Daca vrei sa astepti pana expira pasaportul atunci iti trebuie dovada, adica certificatul de casatorie, buletin, si pasaport.
Refa-ti pasaportul cu noul nume pentru a nu intampina nicio problema.
Cred ca o sa iesi si mai ieftin (si mai lejer) decat sa-ti traduci actele de la casatorie si sa mergi cu 50 de foi dupa tine.
Nu am timp sa-l refac. Sunt plecata din tara si dureaza de 3 luni sa-l refac. Si din cate am inteles cu pasaportul temporar (care se elibereaza in 48 de ore) nu ai voie sa calatoresti catre SUA?
Este bine sa-ti schimbi pasaportul, nu este un cost prea mare - 258 lei si il obtii in cateva zile.
Am voie sa calatoresc cu pasaportul asa? cui trebuie sau cand sa fac dovada cu certificatul si buletinul?
Asta spuneam si mai sus, sunt plecata din tara si dureaza 3 luni sa otin un pasaport electronic simplu. Cel temporar se elibereaza in 48 de ore dar am inteles ca nu poti calatori cu el in SUA?
De ce 3 luni? Pasaportul electronic pe 5 ani se face in 2 saptamani. Iar daca ai un imputernicit care sa ti-l faca acasa nu dureaza mai mult de atat. Daca nu, fa cumva sa ajungi. Cum am zis, ca sa eviti orice problema care ar putea aparea.
Unde ti se cere, soramea a divortat si are numele de fata inapoi, insa pasaportul e pe numele ei de "casatorita" si tot asa a facut, a avut actele la ea, certificatul de divort, pasaport si buletin, i-a fost cerut la aeroport, pentru locuinta, pentru munca etc...