Pai daca te referi la cum se trag adica de ce, se trag de funii... iar al doilea inteles este ca se trag atunci cand iese preotul cu mortul...
Pai atunci cand se trag mai rar, adica e o scurta pauza intre batai inseamna ca a murit cineva si se anunta cu o zi inainte de inmormantare.
se mai trag duminica, in timpul slujbei
si atunci cand e sarbatoare, in ultimele 2 cazuri bataile sunt mai repezi si nu au pauze intre ele
la asta te refereai?
Elly4all cred ca oricine stie motivul. Vroiam doar sa vad daca functioneaza spiritul de observatie :p
Si pot sa spun, ca da
SECRETEL, asta e motivul. Cu 2 minute in urma ta, am spus la ce ma refeream Multumesc, oricum :p
Tari intrebarile astea...stii cand merg de minune dupa un kef...sa le pui celor care sunt betzi...am patit-o eu la intrebarea''unde a fost sapata prima fantana in romania?''crede'ma mi-am batut creierii cred ca vreo ora si tot n'am reusit sa dau raspunsul corect...cica ''in pamant
)
Tari intrebarile astea, aia cu clopotele o stiam dar aia cu fantana, numai stiti? ca am un forum crazy si vreau sa le postez acolo
Clopotul este glasul bisericii.la sarbatori anunta prin glas vesel sarbatoarea si sfantul respectiv.si cheama oamenii la slujba.cand moare cineva, este glasul jalnic al bisericii care anunta ca un membru al bisericii a plecat fizic dintre noi, din biserica luptatoare, devenind anuntator ca respectivul este deacum membru al bisericii biruitoare.deci cerul a devenit mai bogat cu un suflet, si pamantul nu e mai sarac.se mai trage clopotul cu sunete repezi, la o alarma de cutremur, de incendiu, si alte probleme atunci fiind glasul obstei care l-a facut.
Julyly2089 întreabă: