Nu, niciodată. Atât timp cât aveam temele de vacanță gata până la începutul anului școlar nou, puteam să fac ce vreau
Da. Taica-miu lucra în construcții și ma lua pe șantier in fiecare vara. Și nu numai.
Acum suferi de o boala numita barbatie , ma refer in urma experientelor astora, intelegi tu ce zci, esti baiat destept.
Pacat ca generatiile astea noi sunt mult prea cocolosite. Tin minte intr-o vara tatal unui prieten ne-a luat cu el la un apartament unde avea o lucrare, ehe, amintiri.
Da, cu toate că am multe de reproșat bătrânului pentru cum a decurs copilăria mea, faptul că am muncit, nu e unul dintre ele.
Înveți câte ceva despre responsabilitate când ție ți se sparg bășicile de pe mâini făcând beton cu lopata de la 6 dimineața până la 8 seara, la 14-15 ani când prietenii tăi sunt la grătare, în tabere, la ștrand, când stau seara pe afara și se hârjonesc. Odată ce ai trecut prin așa ceva de mic, nu-ți este frica de munca cum sunt acum multi tineri care stau cu părinții și care nu muncesc că nu au destule beneficii. Inca mi se ridică părul pe spate de nervi când îmi amintesc cu câtă nonșalanță zicea mai deunăzi un user, că el nu vrea sa muncească niciodată, că e perfect mulțumit să stea pe spinarea ălor lui cât trăiesc ei, că lui îi e scârbă de muncă și el are treabă stând pe calculator și la seriale. Nici un scuipat nu dau pe așa de stârpitură de om.
De asta nu îi port ranchiună bătrânului pentru că m-a pus la muncă, vorba ta, orice bărbat trebuie să cunoască genul asta de viață, dar nu îi sunt recunoscător pentru faptul că, deși mereu am avut rezultate bune și foarte bune la școală chiar dacă mă lua la treabă după ce ajungeam acasă, nu doar in vacanțe, niciodată nu era mulțumit de mine și avea cel mai infect vocabular.
Ca om trebuie sa treci prin multe ca să simți că ai trăit, vorba aia:
Strong men create good times, good times create weak men, weak men create bad times, and bad times create strong men.
Copiii noștri sunt într-o perioadă de tranziție acum, tocmai pentru că mulți părinți vor să le ofere ceea ce ei înșiși nu au avut.
Cred ca majoritatea din generatiile mai vechi avem sechele din copilarie, cat despre tranzitie, e cel putin bizar cum isi cresc astia copii acum, isi lasa fetele sa umble cu bucile goale, cu tatele goale pe drum, pe baieti ii cocolosesc pana la absurd, partea masculine este complet lipsita din ecuatie, baietii nu au exemple masculine de urmat, fetele nu stiu ce inseamna sa fi femeie, pentru ele sa fie femeie inseamna sa te destrabalezi si sa umbli imbracata ca pe centura.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: