| bula2014 a întrebat:

Daca tot e iarna, ce se intampla daca pui o butelie de gaz ingetata la incalzit pe aragaz? A incercat cineva?

Răspuns Câştigător
| Wehrmacht a răspuns:

Se dezgheata.Aia se intampla. Daca sta prea mult o sa si explodeze.
Mai bine pune-o sub un jet de apa calda.
Unii idioti cred ca daca pui o flacara deschisa langa butelie se aprinde gazul din ea.Am spus-o deja.Sunt idioti.Gazul trece din stare lichida in stare gazoasa si deoarece butelia permite strangerea unei presiuni mari explodeaza cu forta aruncand bucati de metal peste tot.Acel fireball se face datorita gazului care trece din stare lichida in stare gazoasa odata cu spargerea buteliei si se aprinde de la flacara deschisa.
Poti sa o pui la flacara deschisa sau cu ceva cald pe ea, dar spre deosebire de apa calda flacara are puterea de a trece gazul de la stare lichida la stare gazoasa(daca o lasi prea mult).Un al doilea dezavantaj ar fi ca ai nevoie de un arzator ca sa "plimbi" flacara pe toata suprafata buteliei. Daca o pui la aragaz dezghetarea incepe de jos in sus, si cred ca ce urmeaza este logic.Gazul dezghetat este lichid langa flacara.Pana se dezgheata si partea de sus ala trece de la lichid la gaz si explodeaza.
Nu stiu daca este adevarat sau nu dar mi-a tata mi-a ca acu' ceva timp cand locuia intr-o zona unde se folosea butelia unu' a avea un "butoi"(butelie mai mare improvizata care unu are aceeasi rezistenta la presiune. Explozia unei astfel de buteli mai mare improvizata este mai putin puternica decat a uneia facuta cu metale corespunzatoare), si...in butoiul ala fusesera turnate 3 buteli(nu stau sa explic si cum). Ideea este ca ala acel gaz din alea 3 buteli a fost de ajuns sa faca praf casa in care a explodat si pe a vecinului.Nu recomand sa o pui pe aragaz. Bucataria o sa fie sigur facuta praf, persoanele din apropiere ranite/ucise datorita suflului exploziei, bucatile de metal pot sa raneasca si pe cineva din afara casei si s-ar putea sa fie distrus si peretele sau slabit.

9 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Deci daca pui gaz pe foc. asta este intrebare? ce poate face gaz sub presiune la ridicarea temperaturii? se dilata gazul, neavand loc sa o faca face POC. daca vrei sa dezgheti o butelie cel mai bine este sa o bagi in casa la 1 metru de un calorifer cald. astfel dezghetarea are loc intr-o perioada lunga de timp. ori asta ori ajungi si tu la TV

| TinKodeJr a răspuns:

Pui apa calda intr-un lighean si bagi butelia in lighean laughing

| Doctorfishadi a răspuns:

Nu face asa ceva, presiunea interna a buteliei va creste si va exista pericolul de explozie.Mai bine fii atent cum faci daca vrei sa o dezgheti, fierbi niste apa pe foc si o pui in lighea, apoi bagi butelia acolo.Nu pune butelia pe foc ca daca explodeaza au o putere uriasa si chiar daca nu face victime cand explodeaza(sa nu fie nimeni in preajma)pate sa darame o casa in cateva unitati de secunda! Mare atentie.Bafta cu incalzitul buteliei, dar in apa nu pe foc.

| georgetzop a răspuns:

Nu se intampla nimic, chiar iti recomand, trebuie sa incerce cineva si asta, imi vine sa rad cand vad cata pr***ie e in capul unora

| stlucian a răspuns:

Bai, chiar ti se potriveste "bula2014". rolling on the floor
Cum sa pui o butelie pe aragaz/foc?
Nici goala NU se face asa ceva daramite cu ceva gaz in ea fie el si inghetat.Solutia cea mai sigura o asezi untr-o intr-o albie (copaie) cu apa calda/fiarta poti dezgheta butelia, Deathrun! daca e deja inghetata.
In cazul in care nu a inghetat deja, cel mai bine este s-o invelesti bine de tot sau o bagi in casa si in cateva ore e OK.
Nu te juca ca ajungi la ora 17 pe post de "ce vedem astazi la..."

FARA FLACARE DESCHISA, in preajma buteliei!

suntserios
| suntserios a răspuns:

O fi incercat careva dar probabil nu are net acolo unde e sa ne impartaseasca experienta

| bula2014 explică (pentru stlucian):

Bine ca ma cheama BULA ca alfel spuneam ca " VREAU sa pun o butelie pe aragaz" mai fa si tu economie de cuvinte ma interesa doar un simplu "POC" si poate un "nu stiu" la cele 2 intrebari

| bula2014 explică (pentru georgetzop):

Culmea ai raspuns corect. pentru vreo 30 de secunde chiar nu se intampla nimic desteptule!

| georgetzop a răspuns (pentru bula2014):

Atunci good luck