| mixxjim a întrebat:

Daca temele sunt interzise pe TPU, oare nu vede nimeni dintre admini ca rubricile de "Educatie si cultura generala" si "Literatura" sunt 95% numai teme? Si cum se face de ajung pe prima pagina (nu la recomandate) intrebari care-s de fapt teme? Nu mai ai loc de teme pe site, nu mai poti vedea intrebarile serioase si la care chiar poti sa ai o contributie utila de atatea teme, eu cel putin dupa ce vad o pagina plina de teme imi piere tot elanul sa mai vad si daca pot raspunde la ceva serios. Chiar nu se poate face nimic, lasam site-ul sa devina unul de teme?

17 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| PangeeaRogvaiv a răspuns:

Asta este si problema mea. De 3 zile tot raportez acest aspect, am luat legatura ieri cu un admin al site-ului, i-am trimis o ditamai lista cu numele utilizatorilor care au postat intrebari cu teme la aceste categorii. Am vazut ca s-au sters multe intrebari, iar azi dimineata am gasit altele si iar am luat-o de la capat cu raportarile. Un dobitoc mi-a sarit si "in cap" cum se zice spunandu-mi ca sunt dusa cu capul ca nu am lasat pe altcineva sa-i faca lui tema. Nu stiu ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez ca sa se stopeze fenomenul asta?

| mixxjim explică (pentru PangeeaRogvaiv):

Nu poti sa-ti pierzi vremea doar raportand cand poti cu adevarat sa faci ceva util, sa ajuti pe cineva. E atat de multa pierdere de vreme pentru atat de multa lume chestia asta, mare pacat...

| PangeeaRogvaiv a răspuns:

Corect, dar pot ajuta un om care chiar merita ajutorul. Mai degraba imi pierd timpul cu un analfabet, care il doare mana sa dea un click pe internet sa-si caute informatia de care are nevoie sau ii este prea lene sa-si puna mintea la contributie, de teama sa nu-si piarda neuronii si mai bine sa gandeasca altii in locul lui, iar el e "tamaie", daca il intrebi ceva de Eminescu sau Caragiale, mintea lui e goala, te mai ia si la injuraturi ca ai ceva cu el de ii pui astfel de intrebari prea complicate pentru IQ-ul lui. Este strigator la cer, deja nu mai suport atata prostie.

| CryChristiAN a răspuns:

Normal categoria este de cultura generala. Deci, de ce nu se vorbeste de cultura generala? Raspunsul este simplu: pentru ca majoritatea isi fac temele pe TPU. Odata pusesem o intrebare de cultura generala evident, la acea categoria, si nu am primit niciun raspuns( evident, eu-l stiam. dar voiam sa vad daca este chiar cineva care are ceva cultura generala). Deci da, ai dreptate. 95% numai teme. Dar ce putem face? Eu nu le fac temele, dar imi linistesc constiinta daca le dau cateva indicatii pentru rezolvarea problemei respectivehappy.

| GiAnca a răspuns:

50% din teme se fac pe TPU, iar 50% se copiaza la scoala de la elevii mai destepti.

| mixxjim explică (pentru CryChristiAN):

Cateva indicatii se pot da, atunci cand se cere un ajutor serios, gen un dictionar bun, o sursa buna de formule sau culegeri, chestii de genul asta, dar cand ii vad ca vin si cer "4 propozitii" cu nu stiu ce sau sensurile unui substantiv, sau link cu rezumatul, mi se pare prea mult. Chiar nu se poate da o cautare simpla pe google dupa un rezumat? Sub toate astea sunt de fapt carente mari de educatie, si scolara, si din familie, din pacate.

NOname
| NOname a răspuns:

Eu raportez oridecâte ori observ astfel de postări. Din păcate însă, valul celor cu teme este mult prea mare, iar cei care raportează sunt destul de puţini.

http://www.tpu.ro/......ul-obscen/

Ar ajuta mult dacă am fi mai mulţi şi fiecare ar contribui câte puţin.

| mixxjim explică (pentru NOname):

Hello again! happy Stiu ca tocmai ce-am vorbit de asta, intrebarea era mai mult pentru admini, am sperat sa fie careva prin zona sa-mi vada intrebarea, poate ma lamuresc. O sa le scriu si direct, sa le propun sa elimine macar rubrica de literatura, daca nu chiar pe amandoua. Inteleg ca este bun chiar si traficul celor cu teme, dar atunci sa aleaga, sa lase liber la teme si macar stim o treaba, mergem la culcare si lasam copiii sa-i faca temele in voie aici, sa nu ne mai pierdem timpul raportand. Eu am mai postat odata ceva legat de asta, cred ca o sa infiintez pana la urma o "politie a temelor" laughing Fac o strigare pe site si facem o "potera" sa-i fugarim pe cei cu teme, dar nu mi se pare ok atat timp cat exista niste oameni care se ocupa de acest site in mod oficial. O zi buna! happy

| PangeeaRogvaiv a răspuns (pentru NOname):

Eu oricum raportez la greu asa ceva si vad ca se iau masuri. Am vorbit deja cu adminii site-ului si m-au rugat sa-i ajut cu cate un e-mail prin care sa le dau numele utilizatorilor care posteaza astfel de intrebari.

NOname
| NOname a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Mă bucur. Am trecut şi eu acum pe la "Educaţie şi Cultură" şi am împuşcat temele de pe prima pagină. Parcă-i mai bine acum.

| PangeeaRogvaiv a răspuns (pentru NOname):

Mie imi este teama sa nu imi faca si mie cineva vreo reclamatie la admini pentru ca le raportez intrebarile.

NOname
| NOname a răspuns (pentru PangeeaRogvaiv):

Reclamaţie pentru că ajuţi la aplicarea regulamentului?
Asta-i bună.
Să-ţi mulţumească eventual.

| mixxjim explică (pentru PangeeaRogvaiv):

Nu poti sa faci o lista cu cei care posteaza intrebari, ar trebui sa insirui jumate din useri laughing In ce priveste raportarile, nu trebuie sa spui nimic nimanui, ii raportezi si gata, nu stai la discutii cu ei ca n-ai ce si cu cine te intelege.

| PangeeaRogvaiv a răspuns (pentru mixxjim):

Eram atat de nervoasa atunci ca m-a injurat si unul pe site, nemultumit. Am facut orice numai sa ma calmez cat de cat. Acum stiu ce am de facut.

| Andyᵗᵐ a răspuns:

PRO.Sunt de acord cu mixxjim si cu restul.Revolta! Altfel nu ne-am mai numi TPU Adica toti pentru unul s-ar numi Spt adica site pentru teme.

| piratuu a răspuns:

TPU a fost facut DOAR pentru intrebari utile, nu pentru teme. Totusi, un site unde au voie sa intrebe teme este brainly.ro.
Categoriile "Educatie si cultura generala" si "Literatura" au fost concepute pentru orice lucru in legatura cu scoala (cu exceptia temelor, desigur).