| BatmanDinSuperman a întrebat:

Cam cati bani ii intra unui preot in buzunar in medie?
Tinand cont ca astazi e boboteaza si sfintirea apei costa ceva,as dori sa stiu si pretul pentru o sticla de Dorna la 1, 5 litri..ca mi-a inghetat apa in masina si trebuie sa o schimb.

22 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta este una dintre sfintele taine tinere.

| BatmanDinSuperman explică (pentru anonim_4396):

Poti argumenta?
Si la 1, 5litri cam cat imi ia?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru BatmanDinSuperman):

Banul popii este o taina pe care nu are cum sa o stie toti. Toti dintre noi banuim dar suntem departe de adevar. Aceste taine sunt stiute doar de cei cu har divin adica de popi deoarece banul le intra lor in buzunar nu noua. Noua ne dispar. Stim cati dispar de la noi nu si de la ceilalti. De aceea putem concluziona ca popa este omnipotent. Acum ceva despre tainele cele sfinte ca sa intelegi mai bine:
Sfintele Taine sunt acele lucrări deosebite ale harului divin prin care omul intră în Biserică şi se sfinţeşte.(le dispare banul, banul fiind un lucru material care duce adesea la pacat!) Biserica Ortodoxă consideră că Sfintele Taine sunt lăsate de însuşi Domnul nostru Iisus Hristos, ca o lucrare a Duhului Sfânt, Mângâietorul promis de El ucenicilor săi.
Sfintele Taine sunt o lucrare a harului lui Dumnezeu în Biserică, şi prin Biserică, Trupul viu al lui Hristos în istorie.(trupul lui Hristos este ceva foarte important. Hristos ne indeamna sa mancam paine. Adica ne vine harul prin duhul sfant si prin trupul Mantuitorului si in acelasi timp scapam si de ochiu' dracului. Eu zic ca este un dublu avantaj) Această lucrare a harului nu este una mecanică, ci este lucrarea dinamică a harului în Biserica cea vie.(pai dinamica ca la cum se aduna banii nu poti vorbii despre ceva static) Concret lucrarea aceasta tainică a harului este însoţită de slujbe şi semne vizibile, stabilite în timp de Biserică. Sfântul Ioan Gură de Aur spune că ele se numesc taine pentru că ceea ce credem este diferit de ceea ce vedem,(adica noi credem ca este bine sa ne dispara banul dar totusi vedem ca suntem de fapt saraci si nu ne ajuta prea mult) adică a harul lucrează în mod nevăzut pentru credinţa Bisericii, prin nişte semne văzute.(adica dai banul, dispare- semn vazut, primesti harul "sfant" - semn nevazut)

| Felys a răspuns (pentru BatmanDinSuperman):

Toti banii tai, daca se poate si a vecinilor

| BatmanDinSuperman explică (pentru Felys):

Mai bine ma prefac ca ii dau banii si apoi ma teleportez prin metoda telepatiei care consuma mai putina energie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e nevoie gagiule.in curand copii copiilor tai vor cauta in pesterile muntilor si in crapaturile dealurilor un preot adevarat, ori macar un om al lui Dumnezeu, si nu-l vor gasi, asa vor fi de rari.dar vor tanji dupa cuvantul pe care voi il renegati, si probabil vor blestema pe cei care stiau ori puteau sti dar erau prea destepti ca sa o faca.

| BatmanDinSuperman explică:

''Bai''...am limitator de viteza, nu-mi fac griji

anonim_4396

Cand faci saltul cel mare, limitatorul de viteza nu-ti va mai fi de folos.bilet doar dus.

Crede-ma...nu am cum sa fac saltul cel mare, doar daca vreau sa ma sinucid, in rest cred ca stiu sa citesc indicatoarelewinking

anonim_4396

Ma trudila? o sa-l faci fiindca daca eu o sa sar in cer tu care ai arichi o sa faci saltul de sus drept pi pamant ma.ma intreb cam ce te faci daca nu nimeresti pamantul? o sa hii batcometa.

O sa nimersc pamantul, si o sa cad in picioare pentru ca voi avea parasuta.

anonim_4396

Insamna ca ai trecut pe la centura ca numa acolo gasesti parasute.io am fost dupa pocnitori inainte de sarbatori.nu ereau decat cateva panarame.

Am trecut si eu...am luat si petarde.

| Felys a răspuns (pentru anonim_4396):

Ghinion,sunt femeie, iar copilul meu nu are nici un fel de inclinatie religioasa, si in general, generatia tanara incet incet va renunta complet la a mai crede in bazaconii

| BatmanDinSuperman explică (pentru Felys):

Nu ai ce sa ii faci, e ''crestin''

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Felys):

Stiu felys.pana cand un mare necaz, moartea ori boala indelungata va fi la fundul lor.atunci se va auzi strigatul care a zguduit esafoadele lumii, MAAAMAAAA, si doamne, scapa-ma ori iarta-ma.ori cand copilul va fi in pericol si nimeni nu are nici o putere.insa un om care a facut doua razboaie, a luptat a omorat, si era sa fie omorat la randul sau, cand spune ceva stie ce ce spune in legatura cu bazaconiile astea.imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu e cum a-ti vrea voi sa fie, ci e asa cum trebuie sa fie.problema e ca am cunoscut multi care nu sant tineri dar au vazut moartea cand erau tineri.intrebatii si va vor spune.ca nu sant niste fricosi carora le tzataie cu; ul de frica.sant oameni cu sange in vene care stiu ce pret are viata, dar si vesnicia.

| Felys a răspuns (pentru anonim_4396):

Toti iubim viata si o iubim asa de mult tocmai pentru ca e singura de care ne vom bucura,daca exista viata dupa moarte nu mai era frica aceea de moarte,ne-am fi gandit ca o luam de la capat altundeva,dar din pacate unii din noi se ametesc cu apa chioara,nu exista o vesnicie,exista viata asta si amintirea celor care raman in urma atunci cand ne ducem,cat priveste bolile care apar din senin,sigur ca sunteti toti supusi lor,nu scapa nimeni de boala intr-un final, fie ea o raceala sau un cancer, tot ne prinde ceva pe fiecare din noi, numai ca singurul ajutor la care putem spera sunt medicamentele si tehnologia inventata tot de om, nicidecum de vreo zeitate inventata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Felys):

Ai dreptate felys.ai dreptate. poti dormi linistita.lasa ca vor veghea fecioarele. pentru ca sa fie candelele pline cand mirele va veni.fiindca mirele va veni iar mireasa va fi exact ca in Cantarea cantarilor.o alta bazaconie.nu te framanta tu fiindca nu ai de ce.noapte buna.

Esti genul de om care este orientat numai pe divinitate. Bun!
Acum am o intrebare...de unde vin si bolile astea mai, cand noi ne rugam la Dumnezeu numai de bine si peste 20-30 de ani observam ca imbatranim si ne imbolnavim?
Let's be serious...ar trebui sa mai citesti/privesti si altceva in afara de Bible/Trinitas Tv, iti recoman cu placere Discovery Science sau Curiosity. No offence!

anonim_4396

Batmane? nu fi ridicol.imi ia o saptamana sa-ti raspund stiintific si doar doua trei vorbe din biblie sa te lamuresc.bolile si batranetea care au rostul lor vin din efectul pacatului care a modificat si distorsionat totul in miile de ani si in om si in natura si in univers fiindca pacatul a fost facut de incununarea creatiei.nu stiu cat intalegi tu din asta fiindca nu e citat din biblie, da nici vreun curs scientologic.

As dori un raspuns totusi stiintific, daca pot spune asa...nu sunt ridicol, daca am fi trait vesnic nu ar fi existat meteoriti/asteroizi care sa loveasca planeta?
Si daca da, si ar fi si lovit planeta...eu imi adunam de pe jos ce mi-a mai ramas din cenusa?

anonim_4396

Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă. in modul cel mai simplu in care ma prisep.si asta a spus-o ainstain, al mai mare poet dintre romanii din diaspora.mare om, care a inventat reactivitatea timpului cu spatiul carpatodanubianopontic, de la muntii cei mari pana la scitia minor., la marea cea mare.hasta este al mai sthiintafic, raspuns ma batmane.