| r1z2an a întrebat:

Salut, recent mi-am cumparat monopoly si sunt cateva chestiuni la care nu ma pricep. Ma poate lamuri cineva ce joaca de ceva timp?

Cand vreau sa cumpar un teritoriu platesc ce zice acolo jos "price" sau ma uit pe carte si platesc de la "mortgage value". Ce inseamna si acest mortgage value?

Ce inseamna "water works" si "electric company"? Atunci cand ajung pe chance si imi da cartea "advance token to nerest utility" ce trebuie sa fac?

Tot la chance este o carte "advance token to nearest Railroad and pay owner...".La ce se refera?

Cu engleza stau mai prost ma poate ajuta cineva?

Răspuns Câştigător
| Sn4k3 a răspuns:

Pai da te uiti la price normal. Si mortgage value e atunci cand intorci casa. de ex: cand nu mai ai bani sau mai ai nevoie de bani intorci casa, te uiti cat iti da daca o intorci ( la mortgage value iti arata cat iti da ) si gata. O sa ramana tot a ta dar daca o sa cada cineva pe ea nu o sa plateasca nimic. Si daca vrei sa o intorci iar la normal dai cat ti-a dat la mortgage value parca sau nu stiu. la asta am uitat. Advance token to nerest utility adica du-te la cea mai apropiata utilitate "water works" sau "electric company" si o cumperi daca vrei. Si advance token to nearest railroad and pay owner adica du-te la cea mai apropiata gara si cumpar-o. Si daca stai cam prost cu engleza ia-ti europolis e la fel da e in romana sau un monopoly in romana. Bafta! Sper ca te-am ajutat!

3 răspunsuri:
neluL
| neluL a răspuns:

Uite aici regulamentul de joc in romana
http://gabyxcs.topicboard.net/t264-reguli-oficiale-monopoly

Bafta!

| Stariia a răspuns:

Price= pretul spatiului, mortgage value=ipoteca, water works si electric company sunt niste utilitati publice pe care le cumperi si normal, nu poti construi case acolo, advance token to nearest utility"= trebuie sa te duci la cea mai apropiata utilitate din cele doua de mai sus, "advance token to nearest railroad."= trebuie sa te duci la cea mai apropiata statie de tren si sa platesti cui ii apartine. Sper ca am fost de ajutor.

| Sn4k3 a răspuns (pentru Sn4k3):

Advance token to nearest railroad and pay owner - du-te la cea mai apropiata gara si plateste daca ai apartine cuiva, daca nu cumpar-o.