Cel mai bun e cu fineti, branza, mere, pere, sau kiwi(cel mai bun)
Ai putea sa le umpli cu dulceata(de zmeura, capsune, caise etc.) sau cu miere, ori cu finetti(de ciocolata sau vanilie sau amestecata)
Un desert delicios, preferat de foarte multa lume atat datorita faptului ca se prepara foarte rapid cat si gustului desavarsit datorat combinatiei dintre clatita pufoasa si sosul delicios de capsune.
Ingrediente:
ou 2 bucati faina 1 cana lapte 250 ml ulei de floarea-soarelui 50 ml esenta de vanilie 2 fiole zahar pudra 4 linguri sare 1 praf sirop de capsune capsune 12 bucati
Ce trebuie sa cumpar?
Preparare:
Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu laptele (250 ml). Cand sunt bine omogenizate, se toarna si faina in ploaie, amestecand constant cu telul pentru a nu face cocoloase, dupa care se adauga un praf de sare si esenta de vanilie.
Se incinge o tigaie mica (diametrul de 10-12 cm) si se unge cu putin ulei. Se toarna cantitatea necesara de aluat (in functie de cat de groase vrem clatitele) cu ajutorul unui polonic, intr-o forma speciala inimioara, intr-o parte a tigaii. Dupa ce s-a copt pe o parte se scoate forma inimioara si se intoarce clatita.
Se zdrobesc cateva capsune apoi se amesteca cu siropul si se lasa 10 minute sa se omogenizeze.
Se pune pe o farfurie cate 1 clatita care se pudreaza cu zahar, iar langa aceastea se pun capsune si sirop.
Nu-i ceva nou ca toata lumea stie si e satula de nutella
True. Dar faza e ca cele mai bune sunt cele cu crema de cacao(finetti/nutella) si rondele de banana; x
Da dar dupa cum ai vazut si tu el a cerut ceva mai nou si eu i-am spus
Ohooo stiu eu aici o bomba calorica de dai in diabet: nutella sau fineti amestecata cu M&M's sau inghetata :X dar trebuie servite repede sa nu se topeasca....sau gem de capsuni cu felii de capsuni in ele..sau de visine/cirese cu bucatele de visine/cirese in ele... pofta buna orice ai alege
anonim_4396 întreabă:
nikimeli întreabă: