Stiu o reteta inrudita cu cea de bezele, dar mai buna.
Pavlova cu frisca si fructe proaspte
200g zahar pudra
2 albusuri
20 g unt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita amidon
Pentru decor: fructe proaspete(afine, capsuni, kiwi)
150ml smantana pentru frisca, 1 lingura zahar pudra.
Preparare: Bate albusurile spuma tare, adauga treptat zaharul pudra, zaharul vanilat si amesteca usor de jos in sus. Imbraca o tava in hartie de copt unsa cu ulei, stropeste-o cu unt topit si presara amidonul. Umple un pos cu compozitia de oua si pune cu el in tava rozete, creand o spirala cu inaltimea de cel putin 2 cm.
Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade C si lasa-le sa se coaca 10 minute, apoi redu temperatura la 150 de grade C si coace-le in continuare inca 45 de minute, avand grija sa nu se arda. Stinge focul si lasa bezeaua sa se raceasca in cuptor. Spala si taie fructele, pastrandu-le intregi pe cele mai mici. Cand bezeaua s-a racit, decoreaza cu frisca indulcita cu 1 lingura de zahar pudra si cu fructe, apoi pune-o in frigider pana in momentul servirii.
Pofta Buna!