| Iasmina_Ioviță_2000 a întrebat:

Ba. HELP, anul asta e teroare pentru mine. Sunt super ocupata și am nevoie de timp liber altfel cred că o sa înnebunesc, faza e ca incerc să-mi fac un program dar nu am cum. Sunt la un liceu de muzica, încep de dimineață și scap seara la 7. Am teme + de studiat, și în weekend am meditații, studiu, teme, apoi repetiții.e super nasol. Am nevoie de câteva sfaturi!

5 răspunsuri:
| ALGator a răspuns:

Ce meditații faci? Cu ce scop?
Vei face carieră muzicală sau altceva? Ce anume?
Se pare că încerci să trăiești viața a doi oameni. Cît de mult e opțiunea ta și cît a părinților?
În ce an ești? Cum ai supraviețuit pînă acum? Se pare că panica in care ești îți face mai mult un deserviciu.

| NoFeelings a răspuns:

Ai animale? Orice animal, chiar și un iepuraș. Ele scapă stăpânul de stres.
Să știi că un asemenea program am și eu, dar incerc sa râd din orice, să mă binedispun, să îmi fac caiete in care îmi trec sentimentele lucru care ajuta enorm pe orice om.
Încearcă să mai renunți la câteva din programul tau. În loc de liceul de muzica, poți lua lecții in particular, și să urmezi un alt liceu cu un total alt program.
Repetiții pentru ce? Meditații? Fa-le cu prietenii, nu cu profii, o sa fie mult mai amuzant și mai bine.

| NoFeelings a răspuns:

Cât despre. Program, e mult mai bine fara. Și așa e nasol rău că ai intrat în rutina

| Iasmina_Ioviță_2000 explică (pentru NoFeelings):

Fac meditații la istoria muzicii, și repetiții la orchestră... Nu as putea să renunț la liceul de muzica, îmi place enorm și nu mă văd făcând altceva... Din păcate n-am nici un animal :/

| ALGator a răspuns (pentru Iasmina_Ioviță_2000):

Oare chiar ai nevoie de meditatii la istoria muzicii? Nu poti sa citesti singura istoria muzicii la un nivel acceptabil? Doar nu ti-ai propus sa iei Premiul Nobel la Istoria Muzicii! Dozeaza-ti eforturile la ceeace e esential. Nu poti fara muzica, OK, fa muzica, invata ceva teorie, contrapunct atita cit sa-ti ajute la practicatul muzicii. Mai bine compui ceva de capul tau (iti va folosi) in loc sa buchisesti chiar totul despre muzica. Muzica se practica. In momentul cand esti la instrument in fata publicului (sau a ta) nu-i pasa nimanui de cita teorie cunosti.
Ideea meditatiilor mi se pare daunatoare. E un medicament care se administreaza cu masura, la stricta necesitate. Cum scrie cineva aici: invata imperuna cu un coleg. E relaxant si antistress.
Fii pragmatica. Fa eforturi pentru binele tau, nu de dragul altora din jur. In final vei ramane tu cu tine, iar chibitii, oricare ar fi ei, care asteapta lucruri de la tine, isi vor vedea bine-mersi de treburile lor.

Succes!

P.S. Un animal in casa e un stress in plus. Cine sa aiba grija de el? Tot tu!