Vegetale din familia ALIACEE, precum usturoiul, ceapa, purul, prazul.
Un consum regulat de ALIACEE aduce variate beneficii organismului, cum ar fi:
- regleaza nivelul colesterolului si a trigliceridelor, reducand astfel riscul de infarct;
- scade tensiunea arteriala;
- previne aparitia cheagurilor de sange;
- proprietati antifungice si antibacteriene;
- eficient impotriva bolilor infectioase;
- eficient in cazuri de imunitate scazuta;
- eficienta maxima impotriva parazitilor intestinali;
- previne aparitia anumitor tumori, in special a celor din tractul intestinal.
ALIACEELE fac parte din familia Amaryllidaceae, ordinul
Asparagales.
ALIACEELE sunt impartite in 4 triburi : Allieae, Tulbaghieae, Gilliesieae si Leucocoryneae. Distributia globala tine de trib, Allieae fiind distribuita in specia in America de nord, Africa de nord, Europa si Asia. Tulbaghieae in Africa de sud, Gilliesieae in America de sud si Leucocoryneae in America de sud cu exceptia a 2 specii din clasa Nothoscordum(un fel de ceapa) care se extind in sudul Americii de nord.
Carl Linnaeus a fost primul care a descris aceasta familie in cartea sa 'Species Plantarum' din latina - Speciile plantelor, in anul 1753.
Asta am inteles si eu de pe dex, dar vreau mai indeteliat!
Davyduchiha2001 întreabă: