz, grad

| mihaela0205 a răspuns (pentru amuzanta):

Prefer sa nu-mi pun mintea cu tine, asa ca o sa-ti explic, n-o sa jignesc, asa cum te-a invatat pe tine maica-ta. Cand am raspuns la intrebare, eram in clasa a 6-a sau a 5-a. Nici tu in clasa a 5a sau a 6-a nu cred ca stiai ce e aceea diateza! Si mai inainte de toate, vezi ca se scrie corect "analfabeto", nu mai pune cratima unde nu trebuie. Cine e analfabeta acum?

Hmm..Ma faci sa rad tu fetito nici acum nu stii ce e aia Diateza laughingIn fine. Daca vrei sa stii scriu cum vreau si fac ce vreau pentru ca este o tara liberawinking Apropo sunt campioana olimpica la concursuri pe tara am luat locul 2 draga asa ca vezi-ti de treaba ta tu copila si taci big grin

Se vede dupa comportamentul tau cat de "olimpica" esti. Sa stii ca nu m-ai impresionat deloc prin faptul ca te lauzi singura. Sincer, mi-e rusine cu oameni ca tine care se baga ca musca-n lapte. Daca nu ne cunoastem, nu ti-am facut nimic personal, cred ca ar fi cazul sa ramai in banca ta si sa nu te mai crezi superioara, pentru ca nu esti deloc. Prin acest comportament doar dai dovada de incompetenta si lipsa de bun simt!

Oricum,nu am chef sa ma cert cu persoane mai mici ca mine, in primul rand nu m-am laudat cu faza aceeawinking Si in al doilea rand nu m-am bagat ca musca-n lapte, ci am vru sa iti atrag atentia ca ai gresit sumpa meawinkingwinking big grin

Poate sunt eu mai mica in ani (dar ma cam indoiesc si asa), dar pana mintea ta o s-o ajunga pe a mea, mai dureaza happy

| Shi_Atat_Crysty_1990 a răspuns:

Se scrie modul, gazul, nr, timpul, functia sintactica, persoana, genul

| Ferariudanomienouasutesaptezecisiopt a răspuns:

Pai la lb franceza verbul vraiment,ce timp are,si mai sunt si devoir,racontez,montrez,nous avions,ouvert,sagement, nous avions pripare, avions, est venu, si altele ect...

| Emi2012 a răspuns:

Pai asa:
sa-(mi) iau=verb predicativ,conjugarea I,diateza activa,modul conjunctiv, timpul prezent, persoana I, nr singular, functia sintactica de predicat verbal. Funda?

| Petolea_Razvan_1990 a răspuns:

A sfătui-verb predicativ personal, conjugarea a IV-a, modul indicativ, timpul prezent compus, persoana a III-a, nr. sg., functia sintactica de Predicat Verbal, forma afirmativa; btw is in a VI-a

Întrebări similare