| i86e2 a întrebat:

De ce nu-mi dă voie să scriu "să-i dea"? Îmi tot corectează în "să-i de-a". Dacă tot îmi corectează, aș prefera să-mi corecteze greșeli, nu chestii corecte.

Răspuns Câştigător
| TPU.ro a răspuns:

Am eliminat modificarea din "dea lui" in "de-a lui" si iti multumim pentru sesizare!

Alexandra - TPU

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
NOname
| NOname a răspuns:

Trimite un mesaj la Contact și administratorii/programatorii vor efectua modificările necesare.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Multe "succesuri" in lupta cu robotelul analfabet! E setat la betie si are niste "corecturi" de te doare mintea.
Nu mai spun de faptul ca nu cunoaste nici macar toate literele din alfabet, dar vine cu niste "propuneri" pe care nici in DEX nu le gasesti...pentru simplul motiv ca nu exista.
Iar chestia cu scrisul la "contact" e strict pentru cei care n-au alta treaba decat sa stea non-stop pe TPU. Pentru ca, in cazul robotelului, teoretic, de cate ori observi ca da o duda, scrii la contact si ei cica rezolva problema.
Numai ca, la cate dude da robotelul, ar trebui sa scrii, in medie, vreo 5 mesaje zilnic.

| TPU.ro a răspuns:

Care era contextul in care ai incercat sa folosesti expresia? E posibil ca problema sa fie de la cuvantul care i-a urmat lui "dea".

Alexandra - TPU

| i86e2 explică (pentru TPU.ro):

"Am o bănuială că tu ai considera că nu e corect să-i deie lui Georgel pedeapsă închisoare pentru o zi dar nici închisoare pe viață."

Ai dreptate, nu-i place "să-i dea lui".

| i86e2 explică (pentru TPU.ro):

Cu plăcere, văd că acum merge "să-i dea lui". happy