| CezaraEM a întrebat:

Buna!
Am si eu nevoie de niste impresii/sugestii/pareri despre o vacanta in Kusadasi, Turcia. Parintii mei tin mortis sa mergem in Turcia anul asta, si eu vreau sa ma documentez inainte sa plec...
Daca ati fost acolo, ce impresie va lasat? Va placut/Nu v-a placut, merita/ nu merita...
Si cel mai important, cat dureaza cu avionul pana acolo, cate ore? astept raspunsuri bune, merci frumos kiss

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inainte sa pleci la Kusadasi

Inainte sa pleci spre renumita destinatie - Insula Pasarilor (Kusadasi), este bine sa stii cateva lucruri esentiale pentru a evita potentialele probleme, confuzii, sau de ce nu, migrene.

● Transportul. Pentru a ajunge la Kusadasi poti opta pentru masina personala, autocar sau un pachet cu zbor charter. Transportul cu autocarul dureaza in jur de 22 de ore (cu plecare din Bucuresti) si costa aproximativ 300 euro. Pentru transportul local, se folosesc minibus-uri ("dolmus’) ce fac legatura intre plaje, hoteluri si diferite obiective turistice. Dolmus-urile circula din 30 in 30 de minute, in intervalul orar 07 dimineata – 12 noaptea, iar pretul lor este in jur de 3 TRY, in functie de destinatia aleasa.

● Moneda locala este lira turceasca (TRY). 1 lira = 0.46 euro (1 euro = 2.12 TRY)

● Cazare. Se stie ca, calitatea serviciilor in Kusadasi nu este direct proportionala cu numarul de stele. In general, hotelurile de 5 stele ofera, in realitate, servicii de 3 stele. Varianta "all inclusive" este cea mai convenabila si te fereste de cheltuiala inutila pe la terase, pentru ca ai la hotel tot ce iti trebuie. Recomand Liman Hotel, Sezgin Hotel, Tropicana Garden Hotel, Tuntas Apart Hotel, Paloma Rina Hotel.

● Bacsisul este un obicei repectat in restaurante (10%), in hoteluri - pentru cameriste, receptioniste, pentru soferii de autobuz. Soferii de taxi nu asteapta, in mod normal, bacsis.

● Apa de la robinet nu este recomandata pentru consum, asadar beti numai apa imbuteliata. Majoritatea hotelurilor va vor asigura sticle de apa, dar contracost si numai la cerere. Pretul acestora intre 0.50-1 TRY.

● Mancarea si bautura. Daca mananci la restaurant, pentru o masa de o persoana platesti intre 14 si 28 TRY. Iata cateva preturi pentru mancare si bautura, in Kusadasi: kebap – 8 TRY, inghetata – intre 2 si 5 TRY, bere – 3 lire, apa minerala la 0.20 – 2 TRY, rahat turcesc – 10 TRY. Vinul este una dintre cele mai scumpe bauturi in Kusadasi, astfel incat este bine sa-ti iei dintr-un duty-free din aeroport. O sticla in statiune te poate costa 20 euro.

●Excursii optionale. Agentiile sau hotelurile propun turistilor excursii optionale, in imprejurimi. Pentru o excursie de o zi in Efes, cu pranzul inclus, platesti 40 euro, iar pentru Pamukkale, 30-35 euro. Daca doresti sa faci o croaziera pe Marea Egee, scoti din buzunar cam 15 euro. Iar pentru o seara turceasca in localitate, cu traditii locale, distractia costa 30 euro de persoana.

● Gazdele. Ramai fascinat de cat de harnici, civilizati, calzi, manierati sunt oamenii. Mai mult decat atat, te fac sa te simti important, special, respectat. Avand multi turisti romani, de-a lungul timpului, au invatat cateva cuvinte in limba romana, ba chiar stiu si cele mai importante orase de la noi.


Posted by Andrei at 12:47 No comments:













11 de lucruri pe care trebuie sa le faci in Kusadasi




KuşadasıImage via Wikipedia
Kusadasi este o statiune plina de viata care are cate ceva de oferit fiecaruia. Fie ca iti place sa explorezi, sa te relaxezi pe una dintre minunatele plaje sau sa profiti de o reducere, Kusadasi le are pe toate. Aici sunt 11 de lucruri pe care trebuie sa le faci cand esti in vacanta in Kusadasi:

1. Viziteaza orasul antic Efes si Casa Fecioarei Maria
O vacanta in Kusadasi nu este completa fara un tur al spectaculoaselor ruine ale orasului antic Efes si al Casei Fecioarei Maria.
2. Stai in port si uita-te cum trec navele de croaziera. Sunt o priveliste minunata.
3. Ia masa intr-un restaurant cu specific turcesc pentru ati putea face o idee despre bucataria turca.
4. Petreceti ziua pe una dintre numeroasele plaje din Kusadasi
Ladies Beach, Long Beach, Silver Sands Beach sau Love Beach – fiecare ofera activitati diferite pentru o zi de relaxare totala.
5. Exploreaza Insula Porumbeilor si viziteaza muzeul
Insula Porumbeilor, cunoscuta si sub numele de Insula Pasarilor, este simbolul local al Kusadasi deoarece de aici isi are orginile si numele insulei (Kusadasi - „Insula Pasarilor"). Viziteaza muzeul din interiorul vechiului castel bizantin sau pur si simplu bucura-te de peisaj.
6. Ia parte la un safari cu Jeep-urile si exploreaza imprejurimile orasului Kusadasi
Petreceti intreaga zi explorand muntii din Parcul National sau dealurile din spatele satului Sirince intr-un Jeep. Va fi o zi distractiva, agitata, cu numeroase batai cu apa intre Jeep-uri, iar masa este inclusa.
7. Petreceti ziua alunecand pe toboganurile din Aqualand sau Aqua Fantasy
Adaland si Aqua Fantasy sunt principalele parcuri acvatice din Kusadasi. Petrece o zi pe toboganuri cu nume ca Tunetul Negru sau Kamikaze, alatura-te celor care danseaza dansul ploii sau alege varianta relaxanta de a pluti intr-un colac de cauciuc in jurul Raului Lenes.
8. Viziteaza orasul Selcuk
Selcuk, un mic orasel situat cam la 20 de minute de Kusadasi, este printre cele mai vizitate destinatii turistice din Turcia gratie apropierii sale de Efes. Exista si alte locuri de interes in Selcuk, cum ar fi Castelul, Biserica Sf. Ion si moscheea Isa Bey. Poti de asemenea sa incerci deliciosul „çöp" (bucati mici de carne de miel si grasime) in numeroasele restaurante.
9. Viziteaza vechiul sat grecesc Sirince
Situat la 30 km de Kusadasi, acest sat pitoresc are mici cafenele si crame cu o superba vedere asupra dealurilor, livezilor, viilor si maslinilor. Tot aici puteti gusta clatitele traditionale turcesti si vinurile din fructe pentru care Sirince este faimos.
10. Ia parte la un safari pe cai si inoata calare.
Daca iti plac caii aceasta este excursia ideala pentru tine. Mergi la trap prin paduri si peste munti pana ajungi la plaja rurala de la Pamucak unde ai ocazia sa inoti calare si sa galopezi pe plajele nisipoase.
11. Fa o baie in Pestera lui Zeus
Inainte de intrarea in Parcul National, ascunsa printre copaci si flori vei gasi mistica Pestera lui Zeus. De obicei, este una dintre ultimele opriri ale Jeep Safari deoarece apa minerala curata din interiorul pesterii este un loc perfect pentru a te imbaia. Este foarte rece in timpul verii, fiind un refugiu binevenit din caldura covarsitoare.


Posted by Andrei at 16:29 No comments:










Daca tot esti in Kusadasi ar trebui sa faci si asta…




Guvercin Ada, the peninsula of KuşadasıImage via Wikipedia
M-am intors recent dintr-o vacanta in Kusadasi, Turcia, si trebuie sa va spun ca am fost absolut fascinat pe durata sederii mele acolo. Am simtit ospitalitatea oamenilor inca de cand am coborat din avion, fiind primit cu multa caldura de catre localnici. Daca ai rabdare sa inveti cateva fraze in limba turca, ele nu vor trece neobservate. Poporul turc realmente se straduieste sa-ti faca vacanta cat mai agreabila cu putinta, iar din acest motiv am auzit ca tocmai aceasta ospitalitate est motivul pentru care turistii se intorc an de an. Ca mine, de altfel.
In primele zile ale sederii tale ar trebui sa vizitezi un Hamam, o baie turceasca, pentru ca este modul ideal de a-ti pregati pielea pentru statul la soare, iar bronzul tau va dura mai mult. O baie turceasca este o experienta pe care nu ar tebui sa o ratezi cand vizitezi Turcia. Relaxeaza-te intr-o sauna pe o masa de piatra incalzita, in timp ce un angajat iti maseaza si exfoliaza pielea cu o manusa moale.

Daca tot esti in orasul Kusadasi, ar trebui sa vizitezi si imprejurimile, mai ales Pamukkale: du-te intr-o excursie acolo si nu vei regreta. Pamukkale este una dintre cele mai mari minuni naturale ale Turciei. Marea atractie este o imensa prapastie alba pe ale carei terase se afla bazine de apa in forma de scoica si cascade inghetate. Arata de parca ar fi facuta din zapada, din nori sau din bucati de vata – este cu adevarat ceva de neuitat. O experienta in acelasi timp minunata, dar si ciudata, este sa te plimbi pe marginea superioara a prapastiei, unde apa minerala care s-a varsat peste margini timp de secole a lasat cascade albe ca zapada.
Fa o baie in incantatorul izvor termal numit Piscina Cleopatrei – coloanele romane prabusite in apa si florile minunate de pe mal vor crea o atmosfera relaxanta si nu vei mai dori sa pleci.
Daca vrei sa ai parte de o vedere cu adevarat spectaculoasa asupra orasului Kusadasi, urca pana in varful Dealului Atatuk. Sus de tot pe dealul ce domina Insula Porumbeilor vei observa statuia faimosului Ataturk, care a fost fondatorul Republicii Turcia. Peisajul din varful dealului este de departe cel mai impresionant din intreg Kusadasi deoarece vederea panoramica surprinde tot golful. Drumul este cam abrupt, asa ca cea mai buna solutie este sa iei un taxi pana acolo.
Un alt loc unde trebuie neaparat sa mergi este Restaurantul Degirmen, situat undeva pe drumul dintre Kusadasi si Davutlar. Avand un decor unic de plante luxuriante, un iaz locuit de o multime de rate si un pod de funie in stilul Indiana Jones, Degirmen este un favorit printre familiile cu copii. Pe langa restaurant, complexul mai are o mica gradina zoologica, o cafenea, o brutarie si multe animale printre care cai, pauni, magari, gaini, capre, chiar si camile.
Nu ar trebui sa ratezi nici pietele din Kusadasi, mai ales cea care se tine miercurea deoarece atunci poti gasi ultimele aparitii in materie de falsuri de bunuri de firma pe care le poti negocia pana la preturi accesibile.


Posted by Andrei at 12:08 No comments:










De ce Kusadasi?



Am ales o vacanta in Kusadasi, nu numai pentru renumita baie de soare, spectaculoasele moschee sau pentru deliciosul kebab, ci si pentru scufundari, serile de dans cu cadane, excursiile safari cu jeep-ul, climatul bland, parcurile acvatice. Toate aceste lucruri promoveaza statiunea Kusadasi drept o destinatie de vacanta ideala, atat pentru cei veniti singuri, cat si pentru cupluri, familii, pensionari, copii.
Plictisita de banalele plaje, discoteci si de relaxarea din statiunile vest-europene, am optat in acest an pentru Turcia - Kusadasi, in special, pentru gradul de civilizatie, servicii, ospitalitate si pentru atractiile turistice unice.
Mi-a placut, in mod deosebit, Ladies Beach, una dintre cele mai cunoscute si populate plaje din Kusadasi. Numele vine de la femeile de vita nobila care au mostenit aceste locuri. Pe vremuri, lorzii care stapaneau pamanturile au renuntat la bucatile aflate in regiunea de coasta, deoarece acestea nu erau potrivite pentru agricultura. Desigur, cu timpul pamantul aflat la malul marii a inceput sa fie la mare cautare si, dintr-un loc nedorit de nimeni, a ajuns ceva de pret. Plaja este destul de ingusta si are o lungime de 1 km. Nu sunt acceptate vehiculele cu motor de-a lungul plajei.
Atractiile se afla in marea majoritate in afara statiunii si printre ele se numara o capodopera naturala numita Pamukkale, ce ofera un peisaj mirific, lacuri cu apa termala. Daca iti place istoria poti vizita ruinele orasului antic Effes, Templul lui Artemis, considerat una dintre cele sapte minuni ale lumii, Casa Fecioarei Maria, unde se considera ca a fi trait Maica Domnului în ultima perioada a vietii sale, un colt de paradis in adevaratul sens al cuvantului
Adaland-ul este format de fapt din 3 parcuri acvatice: aquapark, dolphinpark si seapark si de aceea este preferat de majoritatea turistilor. Fiecare dintre cele trei parcuri are o taxa de intrare. Unele dintre cele mai frumoase experiente pe care le poti avea aici este sa inoti cu delfinii in dolphinpark si sa faci scufundari in seapark.
Si daca siturile arheologice sau parcurile acvatice nu sunt de ajuns, in statiune se organizeaza safari cu jeep-uri, safari pe cai si nopti turcesti, cu muzica si mancare traditionala. O alta experienta tipic turceasca o reprezinta baile, hammamuri. Pentru acestea din urma, poti apela la o agentie locala sau platesti direct la hammam. Un pachet in care ai inclus transportul de la hotel la baia publica si un masaj te costa cam 12 euro.
Se spune despre Kusadasi ca este o statiune-bazar, deoarece peste tot sunt comercianti care incearca in toate felurile sa te convinga sa le cumperi produsele. Grand Bazaar se afla in apropierea portului din Kusadasi si este cel mai mare centru comercial din zona. Important este sa te tocmesti, pentru ca numai astfel poti plati mai putin de jumatate din pretul cerut initial. Pe langa tocmeala, o afacere buna este posibila numai daca ai suficienta rabdare sa cauti printre marfurile expuse. Unele sunt simple kitsch-uri, in timp ce altele sunt produse bine realizate, care-ti pot fi de folos. Se gasesc aici produse de toate felurile, de la haine la bijuterii, de la suveniruri pentru turisti la mirodenii, condimente si mancare. Pentru cei carora nu le place sa stea minute in sir sa negocieze, negustorii din Kusadasi pot fi destul de suparatori cu insistentele lor.


Posted by Andrei at 10:16 No comments:













Dilek Milli Parkı beachImage by Queen Esoterica via Flickr
Topul atractiilor in Kusadasi

Orasul Efes
Istoria Efesului incepe inca din 3000 i.Hr, astazi fiind unul dintre cele mai frumoase orase antice din lume. A fost loc de pelegrinaj prima data pentru Cybele, apoi Artemis si in final pentru Fecioara Maria.
Este locul nasterii filozofului Heraclitus. Amazonieni, greci, romani, orientali si multe alte civilizatii au trait si si-a lasat amprenta asupra acestor locuri. Nu ar trebui sa il ratati. Includeti si o vizita la Bazilica Sf. Ion, Casa Fecioarei Maria si la Templul zeitei Artemis.


Luptele intre camile
Festivalul luptelor intre camile din Selcuk are loc fie in decembrie, fie in ianuarie, de obicei in duminica din jurul datei de 15. Festivalul coincide cu perioada de imperechere a camilelor (motivul pentru care se infrunta fiind femelele) si de aceea nu poate fi vazut in alta perioada a anului.
In anul 2000, festivalul a fost mutat pe un camp in apropierea Plajei Pamucak, care este la o distanta de aproximativ 9 km de centrul orasului Kusadasi. Sunt o multime de autobuze care va pot transporta acolo si este doar la o distanta de 15 minute de condus si alte 10 minute de mers pe jos. Tariful de intrare este de obicei 3 euro.
Totul incepe in jurul pranzului, dar oamenii prefera sa ajunga mai devreme pentru a prinde un loc mai bun. Probabil vremea va fi rece si noroioasa, doar este iarna! Este posibil sa si ploua, dar exista haine groase si umbrele pregatite in apropiere.

Parcul National Dilek
Parcul National din apropiere de Kusadasi este o frumusete a naturii unde va puteti bucura de plimbari si picnicuri timp de sapte luni pe an (aprilie – noiembrie) si unde puteti inota pe toata durata sezonului estival. Parcul este deschis zilnic intre 9 si 20, exista patru restaurante, dar nu puteti ramane peste noapte aici; mai mult, este interzis sa aprindeti focul si sa campati aici.


Cele sapte Biserici ale Apocalipsei
Toate cele sapte biserici sunt situate in partea vestica a Anatoliei. Ele sunt vestigii ale crestinatatii si fiecare simbolizeaza o perioada care poate fi identificata in caracteristicile bisericii. Asa cum mentioneaza Sf. Ion, Cele Sapte Biserici erau perioadele reprezentative ale istoriei bisericii crestine. Ele se gasesc mentinate in Biblie in urmatoarele orase: Izmir (Smyrna), Efes (Ephesus), Eskihisar (Laodicea), Alasehir (Philadelphia), Sart (Sardis), Akhisar (Thyatira) si Bergama (Pergamum).

Izmir
Izmir este un urias oras modern – al treilea ca marime in Turcia dupa capitala Ankara si Istanbul – unde prea putini turisti se aventureaza. Aici poti gasi un muzeu de arheologie, situri antice si multe magazine si bazaruri.

Pietele locale
Exista trei piete locale in Kusadasi: in fiecare marti si vineri se vand legume si fructe, iar in fiecare miercuri haine.

Samos
Samos este insula greceasca de unde provine faimosul vin grecesc cu acelasi nume. Samos este la 1, 4 mile marine de Kusadasi si poti parcurge distanta intr-o ora si 15 minute cu bacul.

Noaptea Turceasca in Kusadasi
Petreceti momente turcesti autentice la Noaptea Turceasca, petrecere tinuta in Caravanserai.

Kusadasi – orasul Paradis
Nu stii unde sa-ti petreci concediul la vara? Am avut si eu aceeasi dilema acum cativa ani si un prieten mi-a recomandat statiunea Kusadasi din Turcia. Am cautat apoi mai multe informatii si am descoperit ca ceea ce a fost odata un mic sat de pescari, astazi este un oras plin de curiozitati, de magazine si… de covoare. Kusadasi, centrul provinciei Aydin, este una dintre cele mai mari si mai cautate statiuni de pe coasta sudica a Marii Egee, fiind apreciata in randul turistilor vara.
Kusadasi („Insula Pasarilor") va ofera un mediu excelent pentru o vacanta de neuitat. Sunteti primiti cu zambete si bratele deschise in aceasta statiune cosmopolita si plina de viata situata pe coasta vestica a Turciei, la 90 km de Izmir. Kusadasi este cunoscut ca fiind una dintre cele mai atractive orase de la malul Marii Egee deoarece este in apropierea unor situri istorice importante cum ar fi Efes, Templul zeitei Artemis, Zeita Artemis, Casa Fecioarei Maria, Sapte traverse, Didyma, Priene, Miletos – vestigii ale Antichitatii, facand locul ideal ca baza pentru croaziere.

Kusadasi are o clima specific mediteraneana cu veri calduroase si ierni blande, oferind un sezon turistic prelungit. Orasul este scaldat in soare 300 de zile pe an, ceea ce il face destinatia perfecta de vacanta.
Zona este faimoasa pentru plajele sale superbe, viata de noapte si ospitalitatea oamenilor sai. Viziteaza una dintre numeroasele plaje, gusta preparate specifice turcesti, fa cumparaturi in bazarul colorat, joaca-te intr-unul din parcurile acvatice, relaxeaza-te, ofera-ti o baie in stil turcesc sau bucura-te de viata de noapte a orasului.
Kusadasi este si o statiune de familie, oferind excursii cum ar fi plimbari cu barca, parcuri acvatice, safari, scuba diving, iar pentru cei care vor doar relaxare in vacanta lor exista numeroase umbrele pe plajele nisipoase si locuri special menajate pentru sporturi de apa.

Orasul este si un adevarat paradis pentru cei care adora sa faca cumparaturi, expunand o gama variata de magazine si bazaruri unde poti gasi produse de calitate si reproduceri dupa firme celebre, printre care carpete, obiecte din piele, bijuterii, suveniruri, matasuri si haine. Marele Bazar din Kusadasi este unul dintre cele mai mari din Turcia si poate fi o placere de explorat.
Exista intr-adevar multe lucruri cu care iti poti ocupa timpul in timpul zilei, dar de indata ce se lasa seara, orasul prinde viata realmente. Micile cafenele si resturante ce marginesc strazile tind par a se inveseli si de abia atunci incepe distractia. Nu este nimic mai placut decat sa iesi la un suc inainte de masa si sa privesti frumoasele apusuri. In Kusadasi exista o multime de restaurante dintre care poti alege, multe dintre ele oferind meniuri variate ce pot multumi si cele mai exotice gusturi. Fiecare cafenea are o atmosfera de petrecere proprie, facand toate noptile de neuitat.
Fie ca iti plac zilele linistite langa piscina, vizitele la monumente istorice sau excursii pline de viata, Kusadasi le are pe toate.

In vacanta la Kusadasi :
In ultimul timp, Kusadasi a fost printre cele mai populare statiuni de vacanta printre prietenii si cunostintele mele. Multi dintre ei fusesera inaintea mea si mi-au povestit o gramada de lucruri, asa ca stiam, mai mult sau mai putin, la ce sa ma astept. Am vazut o multime de poze din vacantele lor, am primit numeroase ponturi despre plaje, hoteluri, locuri de vizitat etc. Bineinteles ca intotdeauna inainte sa mergi undeva ai deja in minte o imagine despre cum va arata totul, asa cum aveam si eu una, dar aceasta idee se pare ca difera mereu de realitate, pentru ca excursia a fost minunata.

Am stat intr-un mic hotel chiar in centrul orasului Kusadasi, pe o strada pe care noi, in gluma, o numeam „strada romanilor" (datorita faptului ca erau o multime de romani cazati pe acea strada). Inainte sa ajungem, cand eram inca in avion, am invatat cateva expresii in limba turca, lucruri de baza cum ar fi „salut", „multumesc", cum intrebi pretul si cum il negociezi si alte lucruri similare. S-au dovedit foarte folositoare ulterior! Un tip care lucra la hotel ne-a mai invatat unele cuvinte, iar noi l-am invat romaneste.

Ne-am hotarat sa stam in centru ca sa putem ajunge mai repede la diferitele plaje din zona fara a ne preocupa de transportul pentru intoarcere. Am fost si pe plaja Ladies Beach, desi mi s-a parut un pic prea aglomerata si comerciala pentru gustul meu. Mai tarziu am descoperit Long Beach si a fost exact ceea ce ne doream sa gasim. Majoriatea plajelor mici care apartin de Long Beach au fost incredibile, dar ne-a placut in special Silver Beach, unde mergeam cel mai des si unde am reusit sa vorbim cu baietii de la intrare sa ne faca o reducere speciala.
Nu am apucat sa vedem siturile istorice, dar planuim sa mergem la Pamukale si Efes anul acesta. Anul trecut am fost intr-o croaziera pe Marea Egee si la Aqua Phantasy. Am fost incantat de parcul de distractii, desi nu sunt cea mai viteaza persoana cand vine vorba de roller-coaster, dar cu siguranta vom merge din nou anul acesta, poate si la AdaLand (vom face un compromis).
Ceea ce mi-a placut cel mai mult din experienta mea in Turcia, si mai ales in Kusadasi, este faptul ca m-am simtit bine-venit acolo, ca oamenii erau primitori si calzi si ca primeam reduceri la unele restaurante. Mancarea a fost de asemenea printre preferatele mele, mai ales kebabul de pui. Trebuie sa recunosc ca negustorii insistau cam mult cand te opreai sa te uiti la ceva pe o taraba, dar banuiesc ca pana la urma acest lucru face parte din farmecul locului. Pana la urma am invatat sa spun si „Este prea scump, aveti altceva mai ieftin?" in limba turca si erau toti incantati.
In Kusadasi sunt multe alte lucruri de facut chiar daca nu vrei intr-o anume zi sa mergi la plaja si mi-a placut si acest aspect. Intreaga experienta a fost total diferita de alte vacante petrecute in strainatate. A fost mult mai exotic si nu incape comparatie.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Waaaaaaaaaa! cel mai lung raspuns pe care l-am vazut pe TPU.

| CezaraEM explică (pentru anonim_4396):

WOW.....merci de raspuns! Dar am ales alta destinatie, am renuntat la Turcia anul asta sad imi este frica si de avion (desi anul trecut am zburat pentru prima data, a fost fain, dar ajunge laughing ) Ai funda, evident...

| Canache_Petryk_1976 a răspuns:

Lol ce raspuns mare doamne fereste ced ca a scris 2 ore