| eunumberone a întrebat:

Am un sistem Genius cu 2 sateliti si cand il dau tare se aude un zgariat in difuzoarele alea mici, am oprit si bass-ul din subwoofer si tot asa, problema e ca la difuzoarele alea mici am apasate membranele alea micute din mijloc si cred ca de asta...(nu eu le-am apasat ci copii) Deci daca asta e problema cum pot sa indrept inapoi membranele alea micute?

4 răspunsuri:
| Roxin a răspuns:

Salut!

Pai e simplu. Le deschizi si foarte incet, cu atentie, le indrepti. Apoi faci o proba si vezi daca se aud ok. Dar trebuie sa lucrezi foarte atent sa nu le rupi.

Bula
| Bula a răspuns:

Problema este intr-adevar de la membranele apasate.
Daca demontezi difuzoarele de pe cutie, poti incerca sa apesi la loc membranele cu un bat de chibrit sau sa ridici inapoi capacelul bombat din mijlocul membranelor cu varful unui ac subtire, daca acelea au fost turtite.
Daca nu reusesti, cumpara alte doua difuzoare de acelasi marime fizica si impedanta (ohmi), cu putere de cel putin cat sunt cele de acum. La legarea firelor ai grija sa respecti polaritatea (culoarea) firelor, sa fie legate ca acum.

| eunumberone explică (pentru Roxin):

Da dar daca le scot cu ce le lipesc...eu vorbesc de chestia aia rotunda mica de pe mijlocul difuzorului..si daca o dezlipesc cu ce o lipesc la loc?

| eunumberone explică (pentru Bula):

Dar cum sa bag acul acolo ca se sparg? trebuie sa le dezlipesc de tot dar dupa aia cu ce le lipesc la loc...merge si cu picatura? Dar ma tem dupa aia sa nu stric difuzoarele daca scot alea