Da.dar pacat ca nu mai are nici o utilitate!
Probabil ca o sa il demoleze in maxim 2 ani...
Da, intr-adevar in Baia Mare exista acel turn, care avea rolul de a evacua gazele rezultate din industrie si a fost construit asa de inalt, tocmai pentru a reduce gradul de poluare al zonei.
Daca in prezent nu mai are utilitate, posibil ca, va fi demolat, pentru a nu se degrada, prin lipsa de intretinere, care are putea face ca, dupa un timp, sa se prabuseasca.
Au fost comparate constructii cu destinatii diferite, in link-ul dat de tine si cred ca, turnul, de fapt cosul de fum din Baia Mare, neavand caracter turistic, nu va inlesni cresterea vizitatorilor, in locatia respectiva.
Un gand bun si multa sanatate.
Bună, Mariana.
Așa e. Dar când citești răspunsurile cum sunt cele de aici: http://www.tpu.ro/......categoria/ parcă îți vine să repari măcar ceva din mentalitatea românului, să aduci o doză de speranță și optimism, să demonstrezi că avem și noi cu ce să ne mândrim, chiar și în glumă, sau măcar să faci haz de necaz și să trezești un zâmbet, până și amar.
Pe lângă asta, este un mod mai ingenios de a învăța geografie, istorie, atracțiile țării, care trezește curiozitatea de a da un search pe google, de a descoperi ceva nou de unul singur și în acest fel ajungem să învățăm râzând.
Dar să ne mândrim chiar avem cu ce.
http://www.youtube.com/watch?v=-dZGDy45ZeI
De data asta fără pic de ironie.
Mulțumesc frumos, Mariana.
Și ție multă sănătate și numai bine.
Sper să te văd mai des pe aici și să ne mai împărtășești din cunoștințele tale, presărându-le cu câte o glumă și un strat gros de înțelepciune. Te îmbrățișez cu drag.
Draga mea, am inceput din nou sa mai raspund pe TPU, de cand mi se trimit din nou, intrebarile prietenilor mei virtuali.
Am facut putina ordine in cont, am creat un folder separat pentru TPU si asa am putut, din nou, sa primesc alte mesaje.
Am vazut intrebarea ta si intrucat i s-a dat o "nuanta" deosebita in raspunsuri, m-am gandit ca sa atenuez putin situatia pentru ca lumea sa cunoasca si o alta versiune a modului de a "vedea" marimile.
Stiu ca ai postat la o categorie specifica pentru schimb de glume, dar in opinia mea, nu este prea bine sa ne axam pe acest gen de raspunsuri "confuze", pe considerentul ca mintea "cruda" a unor useri (ma refer la varsta tanara) sa fie ferita de eventuale poluari.
Am raspuns si eu la intrebarea data in link-ul postat de tine, in opinia mea Romania este fermecatoare, pe mine m-a fermecat prin frumusetea ei, prin oamenii exceptionali care au reprezentat-o cu mandrie (ca cei din filmuletul postat de tine), prin istoria sa si prin potentialul pe care-l are, oferindu-ne totul, iar noi confundam Romania cu unii oameni ce o reprezinta prost si nu inteleg rostul lor in schimbarea situatiei materiale doar prin contributia fiecaruia dintre noi.
Desigur ca, se pot face glume, putem sa ne petrecem timpul relaxandu-ne dar eu opiniez intodeauna pe ceva constructiv.
Multumesc pentru raspuns si pentru gandurile bune. O seara frumoasa in continuare.
De fapt, turnul este foarte adevărat. Este vizibil cam din toate părțile orașului și, din orice direcție ajungi în Baia Mare, prima oară se vede turnul combinatului. Din păcate, umblă o vorbă că turnul este pe punctul de a fi ras de pe fața pământului.
Da, nu-i bai mare, nici mic, nu-i bai deloc. Decât poate pentru London, New York și Paris,...că nici n-au auzit de Baia Mare. Să le fie rușine!
Am vazut poza asta pe facebook
Romania e mai frumoasa ca celelalte orase din europa
Dragă NOname, ca unul din vechii rebusiști și enigmiști ai acestei țări, legat de întrebarea ta, încerc să supun și eu atenției două probleme enigmistice.
1) „De pe-al Mioriței plai"
Biverb cu prepoziție( 3, 4, 1=4, 4)
NECAZ
2) „Nu-i un capăt de țară"
(Biverb cu întrebare și răspuns contradictoriu: 2-1, 1,4 =4, 4)
A
Aceasta e litera „b" mic?
Baia Mare- Bă, aia mare.
Ştiam de acel turn de ceva vreme(turnul combinatului din Baia Mare), nu am avut ocazia să trec pe acolo, deci nu am văzut-o până acum, dar cunosc destule despre acest turn.
Motivul pentru care au construit acel turn atât de înalt este acela de a micşora poluarea(fumul scos la înălţime mare nu se(prea) împrăstie în oras, dar tot a existat poluarea).
Este cea mai înaltă construcţie din România.
Este mai mare decât turnul Eiffel şi statuia libertăţii, cum se vede şi în imagine.
Este al 3-lea coş/turn ca înălţime din Europa.
Mulţi au încercat să tină combinatul în funcţiune, chiar dacă exista riscul poluării, multi nu şi-au mai pus problema poluării, folosind vorbe de genul "vreţi aer curat sau locuri de muncă?". Acolo erau procese tehnologice de obtinere a mai multor neferoase, la început fabrica producea acid sulfuric.
Acel combinat are o lungă, foarte lungă istorie, dar mulţi nici nu ştiu de existenta lui, că este cea mai înaltă construcţie din ţară şi că avem ceva mai înalt decât turnul Eiffel sau alte contrucţii faimoase.
Iar Sediul Politico-Administrativ al judeţului Satu Mare are corpul înalt alcãtuit din 3 tronsoane cu zona cea mai înaltã de cca. 29 m înãlţime, ceea ce situeazã construcţia printre cele mai înalte din ţarã, acum, și cea mai înaltă în momentul execuției, și mult timp după aceea. Acest lucru a ridicat probleme deosebite la rezolvarea structurii de rezistentã. De aceea la proiectul respectiv s-a întocmit şi un studiu pe machetã a comportãrii la acţiunea vântului, executat de Institutul de mecanica fluidelor Bucureşti.
Corpul sãlii de şedinţã are acoperişul alcãtuit dintr-o suprafaţã cutatã de beton armat de 20 m deschidere.
Mi-ar plăcea să văd că este cineva care știe și de ce a fost făcută această clădire așa înaltă, sau unde a fost proiectata...
Eu stiu! sa ma anunti daca vrei sa vizitezi orasul sau imprejurimile! oricum, noi, nu-i maia cordam atata importanta, ne-am obisnuit cu el cu trecerea anilor, macar si-a facut treaba pentru care a fost construit! s-ar putea sa fie demolat in curand! pa pa!
Mai ofticat atata de mult incat o sa-mi fac operatie si pe 5 iulie te detronez :))
http://www.zf.ro/......4593/poze/
Era de asteptat sa intervina arabii in Europa cu turnurile lor pana la cer.
Ceva de genul sa ne arate noua ca tot ei o au mai mare pe teritoriul nostru.
Me too!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Turnul_Combinatului_din_Baia_Mare
Http://www.youtube.com/watch?v=ywBUFW78A3U
Uitati si experienta escaladarii unui asemenea turn la mine-n Pitesti. Faina priveliste, se vedea si cand venea o Sageata Albastra de la cativa km departare.
Climbing tower Romania - Pitesti 280m part1
Nu știu de ce, dar mă amuză titlul.
Aveați permisiunea să urcați?
Nu e paza acolo. E abandonata si nefolosita de prea mult timp. Daca cauti o modalitate de sinucidere, nu te opreste nimeni de acolo.
Sounds like fun, maybe i should try it(climb).
Eu stau in baia mare si e turnul conbinatului dar s-a inchis de mult ca polua prea mult.
Si asa si tot aveti un oras cu un grad ridicat de poluare, in top-ul oraselor din Romania Oricum, partea bizara e ca in Romania majoritatea celor mai inalte structuri sunt abandonate/nefolosite.
Da eu sunt din baia mare...e adevarat turnul se vede din toate partile orasului...
anonim_4396 întreabă:
Julyly2089 întreabă: