| expander91 a întrebat:

M-a prins un radar cand rulam cu 90-100 km/h si politia mi-a confiscat permisul de conducere. Cum pot sa-l iau inapoi? Trebuie sa dau iar examen?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Permisul nu se confisca pentru viteza, doar se ridica pentru suspendarea dreptului de a conduce.
Dupa expirarea suspendarii o sa-ti fie restituit fara nici un examen. Doar daca iti va fi suspendat pe mai mult de 30 de zile poti face cerere de restituire anticipata si atunci trebuie sa sustii un examen teoretic. Numai bine!
P.S.Sofer fiind ar trebui sa stii asta. Tot vazand ca soferii intreaba lucruri elementare de legislatie, ma tot intreb ce se invata la cursurile de legislatie rutiera.

| adrian6 a răspuns:

Ca sa iti redobandesti permisul de conducere trebuie sa dai un examen bazat pe 15 intrebari. Bafta!

| vlaaddd a răspuns:

Ca sa ti se suspende direct permisul de conducere pentru viteza trebuie sa depasesti limita cu peste 50 km/h

| expander91 explică (pentru vlaaddd):

Asta ma gandeam si eu dar...laughing

| expander91 explică (pentru Ioandelasal):

Da dar faza e ca aia nu mi-au spus nimic, doar mi l-au luat si m-au pus sa plec

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru expander91):

Si tu nu i-ai intrebat nimic? Puteai macar sa ceri explicatii, asa cum ai facut-o aici si atunci aflai de ce l-au retinut.
S-ar putea ca viteza sa fi fost limitata pe tronsonul de drum respectiv la 50 km/h sau chiar mai mica.
La retinerea permisului trebuiau sa-ti elibereze o dovada, cu sau fara drept de circulatie. Nu le-ai cerut-o?

Ma eu le-am cerut, eram plin de nervi si mi-au zis ca aveam viteza si ca daca nu ma potolesc ma duc la sectie. Si mie imi venea sa-i bat da m-am abtinut si au plecat.

Dar limita cred ca era 50 km/h si eu atunci aveam minim 90 chiar 100 cred.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru expander91):

Se explica de ce l-au retinut.
Si imi mai explic si de ce nu ti-au dat explicatii, pesemne te-ai comportat si cu ei ca si cu mine. Nu pretind sa mi te adresezi la persoana a II-a plural dar un minim de politete se impune, cu "ma" te adresezi cui iti permite, nu la un om in varsta sau pe care nu-l cunosti.