Daca-mi permiti, ti-as sugera sa faci o amandina, fiindca checul este ca si cozonacul, o prajitura greu de mancat fiind doar "paine", poate ar fi mai bine sa faci ceva mai festiv, un tort, o prajitura de casa cu crema sau fructe.
Site-ul Gianinei este plin de parjituri si torturi, poate te inspiri de aici:
https://jamilacuisine.ro/retete-video/torturi/
Poti incerca niste brownies din faina integrala, semințe (floarea soarelui, susan, fulgi de migdale, etc) si fructe de padure uscate.
Sau daca doresti chec, il poti imbogati cu nuci, stafide (e mai complicat decat crezi sa obtii o compozitie uniforma, tot ce adaugi in el tinde sa alunece spre fundul tavii, mai ales daca sunt bucati mai mari) si fulgi de ciocolata (poti rade ciocolata menaj sau cu 70% cacao direct in compozitie)
Si poti adauga putina coaja de portocala confiata, daca ai.
Chec cu ciocolată și cocos: Puteți adăuga ciocolată rasă și fulgi de cocos în aluatul de chec pentru a adăuga un plus de savoare și textură.
Chec cu fructe: Puteți adăuga fructe precum afine, zmeură sau căpșuni în aluatul de chec pentru a obține un chec delicios și colorat.
Chec cu nucă: Puteți adăuga nucă măcinată în aluatul de chec pentru a obține un chec cu o aromă delicioasă de nucă.
Chec cu caise: Puteți adăuga caise uscate sau caise proaspete în aluatul de chec pentru a obține un chec dulce și aromat.
Chec cu lămâie și zahăr glazurat: Dacă totuși doriți să încercați un chec cu lămâie, puteți să îl faceți mai deosebit prin adăugarea unei glazuri de zahăr pe deasupra după ce checul s-a răcit. Astfel, persoanele care nu îi plac lămâile vor putea să mănânce checul fără să simtă prea tare gustul lămâii