Pai intrebarea e:
Persoana de langa tine ar raspunde ca drumul din dreapta/stanga e cel corect?
Daca drumul indicat de tine e cel corect, ambii oameni vor spune nu. Daca e cel gresit, ambii vor spune da.Asa iti dai seama ce drum sa alegi
Le pun o intrebare celor doi:
Daca il intreb pe prietenul tau care dintre drumuri duce spre orasul A, ce imi va raspunde?
Ala care minte ( nu stiu care ) va spune: Prietenul meu iti va arata drumul spre dreapta care duce la orasul B.
Cel care spune adevarul va raspunde asta: Prietenul meu iti va arata drumul spre dreapta care duce la orasul B.
In acest moment stii ca ala din dreapta B nu poate fi buna, pentru ca ala care a mintit tot drumul spre B la indicat.
Asta inseamna sa alegi drumul din partea stanga pentru ca ala duce spre orasul A.
Mama ce minte odihnita ai...Deci i-si intreba:Care este drumul spre orașul B? Cel mincinos îmi va arata spre A iar celălalt spre B deci mă voi duce in sens opus celui care zice adevarul
Daca pe omul de langa tine l-as intrebain ce directie este orasul A :
1.cel mincinos ar arata catre orasul B
2.cel care spune adevarul ar arata catre orasul B
Deci calatorul se v-a orienta spre drumul opus
1. daca unu imi spune ca drumul e la a si celelalt imi spune ca e la b. ce fac?
2.ii bat pana aproape lesina. si ii intreb pe amandoi. v-a durut? si ala care minte va zice ca nu. si il iau pe ala sincer si ii zic. aratami drumul catre... pentru ca nu ai zis ca nu trebuie sa dam si raspunsuri. doar o intrebare!
Julyly2089 întreabă: