Ceea ce ai facut tu se incadreaza la infractiuni. Pedepsele ce se pot aplica minorului sunt inchisoarea sau amenda prevazute de lege pentru infractiunea savarsita. Limitele acestor pedepse se reduc la jumatate. In urma reducerii, in nici un caz, minimul pedepsei nu va depasi 5 ani.
Lovirea sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Constituie aceeasi infractiune, dar in forma agravata, "lovirea si alte violente care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 20 de zile". Pedeapsa in acest caz este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani.
"Fapta prin care s-a pricinuit integritaţii corporale sau sanataţii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult 60 de zile se pedrpseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Deci da, puteti face inchisoare, depinde de cate zile de ingrijiri medicale are nevoie, iar daca din continutul actului medico legal se concluzioneaza ca viata victimei a fost pusa in pericol, putem vorbi de tentativa de omor...
Si mie mi-a bagat un idiot guma in par astazi, si nu l-am batut ca ma oboseam pentru un prost, tu ai facut un mare **** si mai esti si las, ai mers si cu niste prieteni, singur trebuia sa il bati daca il bateai, dar mai bine stateai in banca ta, daca o sa dovedeasca, ca esti vinovat, si cred ca o sa o dovedeasca, ajungi la inchisoare pentru 1-2-3-4 zile nu stiu, sau la scoala de corectie.
In cel mai bun caz poti scapa doar cu o amenda foarte nasoala sau cu o scoala de corectie+o mega pedeapsa de la parintii tai si daca acel baiat are gasca, sa fi batut rau...cam atat am idee dar sper ca intamplarea asta sa iti fie invatatura de minte pe viitor
Ce poate sa iti faca ma pana la urma? si prietenul meu la fel a facut i-a batut pe unii pentrumine ).si nu implinise 18 ani. daca nu au dovezi concrete nu prea are ce sa iti faca.decat ca o sa trebuiasca sa dai declaratii peste declaratii.si tu si prietenii tai.si daca nu sti te scoti calumea. ajungi unde a zis Rush.
E o situatie nasoala, daca politia vine la tine, te ia la intrebari, stai linistita deparca nimic rau nu s-ar fi intamplat! Te intreaba:il cunosti? Tu: Da, il stiu! Politistul (p): Ai dat si tu in el? T: Nu, nu am dat (daca ai dat, spui doar ca l-ai lovit incet cum fac toti) P: De ce te-ai luat de el? T: Nu numai eu m-am luat de el. L-am vazut ca asa si asa si mi-am facut griji pentru ca imi e prietene buna...etc. Incerca sa faci u discurs. Spunele parintilor ce s-a intamplat, spune-le ca a inceput cu o joaca; oricum este o situatie nasoala, sper sa sa termine cu bine! Succes, iti tin pumnii!
Daca ai peste 16 ani iti suporti faptele in fata legii,poti primi o amnda in cel mai fericit caz sau daca vor sa depuna plngere atunci poti face scoala de corectie sau altele, acum depinde, daca sunt martori, daca sunt martori de partea lui care sa declare ca asa a fost, atunci treaba sta mai rau pentru tine, iar prietenii tai crae sunt majori probabil vor fii mai rau, poate, dar ideea e ca tu nu ar fi trebuit sa faci asta. in orice caz, mult succes daca se poate spune asa
Ma, te-a mancat in c*r sa il bateti pe ala...
La mine tot la fel s-a intamplat, cu un vecin, si daca vrei sa nu ai probleme...folmureaza un ''discurs'' sal zici la politie. dupa fa ce vrei tu, scriel pe o hartie sau ce stiu eu ca sa nul uiti, caci dupa, trebuie sa dai declaratii dupa declaratii si trebuie sa fie aceeasi sau sa aiba acelasi sesns, caci daca spui ceva diferit, lumea isi poate da seama ca minti si ca esti vinovat!
Mult noroc tie si celorlalti!
Poi sigur o sa primesti o amenda usturatoare, probabil iti vor face si un mandat. Iar in cazul in care vei sa fi dat in judecata, probabil te vor trimite la scoala de corectie. Insa depinde si de ceea ce iti vor cere parintii baiatului cum ar fi despagubiri de zeci sau chiat sute de milioane. Si asta sigur iti va afecta media la purtare cu 1-2 puncte... depinde daca ai mai avut probleme sau nu. Cat despre cei care au fost cu tine, ar fi imi bine sa nu ii amesteci, sa spui ca ai fost singur... poate te vor crede, pentru ca ei sigur vor face inchisoare. Cand te vor intreba de ce ai facut asta ar trebui sa spui k iti hartuia prietena si ca ai incercat sa vorbesti cu el dar tot a continuat si atunci ai luat masuri.
Eu stiu ca nu am luat o decizie corecta...si nu...nu sunt un las cum zic altii ca am fost cu prietenii dupa el.Nu,am fost cu prietenii pentru ca incepusem sa aud de la el "cine ai fi si tu".nu vreau sa insemne ca o lauda, dar in orasul asta cunosc multi pe langa parlitu ala.Cat despre prietenii mei o sa sustin ca au fost cu mine dar nu s-au bagat.pentru ca nu era nimeni in afara de noi in jur.Multumesc tuturor pentru raspunsuri
Rush Daca nu ai un raspuns mai bine nu mai comenta.Cineva mi-a zis ca daca ala are gasca o sa mi-o fur rau de tot.Si la asta m-am referit.Ca cunosc mult mai multi decat ala.Am intalnit multi ca el, dar i-am ignorat.pe el nu am putut sa il ignor.Si stai tu linistit ca nu intru la inchisoare.
Davyduchiha2001 întreabă: