STICLA FLOAT:
Geamul float - obtinut prin procedeul de flotare a unei benzi de sticla pe o baie metalica, se obtine o sticla cu fete perfect plane cu transparenta nedistorsionata de neregularitatile suprafetei. Tehnologia "float" sta la baza producerii tuturor tipurilor de sticla prezentate in continuare.
STICLA FLOAT CLARA:
O sticla incolora, clara, cu mare capacitate de transmitere a luminii.
STICLA COLORATA IN MASA:
Se obtine prin adaugarea de oxizi metalici, in masa sticlei, in timpul topirii. Culori uzuale: bronze, gri, verde, albastru. Densitatea de culoare si transmisia de lumina depind de grosimea sticlei: aceastea scad odata cu cresterea grosimii sticlei. Culoarea duce la o absorbtie mare a energiei solare, impiedicind patrunderea ei excesiva in interior.
STICLA REFLECTORIZANTA:
Avand calitati de reflectare a radiatiei vizibile si/sau a radiatiei infrarosii, sticla reflectorizanta este obtinuta prin aplicarea unei pelicule de oxizi metalici pe suprafata sticlei. Stratul de oxizi poate fi aplicat atat pe sticla clara cat si pe sticla colorata in masa. Pelicula de oxizi este foarte rezistenta si stabila. In functie de orientarea peliculei se poate obtine un effect de "culoare" ( pelicula spre interiorul cladirii) sau de "oglinda" (pelicula spre exteriorul cladirii).
STICLA CU ACOPERIRE DE JOASA EMISIVITATE (Low E):
Este o sticla monolitica cu un strat de oxizi metalici depus prin procedeu electromagnetic pe una din suprafetele geamului float. Aceasta pelicula poate fi "dura" (hard) sau "moale" (soft). Geamul Low E soft poate fi utilizat doar pentru geamuri termoizolante, cu stratul orientat intotdeauna spre interiorul geamului pentru a se evita deteriorarea sa.
Folosirea sticlei LowE ridica substantial proprietatile termoizolante ale geamului, reducind transferul termic (se reduc pierderile de caldura iarna si acumularile de caldura in timpul verii), permitand in acelasi timp un inalt grad de transmisie luminoasa in interior.
STICLA LAMINATA:
Produsa din doua sau mai multe foi de sticla unite (in conditii speciale de temperatura si presiune) printr-o folie de polivinil butiral (PVB) avand dimensiuni standard de 0, 38 mm; 0, 76 mm; 1, 52 mm, sau mai mare, in functie de cerinte).
In caz de spargere, avantajul folosirii sticlei laminate consta in faptul ca, fragmentele de sticla vor ramane lipite de folie evitand accidentarile. Geamurile laminate prezinta rezistenta marita la indoire sau spargere.
Domenii de utilizare: ferestre, usi, cupole, tavane, acoperisuri, copertine vitrate, pereti despartitori, balustrade, pardoseli, trepte, vitrari spatii cu risc (sali de sport, scoli, gradinite, spitale, etc.), vitraje antifonice, adaposturi pasageri (gari, statii transport in comun) si parapeti.
STICLA SABLATA:
Este o suprafata mata, obtinuta dintr-un geam transparent sau colorat, peste care se sufla un jet de nisip fin cu ajutorul aerului comprimat. Sticla sablata cu model se realizeaza folosind un sablon cu un desen asezat pe geamul transparent care se sableaza.
STICLA ORNAMENTALA:
Este destinata atat cladirilor cu arhitecturi speciale, cat si tamplariei pentru interior. In cursul procesului de fabricatie, sticla este supusa la trecerea printre doi cilindri de laminare dintre care unul este gravat cu un motiv. Astfel una din fetele sticlei va fi imprimat in relief rezultand un geam cu o transluciditate mai mare sau mai mica, in functie de model. Puteti alege dintr-o foarte mare gama de modele de geam ornamental.
OGLINZI:
Geam acoperit cu un strat de argint si cupru, protejat cu doua straturi de lac vernis.
STICLA SECURIZATA:
Sticla securizata este obtinuta prin incalzirea sticlei intr-un cuptor de securizare pana la cca 700gradeC, urmata de racirea brusca. Prin acest procedeu se echilibreaza tensiunile din interiorul sticlei, ceea ce ii confera calitatile specifice sticlei securizate: geamul este solid in cazul unui impact mecanic puternic.
Capacitate mare de rezistenta la soc mecanic.Stabilitatea la diferente de temperatura: 200 K fata de 40 K la float normal.
In caz de spargere, sticla securizata se descompune in bucati foarte mici anuland riscul unor accidentari. Pot fi securizate toate tipurile de sticla, cu grosimi intre 4-19mm. Geamul securizat nu mai poate fi modificat prin taiere, slefuire, gaurire, etc.
STICLA EMAILATA:
Este o sticla opacizata (culori RAL) si securizata, cu rolul de a masca anumite elemente ale constructiei (zone de parapet). Sticla se securizeaza pentru a rezista stresului termic datorat apropierii de elementele de constructie.
Sper ca te-am ajutat. pa, pa.
catalinmititel întreabă:
Acasel întreabă: