| Kedoaka79 a întrebat:

Salutare. Știe cineva ce acte am nevoie când ma mut în Germania? Vreau sa știu pas cu pas unde trebuie sa merg și ce sa fac. Apropo, o sa și lucrez și o sa stau în chirie. Vreau sa știu care e procesul pas cu pas. Mersi!

3 răspunsuri:
| pufulescu0o a răspuns:

Ar fi de preferat pasaportul in locul buletinului. Apoi sa ai cu tine diplomele de la scoala, facultate, etc. Nu te obosi cu traducerea lor fiindca se accepta doar traduceri autorizate din Germania.
Cu locuinta si serviciul nu stiu cum sa faci, e complicat! Iti trebuie adresă deci locuinta ca sa lucrezi si iti trebuie servici ca sa primesti o chirie. Presupun ca o sa te ia cineva in spatiu, deci rezolvi asta. Iti trebuie neaparat Anmeldung si trebuie sa primesti o foaie, Anmeldungsbestätigung.
Nu stiu unde mergi, ce meserie ai, deci despre servici nu iti pot spune prea multe acum.

| Kedoaka79 explică (pentru pufulescu0o):

Da ma interesa unde fac și anmeldungul și restul și care e ordinea. Unde merg prima data, ce fac, cu cine vorbesc. Vreau mai explicit sa știu

| pufulescu0o a răspuns (pentru Kedoaka79):

Ii spune Bürgeramt, biroul Meldewesen. Trebuie sa mergi cu cineva, mai trebuie si alte acte pe acolo de la proprietarul locuinței.
Despre cautarea locului de munca, poti sa o faci si privat, pe internet, si prin Arbeitsamt.