| Razvan1905 a întrebat:

As vrea sa imi fac o agenda hand made iar pe coperta sa lipesc o frunza de vita de vie(jumatate decupata intr-o anumita forma iar cealalta jumatate normala). Intrebarea mea ar fi cum pot sa pastrez frunza verde? Ce pot sa aplic pe ea sa impiedice procesul de oxidare sau cum sa fac sa o pastrez cat mai naturala.Multumesc anticipat, dau funda mareeee! happy

Răspuns Câştigător
| MishuD a răspuns:

Incearca un lac incolor.
Scufunzi frunza in lac si dupa uscare ar trebui sa ii ofere un strat protector destul de eficient. Incearca sa faci cateva probe cu mai multe frunze. E posibil sa fie nevoie sa scufunzi frunza de mai multe ori (evident la intervale de timp suficient de lungi cat sa permita uscarea)

P.S. Poti de asemenea sa folosesti fixativ pentru par(cel mai ieftin si mai transparent), dar ar trebui sa aplici in mai multe straturi. Varianta asta nu e atat de eficienta precum cea cu lac pentru ca fixativul nu este water proof si nah... la primul strop de apa se duce.

5 răspunsuri:
| IssabellaLoLa a răspuns:

Poti sa folosesti o frunza artificiala.
asa nu se va usca big grin

| Razvan1905 explică (pentru IssabellaLoLa):

Nu vreau sa pun o frunza artificiala, nu mai este original. Daca folosesc o frunza naturala este ceva deosebit.Alte pareri?

| Razvan1905 explică:

Dau fundaaaaa.Va rog ca nu mai am rabdare si nu stiu cum sa il fac.sad

| JustDyya a răspuns (pentru Razvan1905):

thinking nu sti, dupa parerea ta! daca plastifiezi o frunza...asa va ramane verde.

| Razvan1905 explică:

JustDyya: m-am gandit si la asta, dar plastifierea se face in format A4, etc.Eu vreau o frunza verde lipita pe coperta.Nu sa fie bagata in acea folie.Adica sa arate cat mai natural.Ma gandeam la un lac sau un vernis ceva dar nu stiu de care.Adica ceva care sa comfere frunzei un aspect cat mai aproape de natural, care sa o impiedice sa devina aramie si sfaramicioasa. Eista o solutie sau ceva de acest gen? Adica sa o conserve in starea actuala, mai pe intelesul tuturor.