Hey >:d<
Acum esti in generala si trebuie sa tragi tare, ca dupa o sa te duci la liceu si daca iei un 5 o sa fie foarte bine, macar sa treci clasa ca este mai greu si de aia. Mobilizeaza-te si tu acum, sa incerci sa iti inveti, sa iei note cat mai mari, pentru ca acum este foarte usor sa iei un 10, mai ales in clasa a 6a. Nu trebuie sa "te pedepsesti" singura, impunandu-ti o anumita ora de stat la tv, pc. ca nu asta e problema. problema esti: tu!
Nu stiu de ce, presimt ca stai in banca cu un coleg care te influenteaza "negativ" spun eu. nu stiu. poate colegul tau este mai "prost" ca tine, si nu te lasa sa inveti, nu ai cu cine "te intrece". eu zic sa te muti cu cineva in banca putin mai destept ca tine, ca sa ai de la cine invata. ca daca ala ia un 4 si tu 5, te bucuri ca ai luat mai mult ca el cu un pct. dar daca te muti cu unul mai destept, si ala ia 9 si tu 8, o s avezi ce stare ai, de tristete. si vei incerca sa te autodepasesti, sa incerci sa iei mai mult decat ala, o sa te gandesti: daca el poate, eu de ce nu?
Stiu cum e.
Incearca sa le spui parintilor de note, ei te vor ajuta iti spun eu. daca parintii nu iti vor binele, nimeni nu ti-l vrea sa stii
"toceste" si tu. ca nu-i greu. iti inveti "ca papagalul" toate lectiile mai ales la astea usoare gen: istorie, bio, geogra. si vei lua 10 astfel incat sa iti poti permite la materiile gen matematica sa iei un 8, ca sa iti iasa niste medii de 9.
Totul depinde de tine! ti-am zis, invata acum, sa iei note mari, pentru liceu. sa intri al un liceu bun, de care sa fii mandra. daca intri al un liceu prost, nu evi fii deloc respectata. ca sa intri la un liceu bun, iti trebuie medie mare => sa inveti in generala. ca dupa ce intri, nu imi conteaza media :d
Succes >:d<
Pai ar trebui sa investi seara cand dai test si dimineata in ziua testului, dupa parerea mea! Iar in legatura cu calculatorul este bine ca pe prmul loc sa fie scoala si invatatul, apoi si calculatorul. Poti sta mai mult la calculator in week-end. Si cu matematica, sincer nici eu nu o ador! Daca meditatiile nu ti se par de-ajuns, roaga-o/roaga-l pe profesorul/profesoara sa-ti mai explice inca odata daca nu ai inteles, dupa parerea mea! Oricum bafta si straduieste-te mai mult pentru ca poti! :*
Funda?
In primul rand renunta sa mai pierzi timpul aiurea pe calculator. Toata lumea are calculator pentru jocuri si pentru a intra pe TPU. Apoi, meditatiile nu ajuta decat pe elevii care invata, pentru a intelege acea parte a materiei pe care nu au reusit sa o inteleaga corespunzator. Nimic nu poate inlocui munca individuala, studiul permanent aprofundat. Bafta.
Pai la calculator nu stai deloc in timpul saptamanii si poti sta cate 30-40 de minute vineri seara si in cursul zilei de sambata. De invatat, inveti in fiecare zi pentru a doua zi toata materia, iar pentru teste repeti in week-endul care le precede (dar nu inveti atunci, doar repeti ce ai invatat deja cand ti s-a predat materia)
Iti voi da funda la raspunsul asta daca-mi spui cum m-as putea perfectiona la matematica!
Matematica trebuie sa iti placa. mie imi place, si de aia am rezultate foarte bune. Ti-as putea spune sa faci meditatii dar nu cerd ca e cazut, eu zic "sa iti pastrezi banii pentru liceu" . Daca tot de duci la scoala, si ai ora respectiva de mate, si asa nu ai ce face altceva. incearca sa fii atent, ca tot stai degeaba stii. incearca pentru o clipa sa fii atent pe ceea ce explica profesorul, sa nu iei in considerare copiii care zic: mama ce greu e, n-am inteles nimic. ca astea au un efect psihologic asupra creierului tau. nu te lua dupa aia de la tv care zic ca nu le place matematica, si sa iti spui tie insuti: daca vedetelor nu le place, nu imi place nici mie! nu. trebuie sa fii putin atent, ca nu-i greu crede-ma. a6a-7-8 nu e asa greu. trebuie doar sa vrei, si vei putea! daca nu intelegi ceva, de duci la sfarsitul orei si il intrebi pe profesor ce n-ai inteles! cerde-ma ca se va bucura. o sa iti raspund acu placere, ca vei parea un elev constiincios! te duci acasa, renunti la facebook, mess sau stiu eu ce, la pc in general, ca asta iti fura timpul. exersezi exercitiile facute in clasa, cu ce ti-a mai explicat profesorul. ii intrebi si pe parinti, si te vor ajuta cu ce isi mai amintesc si ei. si totul av fii bine! trebuie doar sa FII ATENT in clasa, repet, ca tot stai degeaba acolo nu? macar sa si inveti ceva. uite incearca sa vezi, sa imi dai mesaj sa imi spui daca am avut dreptate! succes!
Buna,voiam sa te intreb, ce insemna "ca tot stai degeaba stii"?
Ehh...stii ca multi elevi urasc scoala si multi se duc acolo doar pentru. ca trebuie.Iar eu am zis ca daca sunt din ce in ce mai multi care spun acest lucreu, te-am bagat si pe tine in 'grupa' asta .
ma refeream ca daca tot 'trebuie' sa te duci la scoala, macar sa fi atent si sa inveti si sa fi atent la ce se spune
acum ai inteles ?