| Anita24Bonita a întrebat:

Exemplu - 50 % - o jumatate, 5% o cincime
cum se numesc, 10 % 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 55% 60 % 65% 70 % 75 % 80% 85% 90% 95%
( am un proiect, etc, iar chestionarul a fost aplicat la20 de persoane, am facut tabel, unde am facut procentajele la fiecare raspuns, 4 persoane =40% dar pentru analiza datelor trebuie facut grafice si graficele explicate prin denumiri nu cifre, ajutorrrrrrrr va rog, ma intereseaza doar denumirile ca sa imi pot termina proiectu

Răspuns Câştigător
| moshulica a răspuns:

10%=10/100=1/10= unul din zece; a zecea parte; o zecime
15%=15/100=3/20= 3 din 20

Dupa parerea mea, la explicarea graficelor tot procentele trebuie folosite. Ba chiar ar fi obligatoriu daca pe una din axe se reprezinta procentele.

Simplifici fractia.

6 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

O cincime inseamna 20%, nicidecum 5%

| Anita24Bonita explică (pentru Holiday):

Atunci celelalte cum vin?

| Anita24Bonita explică (pentru moshulica):

Asta spuneam si eu dar coordonatorul nu vrea sa auda, vrea literatura, si eu nu am mai facut astea de prin clasa 5, habar n-am...

| Holiday a răspuns (pentru Anita24Bonita):

10% - o zecime, 20% - doua zecimi, etc...
25% un sfert, 75% - trei sferturi.
40%/60%/80% mai merg si numite doua/trei/patru cincimi

Dar oricum sunt variante de exprimare mai "slabe" decat varianta in procente.

Celelalte nu prea au denumiri din astea, cel mult pentru a evita "%" le poti transforma in 5/100, 10/100.15/100, etc

| moshulica a răspuns (pentru Holiday):

Da, varianta in procente permite compararea mai usoara a valorilor in timpul citirii materialului, numitorul fiind comun (100).

Totusi, trebuie urmate indicatiile coordonatorului, care stie bine care sunt formele de prezentare a rezultatelor studiilor statistice efectuate in domeniul respectiv.

| anonimg a răspuns:

Poti sa le numești procente: 5 procente, 10, procente, 75 procente.