Parerea mea proprie si personala: la ce subiecte adopta prietena ta, mai bine se axeaza pe varianta de canal de Youtube. Subiectele acelea sunt foarte populare pe Youtube.
Nu vreau sa fiu rea, dar au mai ramas putine bloguri care ar putea avea succes nu numai in Romania, ci oriunde. Blogging-ul nu mai este in trend de foarte mult timp. Daca nu contine subiecte mega-populare din mass-media si nu esti o persoana cu opinii puternice, blog-ul trebuie sa fie orientativ.
Eu i-as recomanda prietenei tale un canal pe Youtube, sa ia fiecare subiect in parte de pe blog si sa-l transfere in imagini video, apoi, cand mai evolueaza canalul de Youtube, sa-si promoveze si blogul.
Prietena ta poate sa-si faca reclama personala pe FB-ul ei sau pe Instagram, punand acolo linkul si rugandu-i pe toti prietenii ei, sa subscrie la blogul ei.
Bineinteles ca isi poate ruga prietenii, ca la randul lor, sa trimita linkul fetei, tuturor celor din listele lor... in felul asta, cresterea este rapida si de succes.
Nici nu are cum sa-si dea seama ca nu are carisma. La inceput, emotiile sunt mari, nu te simti tocmai natural pe camera. Nu ai idee de mersul lucrurilor. Treaba cu carisma este o scuza. Odata ce face cateva video-uri, o sa-si dea seama ca poate sa fie ea, naturala. Subiectele sunt bune si eu cred ca este o tipa isteata. Incurajeaz-o!
Exact.
Search engine optimisation e o intreaga teorie despre ce inseamna sa ai trafic pe net, despre ce inseamna sa rankezi pe google, despre ce inseamna sa ai un blog vizitat. E mult de invatat si mult de muncit, dar asa se obtine ceea ce vrei tu si prietena ta
In mod normal as zice sa treca pe domeniu propriu si apoi s-ar putea lucra putin si la SEO, insa subiectele pe care le trateaza sunt prea banale ca sa aiba veun succes.
In blogging vrei continut care sa atraga cititori recurenti, in limbaj Youtube subscribers.
Dar asa ii recomand sa faca o pagina de Facebook pentru acel blog si sa posteze si pe ea, poate vine ceva lume.
E placut sentimentul cand stii ca nu muncesti degeaba, nu crezi?
Sincer, nu mi se pare ca are o boaba de talent. Scrierile ei sunt mediocre, nu mai comentez de denumirea blogului ca e evident ce parere am. E mai bine sa renunte.
Davyduchiha2001 întreabă: