Fiindca sunt 2 produse diferite: vacuta si vita.
Ciorba de vacuta este facuta cu carne de vita tanara si este mult mai gustoasa, decat cea facuat cu acrne de vaca adulta.
Exista de altfel si diferenta de culoare: vacuta este de un rosu aprins, pe cand vita adulta, are o culoare de rosu inchis, spre grena.
Este asemanatoare cu mancare de miel si cea de oaie.
Manacareade miel este frageda si nu miroase deloc, fata de mancarae de oaie, acre are un miros greoir, puternic, de oaie.
Păi de ce nu-i zice atunci ciorbă de vițel?
Că puiului vacii i se spune vițel.
Pentru ca asta este limbajul folosit de cei care sunt obsedati de carne.
Chiar dacă lucrez in domeniul asta nu știu...
Pur si simplu suna mai adorabil văcuță?
Așa am gândit și eu inițial.
Dar pe cine interesează să mănânce, numai dacă e o chestie adorabilă sacrificată?
Ai vazut tu in restaurante ciorba de vita? Eu am fost in multe, si inca nu am vazut...
Suna mai... apetisant. Mai bine "vacuta" decat "vaca", precum mai bine "fetita" decat "muiere".
Au fost prea zgârciți ca să gătească o vacă așa că ai sacrificat una mai mică și pricăjită
Asta ar putea fi o explicație.
Dacă întrebi chelnerul "De ce e așa de puțină ciorbă în farfuria mea?" probabil o să-ți răspundă "Pentru că e de văcuță, nu de vacă."
anonim_4396 întreabă:
Julyly2089 întreabă: