| GreenWolf a întrebat:

am o problema cu Calculatorul, Aveam 1 GB RAM si acum am doar 512, si nu i-am scos nici o Placuta RAM,amandoua sunt pe placa de baza, fixate in locul corespunzator, Ce ar trebui sa fac sa imi readuc Calculatorul la 1 GB RAM (am un calculator mai praf)

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Ai placa video dedicata (exterioara) sau integrata (in placa de baza)? Placa video integrata isi poate mari memoria cache de la o limita minima la una maxima, setate de producator. Daca placa video are 512 mb la memoria cache, atunci cei 512 sunt luati din memoria rami totala (1gb) (ramanand la rami doar 512 mb pe care ii vezi tu). Daca ai placa video separata de placa de baza, atunci s-ar putea ca o placuta de rami sa aiba probleme (sa fie defecta sau sa nu comunice corect prin slotul placii de baza); trebuie scosi ramii si montati la loc, dar numai de catre cineva care se pricepe. Nu e mare filosofie, dar orice actiune facuta din nestiinta poate strica si placutele de rami, dar si placa de baza. Lucreaza cu cap, ca sa fie bine!

3 răspunsuri:
| Tiayth a răspuns:

Muta memoriile in alte sloturi si vezi ca poate s-a ars vreuna sau chiar slotul s-a stricat, am patit faza cu slotul

| gelu1970 a răspuns:

Pc/click dreapta/propietati/vezi daca in informatia sistemului spune ca ai 1gb de ram. in caz contrar unul din rami nu functioneaza.

| GreenWolf explică (pentru dannyel86):

Am placa video integrata, e un Gforce 7600, si cand aveam instalat nou, deci de abia facut PC-ul imi arata 1 GB RAM si am verificat placutele RAM, sunt bune, nici una dintre ele nu e arsa, acum imi arata doar 512 RAM dar s-ar putea sa fie de la Placa video, Iti dau FUNDA