| contstersinteresscazut a întrebat:

Vă place să lucrați pentru alții? Cum vă simțiți când munca voastră este subapreciată, iar alții, care poate nu o merită, se bucură de rezultatele eforturilor voastre și de contribuția voastră la societate? Ați mai munci dacă nu ar mai fi necesar și nu ar trebui să lucrați doar pentru niște hârtii?

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

1.Nici da, nici nu. Imi e indiferent.

2.Ma simt ok. Nu imi pasa de aprecierea altora. Eu stiu prea bine cat de mult sau cat de putin contribui la societatea/firma unde activez.

3.Da, as munci, pentru ca fara o ocupatie, m-as urca pe pereti de plictiseala.

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da.

| relian a răspuns:

Nu lucrezi pentru niste hartii, lucrezi sa ai ce minca, ce bea, unde sta.
Hiriile alea ce spui tu ca nu is nimic, e de fapt munca ta, fara de care nu poti supravietui.
Orice este viu trebuie sa faca ceva sa poata trai, de la bacterie si pana la om toata lumea trebuie sa munceasca, sa caute, sa gaseasca sa culeaga etc pentru el pentru familie, pentru pui si tot asa.

De ce spui pentru niste hirtii? Hartiile alea is munca ta, sunt foarte de ajutor, altfel ai fi alergat iar, sa cauti cu cine sa schimbi ce tu ai produce, ca nu ai avea orice pentru ce ai nevoie.

Cind lucri pentru tine, alergi mai mult decat atunci cand lucri pentru altcineva.
Nu te gandi ca ala sta si moare de plicitseala laughing alearga dei iese sufletul, peste tot, dupa marfa, dupa ce are nevoie, dupa acte si asa mai departe.
Daca nu ar fi necesar sa mai muncim? Dar cine munceste pentru noi? Si daca aam avea roboti, tot o sa trebuiasca sa muncim, aia nu pot inlocui total omul.Hai sa spunem ca ar exista roboti care pot face orice face si omul, crezi ca nu o sa mai muncim?

Suna ideal ca toate muncile sa fie facute de roboti, dar idealul asta nu cred ca functioneaza.
Unia vor vrea sa aiba mai mult si atunci se va intampla ceva.Cei care deja au maim mult, no sa fie de acord, ca toti sa aiba la fel laughing

Este o idee de explorat de analizat, ce am face daca toate muncile abslout toate ar fi facute de roboti, inclusiv sa fabrice alti robotii, ce am face noi oamenii?

Asta da intrebare intrebatoare laughing Am ajunge ca niste animale de companie ale robotilor, sau inutili, am decadea ca specie, eu asa cred.
Munca, miscarea, explorarea facuta de om sa vezi tu, sa simti tu, asta te face om, asta ne face mai destepti ca alte specii.Sa hibernezi, am fi ca niste legume laughing neam prosti din ce in ce mai mult pana cand am disparea ca specie.

| Frank51 a răspuns:

Da, îmi place să lucrez și cu alții dar și singur. Unele proiecte personale au valoare personală deci nu aș putea lucra cu alți oameni.

Sunt Inginer, deci și într-o lume fără bani și fără valori tot aș face ceva pentru că o fac din plăcere și din instinct.

| johnnny123 a răspuns:

În cazul tău particular, care muncă, ce eforturi și care contribuție la societate? Toate noțiunile astea îți sunt complet străine.

| contstersinteresscazut explică (pentru johnnny123):

Tocmai pentru că nu vorbesc din experiența mea personală. Eu sunt un caz mai special și nu îmi doresc să contribui cu nimic ca alții să se bucure, iar eu să rămân doar cu firimiturile. Dacă voi face ceva, o voi face pentru mine, pentru că așa sunt eu, mai egoist. Vă mulțumesc frumos pentru înțelegere.

| johnnny123 a răspuns (pentru contstersinteresscazut):

Ce înțelegere? Oamenii ca tine nu merită absolut nicio "înțelegere".

| TimberWolf a răspuns:

Eu zic sa mergi la psihiatru, pui aceeasi intrebari zilnic sub alta forma, lasa-ne in ***!

| mastadont a răspuns:

Eu cel puțin muncesc pentru mine, nu pentru alții. Muncești și ești plătit, ai fost de acord cu condițiile, deci lucrezi în folosul tău, ca să câștigi bani cu care să te întreții. Fiecare muncește cât și unde poate fiind plătit pe măsură. Dacă nu ești în stare atunci nu muncii însă nu te aștepta să ajungă ajutorul social la nivelul salariilor. Oricum specimenelor ca tine care deja transpiră când aud de muncă nu le-aș da nici ajutor social dar asta e altă poveste. Stai doar să moară mami și tati să vezi cum te vei trezi la realitate...

| eliancodrut a răspuns:

Sunt foarte multi care considera ca societatea nu ar functiona fara ei, dar nu-si dau seama ca ceea ce fac este minor.
Ultima fraza - gandire ilogica.

| kalasnicov22 a răspuns:

Bati campii.

| Xena20 a răspuns:

Nu, nu am suportat niciodată să lucrez pentru alții. Serviciul e o soluție pe termen scurt pentru o problema pe termen lung. Niciodată ca simplu angajat nu vei fi apreciat și nu construiești nimic pentru tine, nu lucrezi pentru succesul tau, lucrezi pentru succesul patronului.

| Xena20 a răspuns:

Mă amuză unii care sunt angajați dar o țin sus și tare că ei lucrează pentru ei, batem noi câmpii de fapt etc bla bla bla. Când ești angajat lucrezi pentru patron, urmezi regulile făcute firma respectiva care nu e a ta, ești obligat să vii la ora cutare și să pleci la ora cutare, daca ai vreo pb trebuie sa ceri voie sa pleci mai devreme de parcă ai fi un copil mic, primesti ordine de parcă ai fi o slugă, tipa unii la tine și nu ai voie sa ripostezi că doar ești subalternul cuiva, te scoli la ore imposibile zi de zi chiar daca nu ai reușit să dormi deloc sau aproape de loc în noaptea respectivă sau ți-e rău etc nu interesează pe nimeni, patronul hotărăște cât ai voie sa câștigi, peste pragul hotărât de patron nu o sa treci niciodată oricât te-ai agita, la fel hotărăsc alții când sa îți iei liber și când să pleci in vacanță etc și bineînțeles poți fi aruncat la gunoi (dat afara imediat). Pe scurt nu ai niciun control, alții decid pentru tine absolut tot, tu trebuie doar sa pleci capul sa asculti de ei pentru că lucrezi pentru afacerea lor. Asta pentru cei care sunt suficient de naivi și au impresia că "lucrează pentru ei" deși ei sunt angajați.