Atunci vino mai in actual cu informatiile, mai uita ce ne spunea la scoala. Iti dau ceva scurt sa nu te plictisec. Amanunte ar fi f multe si dovezi -de ex cele mai bune nave din flota americana erau in larg la momentul Pearl Harbor, in port au fost lasate momeala cateva harburi dupa care nu parea rau nimanui.
https://www.youtube.com/watch?v=Sl8n4Y93qrg
Intreaba-te invers -De ce s-au lasat americanii atacati de japonezi la Perl Harbor? Vei gasi raspunsuri mai la obiect si mai adevarate.
Japonezii doreau reîmpărțirea lumii așa că au atacat America astfel începând al doilea război mondial.
Americanii nu s-au lasat atacati. Mai bine spus, se credeau, ca si acum, intangibili.
Roaga-l pe bunicul tau sa-ti mai citeasca cate ceva seara.
In seara asta ma mai documentez si iti spun ce am aflat. Apoi iti dai tu cu parerea
Nu te supara dar avem cam aceeasi varsta, d-le 1964. Asa ca mai gandeste-ti eventualele comentarii.
Mda am vazut videoclipul. Si am mai cautat. Se pare ca nici cercetatorii nu sunt foarte siguri daca Americanii stiau sau nu. Plus de asta americanii au pierdut multe vieti si au fost si ceva nave important in acel atac. Probabil puteau reduce asta ceva mai mult. In al 2-lea rand, e faza cu provocarea japonezilor. Mie nu mi se pare un semn. Adica era normal ca America sa nu sprijine Japonia cu petrol si cu bani. Erau oarecum aliatii Angliei cu toate ca erau neutri... Si nu in ultimul rand Japonia cum de s-a lasat provocata. E greu de conceput ca nu stiu ca vor avea doar de pierdut
Depinde despre care cercetatori vorbin, ce surse ai, ca daca vorbim de astea gen Discovery...Cazul nu e singular. america are experiente vaste in lucrari similare.
Stiau ca SUA e principala tara care sta in calea dominatiei lor din Pacific si a noului imperiu pe care doreau sa si-l creeze. Asa ca mai devreme sau mai tarziu oricum ar fi urmat razboiul. Au vrut sa-i atace pe americani prin surprindere si sa le distruga flota din Hawaii. Au crezut ca asta o sa le ofere un mare avantaj pe viitor.