| The4Ever a întrebat:

Stiti de simularea la mate 2014 pentru clasa a VIII-a si am o nelamurire cu un exercitiu, mai exact 1 de la subiectul III, punctul C. Eu am spus ca e patrat deoarecee triunghiurile din exterior sunt egale, diagonalele sunt egale deoarece MP are aceeasi distanta cu NQ(se vede cu ochiul liber asta) si m-am uitat la barem si spune ca este romb, dar nu inteleg cum e romb din moment ce aceea figura geometrica este intr-un patrat; daca era intr-un dreptunghi mai ziceam ca e posibil. Imi poate explica si mie de ce e romb si nu patrat?
Multumesc anticipat!

2 răspunsuri:
| marinaa9 a răspuns:

Diagonalele intr-un romb sunt perpendiculare, simplu, asta trebuie sa arati, de ce diagonalele sunt perpendiculare si stii din defintia rombului ca diagonalele sale sunt perpendiculare

| The4Ever explică (pentru marinaa9):

Mda, iar cele ale patratului cum sunt? Nu sunt tot perpendiculare? Nu cred ca ai inteles la ce m-am referit. De ce la barem spune ca e romb cand ala e clar patrat(din moment ce sunt egale diagonalele inseamna ca ala e patrat si nu romb, un romb are o diagonala mai mare si una mai mica, daca ar fi egale ar fi patrat)