pai, probabil ai citit raspunsul ala de mai jos, nu?
intrebarea pe care o pui e "Daca l-as intreba pe celalat robot care este usa ducand spre libertate, ce mi-ar raspunde?"
sa zicem ca il intrebi pe robotul care minte. robotul care spune adevarul ti-ar indica usa care chiar duce spre libertate. asa ca, fiindca tu ai intrebat acum robotul care minte, el iti va indica usa spre moarte fiindca daca ar indica-o pe cealalta, ar insemna ca spune adevarul
acum sa spunem ca-l intrebi pe cel car spune adevarul. daca l-ai fi intrebat pe cel care minte, ti-ar fi indicat usa spre moarte. asa ca (fiindca pana la urma l-ai intrebat pe cel care zice adevarul), el iti va indica usa pe care cel care minte ar fi indicat-o, asadar tot usa spre moarte
in concluzie ambii roboti iti vor indica usa spre moarte, asa ca tu trebuie sa o alegi fix pe cealalta
uh, cam incurcata treaba, dar sper ca am ajutat
Văzusem una la fel, doar ca era cu o poartă care duce spre Rai, iar cealaltă spre iad și erau 2 gardieni. Oricum, tot același lucru e.
Nici eu nu pricep
Hmmm uite :
,,- Pe care usa crezi ca mi-ar spune colegul tau sa ies, pentru. a fi liber?''
Detinutul va alege sa iasa exact pe USA OPUSA celei indicate, de oricare dintre roboti, ptr.ca amandoi vor indica aceeasi usa, aceea spre esafod.
Mincinosul va minti, spunand ca celalalt va arata usa spre bine;
Cel corect stie ca mincinosul e mincinos si va indica usa spre, Si atunci pe oricare ar intreba, el va sti ca cealalta usa e cea care duce spre libertate.
Dacă iei ușă în coarne atunci tu este MinerX și ești o vacă din anul 2001 care face vânt de fier și lemnul tău este plămân în pulpă de prieten și plouă înainte să dezamăgești abrul lămâi și din cauza asta ulei se solidifică în rezervor de plăcintă când mă tem de zâmbet în piatră de ploaie.
Multumesc mult, dar nu-ti pot da funda, fiindca si raspunsul tau si al lui AiranMeidan sunt la fel, si nu puteam sa aleg intre voi. Asa ca am dat funda primului raspuns dintre voi doi. Scuze
Yaesmin întreabă:
Venerabilul întreabă: