| Ruxiii a întrebat:

Voi ce credeti? Obisnuinta lecturilor literare ii izoleaza pe cei care o au de semenii lor sau ii face mai deschisi fata de ceilalti? happy

4 răspunsuri:
| fulgerul a răspuns:

Exista cretini,care te invita in oras,pentru. un suc,un biliard,pentru o cafea. Daca lecturarea,hai citire,cu toate ca nu este acelasi lucru,iubeste lectura,citeste si asimileaza! Uite bai frate,ca mai gasesti si oameni, pe siteul asta, care citesc! BRAVO!

| AdrianStanciu a răspuns:

Depinde cred de cititor, de felul sau de a interactiona in societate.
Un introvertit va avea mereu dificultati de integrare, de exemplu.
Pe de alta parte consider ca a avea o cultura literara deschide usa multor oportunitati. Bineinteles, cultura de orice tip va oferi beneficiarului satisfactii personale fantastice in orice imprejurare.
Acum: cititul ca si deprindere va deschide mintea, viziunea si imaginatia fiind stimulate astfel. Avand un bagaj de cunostinte si vocabular, individul devine mai tolerant, mai intelegator, mai "intelept". Deci da, in mai mica sau mai mare masura (depinzand de felul de a fi, de caracter), lectura ii face pe oameni mai deschisi fata de ceilalti.happy

| fulgerul a răspuns (pentru AdrianStanciu):

Hai ca ma-ai lasat masca! De ce trebuie sa comentam mereu,fata de cei ce se implica,in a se cultiva,a asimila,a invata,si pana la urma,de a primii lectii de la ei,unde e problema? Ce pregatire ai tu,sa dai verdicte? Cine esti tu,ma sa tai aripile unei idei,venita de la un (tanar(a))? In prostia ta, faci afirmatii, fara acoperire.De cand,cineva care citeste,este introvertit? Cum ai ajun la concluzia, ca unul care citeste mult, e mai tolerant?

| AdrianStanciu a răspuns (pentru fulgerul):

Fulgerul, cred ca ai inteles gresit. Mai citeste o data, si daca e nevoie reia. Subliniaza-ti te rog cuvintele care te-au facut sa tragi concluzia ca eu as fi zis ca, si te citez,"cineva care citeste, este introvertit". Dar citeste si nu doar rasfoi. Poate nu ar fi rau sa citesti si ce inseamna "introvertit" si ce anume defineste.
In plus, vreau sa clarific: n-am comentat ci am raspuns. Poate era cazul sa consideri, "ma", raspunsul ca fiind nesatisfacator. Daca doresti dezbatere, polemica, du-te "ma" pe forumuri create special.

Mai tolerant, da! Sigur DA! Dar tu, "ma", nu vei afla asta prea curand. Din pacate. Cu respect.