| petrut_8361 a întrebat:

La ce varsta credeti ca e ok sa consumi alcool si de ce atunci?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Nu e recomandat sa consumi alcool, nu e sanatos-ma refer in special la bauturile tari, cele spirtoase. Un pahar de vin rosu e recomandat in cazul in care donezi sange sau pentru reglarea tensiunii.Totodata,un consum moderat de bere ne fereste de infarct, de formarea pietrelor la rinichi si ne reduce colesterolul, adica acele grasimi care se depun pe peretii vaselor de sange. Ea este considerata o importanta sursa nutritiva. Daca ai peste 18 ani, atunci poti sa bei un pahar de bere sau o gura de vin, nu a omorat pe nimeni, dar totul cu masura.

25 răspunsuri:
| rolly14 a răspuns:

Peste 18 ani...la greci este peste 21de ani dar la noi este peste 18 ani...de ce atunci? ...la asta nu pot sa iti raspund

| Ben. a răspuns:

Nu e ok sa consumi alcool la nici o varsta.depinde f mult de organism. 1 bine facut ar putea sa bea putin vin pe la 16-17 ani.

| Kiddu a răspuns:

De la 14 in sus.
Eu rareori fac asta, dar beau ca sufar.
Si alcoolul te ajuta.happy
Ceaules:*

Răspuns utilizator avertizat
| Ben. a răspuns:

Bravo mai marine! 5! stai jos!

regis
| regis a răspuns:

Depinde de cantitate. Copiii mei beau cate o gura de bere de la cateva luni, iar pe la doi ani baiatul a baut o sticla de 330 ml singur, bineinteles decurs de cateva ore. In cantitati mari nu este niciodata ok sa consumi, pentru ca iti afecteaza sanatatea, iti schimba comportamentul existand mari sanse sa faci lucruri pe care sa le regreti a doua zi, te face de ras si exemplele pot continua.
Ca o concluzie, este ok sa consumi alcool la orice varsta, insa cu limite foarte bine definite, astfel incat sa nu te imbeti.

| gabimaris a răspuns:

Alcool e bine sa incepi sa consumi cand cunosti efectele pe care acesta le are asupra organismului, efecte atat pe termen scurt cat si pe termen lung, sa consumi alcool cand te-ai asigurat ca prin asta nu este posibil sa faci rau si altora (sa nu sofezi sub influenta alcoolului) prin actiunile tale dupa ingerare si nici tie (vezi reactii necontrolate, lipsa echilibrului urmata de caderi mai mult sau mai putin periculoase, alterarea imaginii publice, pierderea respectului de sine, egocentrismul si deloc de neglijat - dependenta de alcool, la inceput insesizabila, apoi din ce in ce mai acuta! Tare periculos acest viciu, devine chiar boala si se trateaza extrem de greu, mai ales ca vointa tinde spre 0 atunci cand creste cantitatea de alcool in sange zi dupa zi!
Alcoolul consumat ocazional si in limitele bunului simt (ma refer aici la cantitatea si tipul de alcool, efectele lui variind de la om a om) nu dauneaza, mai mult decat atat chiar se recomanda sa bei un pahar de vin bun dupa o masa copioasa (ajuta la digestie)! Sanatatea nu este totul, dar totul fara sanatate este nimic!

| poliana a răspuns:

In primul ar trebui sa fii major sa poti lua singur decizii si alocoolul ca si fumatul,, afecteaza grav sanatatea,, asa ca ...cu cat mai tarziu cu atat mai bine ...sau deloc. sper sa iei o decizie inteleapta

| rolly14 a răspuns:

Eu am mai spus ca nu este bine sa consumi deloc alcool...bere fara alcool poate si un pic de vin pe zi... dar wiski, visinata, sampanie, votca...nu este bine deloc

| hugin a răspuns:

De la 16 la 22. Asta e perioada in care poti sa-ti faci de cap. Dupa 22 trebuie sa incepi sa te maturizezi si excesele nu mai sunt privite cu toleranta de cei din jurul tau. Da mai merge cate o beuta si dupa 22.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La 18 ani, fiindca pana atunci e ilegal.

| Danny _3256 a răspuns:

E mai bine sa nu-ti doresti sa consumi alcool.Eu din principiu nu consum.

| Teardrop:] a răspuns:

De la varsta de 18 ani. dar nu e recomandat sa bei prea mult.alcoolul dauneaza grav sanatatii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
După vârsta de 18 ani.
Alcoolul trebuie să-ți fie amic, nu prieten.
Consumul în exces dăunează grav sănătății tale.
Pa, pa.

| Ella_6365 a răspuns:

Pai normal ar fi dupa 18 ani, da doar daca consumi mult, daca e asa cate un pahar... asa mai beau si eu ^^'

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Cel mai potrivit ar fi dupa varsta de 18 ani pentru ca atunci esti mai matur si pentru ca atunci ai voie.big grin

assiris
| assiris a răspuns:

De la majorat incolo dar foarte, foarte putin si natural. Alcoolicii la varsta de 50 de ani arata ca un batrin de 100 de ani si poate mai rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La nici o varsta, nu e bun consumul de alcool caci te aduce intr-o stare euforica, dai o impresie neplacuta si te afisezi in posturi jenante fara sa mai constientizezi ceea ce faci, okzional 1-2 beri poate 3, 1-2 pahare de vin insa nu excese, nu iese nimic bun dintr-un om in stare de ebrietate, eu nu beau tarie vreodata decat bere, vin okziona, ma imbatam cand eram la liceu prin cluburi/discoteci dar acum sunt adult si un adult trebuie sa fie rational, un exemplu povitiv pentru. tineri, am citit intr-un ziar ca in Ro sunt cei mai multi alcoolisti din Europa

| mircea a răspuns:

Daca poti sa te abtii pana pe la 98-99 de ani ar fi bine...

| buburutza a răspuns:

E bine sa consumi cat mai tarziu, si in momentul cand bei alcool, sa-l bei tu pe el nu el pe tine...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu beau de la 13-14 ani si beau foarte mult dar nu in fiecare zi si beau pentru senzatia care mi-o da alcoolul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu crad ca de la 17 ani trebuie sa te antrenezi. Bafta ~!

| george74 a răspuns:

Mie de exemplu nu îmi place sa beau alcool deloc. Iar pentru unii este ciudat, dacă nu bei ori ești pocăit, ori bolnav. Asta este mentalitatea unora. Și nu sunt singurul, mai am prieteni care nu consuma nimic. Dar te simți uneori aiurea să auzi: Ești pocăit sau bolnav?

| nemernicule a răspuns:

Beau de la 12 ani in coace si nu pot sa zic ca imi pare rau, evident ai mei nu știau, d-zeu sa i ierte, important e sa înțelegi cum si cand se consumă alcoolul, cu cine in consumi si la ce riscuri te expui in respectivul loc, parerea e e ca poți sa bei daca ai cu cine si unde si te duce capul destul cat sa nu te faci de râs, dmn ajută la toată lumea va pup!?

| nemernicule a răspuns (pentru nemernicule):

Scuzați greșelile gramaticale, sumt/eram beat cand am scrislaughing

Întrebări similare