| yLuSsSIoN a întrebat:

mi-am luat o teapa de la unu de pe olx si nu este ceea ce preciza in anunt cu coletul, A venit coletul prin fan courier prin ramburs. Il pot trimite inapoi si sa imi iau banii inapoi? sau ce pot face?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca n-ai ridicat si nici platit coletul atunci nu-l ridici (il refuzi) si nu-l platesti.
Daca l-ai ridicat si platit atunci spune-i expeditorului sa-ti trimita ce ai comandat sau sa-ti restituie banii, in caz contrar ii vei face plangere penala pentru inselaciune.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ia legatura cu el si zii ca ti a trimis altceva si ca iti vrei banii inapoi, daca nu accepta ii faci o plangere la politie.

| yLuSsSIoN explică (pentru Ioandelasal):

Pai cum ii fac eu plangere daca suntem in parti opuse ale tarii? si numele lui nu este cel real? Adica produsul este ceea ce trebuie doar ca ii lipseste fix o lupa foarte mica

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru yLuSsSIoN):

La politie indici numarul de telefon si tot ce mai stii (adresa mail, etc). Il gasesc ei.

Si nici 18 ani nu am si ce dovezi?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru yLuSsSIoN):

Plangerea penala o faci la politia de la domiciliul tau sau o trimiti prin posta la politia de la domiciliul respectivului.
Daca lupa a fost cuprinsa in descrierea produsului atunci trebuia sa ti-o trimita.

Ioandelasal

Dovada este tocmai aparatul respectiv, ca nu este complet, desi in descrierea de pe OLX scria si de lupa si tu n-ai primit-o. Asta poti dovedi doar daca ai primit coletul cu drept de verificare si l-ai verificat in fata curierului. Daca nu este asa n-ai nici o dovada, va fi cuvantul tau impotriva cuvantului vanzatorului si n-are rost sa faci plangere penala.

Nu scria in descriere despre lupa, el poate fi complet functionabil fara lupa, ea doar ajusteaza. SI nu este drept de verificare. il am acasa

Ioandelasal

Atunci nu ai ce face, vanzatorul ti-a trimis exact ce a promis.