| iEmonel a întrebat:

"Trei culori cunosc pe lume". Ce parere aveti despre asta?
Eu cred ca erau aia prosti de stiau doar 3 culori.

20 răspunsuri:
| Chaos888 a răspuns:

Nu erau prosti dar erau patrioti.

| ImiPlaceSaEnervezLumea a răspuns:

laughing ha ha ha chiar ca, ai si tu dreptate laughing

| Gupy01 a răspuns:

Inseamna ca trebuie sa te documentezi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti un mare PROST, a fost imnul ROMANIEI pana in anul 1989, da un incult nu are ce sa stie.Asa respect avem noi pentru tara, pacat de ROMANIA dar vai de romanii astia inapti.

| RagingZeus a răspuns:

Probabil se refera la culorile elementare? albastru rosu si galben, de la care poti forma si culorile secundare, parerea mea.

Oricum, depinde unde si in ce context ai citit asta, ca sa catalogam persoana ca fiind proasta sau nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai sa lamurim ceva, nu se spune: "ce culoare are dragostea ", poate ca aceste culori nu sunt culorile din arta, ci niste sentimente, stari, si cele care iti descriu viatawinking happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RagingZeus):

Citez : "Trei culori cunosc pe lume" asa a scris el,deci este un titlu, deci este titlul fostului imn national al nostru, al romanilor

| iEmonel explică (pentru Gupy01):

Sunt mai documentat decat tine in orice domeniu.winking

| iEmonel explică (pentru anonim_4396):

Nu am intrebat de unde provine, stiu ca era imnul si putin imi pasa atat timp cat denota prostie.

| cthulhu a răspuns:

E o figura de stil. E putin mai subtila... big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru iEmonel):

Hm...rolling on the floor sincer mai multa prostie denoti TU, daca esti documentat asa de bine si daca stiai ca a fost imnul ROMANIEI mai omule(sa nu iti spun altceva)si daca sti actualul imn, sau mai bine zis daca ai fi trecut macar 1 data in viata ta pe la scoala nu ca lebada prin apa ai fi stiu de ce sunt doar 3 culori si ce simbolizeaza aceste...

"Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui)" se trage de la rascoala lui Tudor Vladimirescu din sec. XIX...ca sa stii ce inseamna cele 3 culori si sa afli de la mine ca EI nu erau prosti, poate sunt altii dar ei nu

Romana asta face ravagii si printre "patrioti".
Culoarea sperantei de ce lipseste? Erau lipsiti de speranta de nu au bagat-o si pe ea in drapel? Culoarea prosperitatii... Umm, vedea Ceausescu o Romanie saraca? De ce lipseste si ea?
ps: e "ca rata prin apa" ca ei nu i se uda penele.

| Gupy01 a răspuns:

Emonel, asa e.Romania se duce naibii, dar nicio problema ca inca Romania traieste bine.stai sa vezi peste vreo 10 ani.

Scuze ca te-am luat asa, eram putin nervos.

| corolav a răspuns:

În mod normal şi normal "Trei culori cunosc pe lume", pe muzica lui Ciprian Porumbescu, ar trebui să fie imnul naţional al României. Acesta a fost pînă în 1989 şi, atunci la 89, pentru că au alungat pe comunişti de la putere, ce şi-au zis nişte băieţi "Ultradeştepţi", hai dom'le să schimbăm şi imnul ăsta comunist. Acesta de acum a fost actual la 1848 sau la 1918 dar astăzi, după mai bine de 150 de ani, în nici un caz. Cel puţin textul este ANACRONIC.
Ciprian Porumbescu nu a fost comunist ci a fost chiar unul dintre marii patrioţi ai neamului românesc. Dar proştii care ne sînt astăzi în fruntea ţării nu ştiu acest lucru.
Cît despre text, el nu se referă la faptul că acei români ar fi cunoscut numai trei culori ci la întărirea ideii că pentru român aceste trei culori sînt mai presus de toate, ele constituind culorile drapelului naţional al României. Dar, din păcate, un şcolar român din anul 2011 foarte probabil că nu ştie acest lucru şi s-a mai găsit şi deştept să întrebe aşa să afle toată lumea românească în ce măsură este el de cultivat ( vorba lui Nică'alui Ştefan Apetrei ciubotarul " ştia învăţătură de carte pîn-la genunghiul broaştei"). Măcar dacă întreba pe cineva, aşa mai discret, nu se făcea de rîsul unei întregi ţări. Halal educaţie şi învăţătură de carte se mai dă astăzi în şcolile din România.
Bravos, naţiune! Halal popor!

| iEmonel explică (pentru corolav):

Vrei sa pari intelept, da' nu iti reuseste. Poate esti inteligent, dar nu te ajuta cu nimic daca nu stii sa te folosesti de ea [ de inteligenta ].
Sunt unele lucruri pe care nu le poti compara.

anonim_4396

Nici la lebada, nici la gasca, etc.
imi cer scuze pentru greselile gramaticale domnule DOM.
Nu Ceausescu a facut acest imn...ci altcineva.Nu a bagat alte culori pentru ca asta ne simboliza pe noi la momentul respectiv, si asta ne doream noi.Ne doream libertate,ca eram stapaniti de otomani, mai tarziu de rusi si austro-ungari etc. Dreptate pentru ca noi asta ceream, ceream sa fim recunoscuti ca tara ROMANI(ma refer la uniunea tuturor principatelor)Fratie pentru ca noi eram separati chiar daca stateam in aceeasi "tara" si vorbeam aceeasi limba noi find separati de catre legile cotropitorilor.Astea ne erau dorintele la momentul respectiv.Acum in anul 2011 ar trebui schimbat intelesul la culoarea rosie a drapelului pentru ca acum simbolizeaza sugatorii care sug###sange(vampiri/Dracula), ar trebui adaugata culoarea cenusie sau gri pentru ca ne simbolizeaza intocmai ca pe niste hoti si infractori ce suntem, de am ajuns sa umplem puscariile...etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru corolav):

Esti tare omule,imi place bine spus, dar totusi nici imnul actual nu este foarte rau, ba chiar imi place mai mult decat celalalt.Este mai simbolic zic eu, chiar daca nu se potriveste in zilele noastre, macar ne reprezinta din punct de vedere istoric.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am uitat,galbenul ar trebui pastrat dar schimbat intelesus,acum reprezinta cocalarismul nostru de a purta lanturi,ghiulurietc...Dar cel mai bine ca sa nu mai intrebe toata lumea ce simbolizeaza culorile drapelului,sau care este semnificatia unui imn, noi ar trebui sa le scoatem sa nu mai avem nimic nici imn, nici drapel pentru ca noi oricum suntel o natiune de NIMIC! repet pacat de TARA(de ROMANIA)

Esti sigur ca la gasca etc nu se uda?
Iti iert greselile domnule patriot.
Serios? Eu eram ferm convins ca Ceausescu l-a scris intr-o noapte de apocalipsa. Greseala mea. Ahahaha, eram doar ironic.
Nu mai comentez despre culori ca tu zici ale tale, iar eu ale mele. O discutie moarta.
Revin mai tarziu, am ceva treaba. Poti sa te gandesti cum sa ma convingi ca romanii pana in '89 nu erau prosti.

anonim_4396

Prin simplu fapt ca romanii pana in '89 daca e sa o luam chiar de pe vremea principatelor aveau un tel, o dorinta care o intalnim si in anul 1989 poate chiar si mai devreme, apoi din '90 pana in 2011 chiar ca au fost cei mai prosti, si continua sa fie prosti. tongue