| jrockfreak a întrebat:

Hei! Spuneti-mi, va rog frumos, parerile voastre, motive pro si contra in legatura cu facultatea de engleza-japoneza si eventual o viata in Japonia. Va rog, fara mistocarii.

Răspuns Câştigător
| Devyd a răspuns:

Intr-adevar sunt cu mult peste noi,si nu stiu daca a ajuns chestia cu "Reputatia noastra in europa" si la ei,
Dar cum ziceam,daca dispui de posibilitatile financiare,poti sa iti duci visul la capat,si sa te duci acolo,daca iti place ceva sau vrei sa faci ceva,faci ca visul sa devina realitate.
Dar e frumos daca poti sa iti duci visul la capat.
Si ai si tu dreptate,e frumos sa cunosti noi traditi,obiceiuri si sa vezi locuri pe care nu le vezi in fiecare zi.
Dar in acelasi timp, iti va fi greu dar hei nimeni n-a spus ca viata va fi usoara.
Mai accesibil ar fi o mini-vacanta sau mai multe vizite la anumite perioade de timp, insa decizia iti apartine.
Te admir pentru ambitia pe care o ai si la ce aspiri, putini mai vezi asa de indrazeneti.

Si eu imi doresc ca intr-o buna zi sa ajung in USA, decoamdata am ajuns acolo doar cu degetul pe harta sad Dar speranta n-a murit big grin

4 răspunsuri:
| Devyd a răspuns:

Aici cateva informatii : http://www.ro.emb-japan.go.jp/

Nu prea ma pricep in domeniu asta,dar e greu sa inveti limba precum germana,dapai japoneza,este o limba foarte grea si pe care iti ia chiar anii sa o inveti cu adevarat.
Cat despre traitul in japonia,oare chiar merita sa te duci acolo sa duci o viata departe de Romania si de cei apropiati?
Vei duce dorul de casa ci siguranta, si o data ajuns/a acolo nu ai nimic garantat ca vei avea un job si totul sa fie ok.
Parerea mea este ca e prea departe, ai putea sa mergi intr-o vizita, dar sa traiesti acolo e destul de greu.
Desi japonia nu sta prost cu economia, cred ca iti va fi greu intr-un asemenea loc complet nou pentru tine.
In cazul in care iti doresti cu adevarat sa ajungi acolo, multa bafta.

| jrockfreak explică (pentru Devyd):

La faza cu traitul departe de tara ai dreptate...si eu ma gandeam ca m-as duce dar numai pentru o vacanta, plus ca ei au prejudacatile astea legate de straini thinking, dar nu stiu, chiar imi place limba si felul in care gandesc si alte chestii...

| missakihabara a răspuns:

Ador Japonia

| Devyd a răspuns (pentru Devyd):

Indrazneti*