Reprezentata in fractii, adus la acelasi numitor comun?
Daca lucrezi in N si e necesar pentru ca sunt camile este echivalent cu a lucra in fractii si a le anula numitorul comun...
Simplu,cei 3 fii idioti credeau ca camilele[scuzati-mi cacofonia] trebuiau taiate cat sa fie impartite cum trebuie, inteleptul si-a mai pus si camila lui ca sa ii faca pe cei 3 sa creada ca o sa le ajunga camilele fara sa le mai taie, dupa aia a impartit camilele la fiecare si a plecat cu camila lui
Nu ai inteles absolut nimic, si nu este nimic "mind-blowing" in problema asta.
Toata eroarea apare chiar de la modul in care batranul cere distribuirea mostenirii, pentru ca
1/2 + 1/3 + 1/9 nu este egal cu 1, ci este egal cu 17/18.
Deci din mostenire mai ramane un 1/18 pe care batranul nu l-a "alocat" nimanui.
Adaugarea unei camile a facut posibila rotunjirea numerelor si clarificarea impartirii.
Iar inteleptul si-a luat inapoi exact 1/18 din numarul camilelor. Corect din toate punctele de vedere, nimeni nu e escroc...
:-)))))))))))))))))))))))))))
Corect, asa functioneaza matematica. Nu este o stiinta exacta, este dupa cum i se pare fiecaruia.
Cand va citesc imi dau seama de ce viitorul romaniei e din ce in ce mai maroniu. As zice catre cacaniu inchis.
Aia e baza prietene. Am preferat sa o scriu cu r mic pentru ca ma refeream la posibil si nu la sigur.
Dar poti sa o corectezi tu cum ti se pare mai potrivit. Cand o sa reusesti sa termini cartea de gramatica si analiza pe text o sa descoperi ca esti d-abia la inceput.
Nu e vorba de problema de matematica. E vorna de atitudine. Dar na, cand o sa mai cresti putin, ppate o sa iti dai seama daca nu vei fi prea ocupat sa aperi poarta la jocul de miuta.
Julyly2089 întreabă: