Efectele antrenamentelor sportive realizate cu aparatele din salile de fitness sunt diverse si reactioneaza diferit in functie de organism. Dezvoltarea unei musculaturi armonioase a corpului se realizeaza in timp (nu daca ai tras 2 saptamani de "fiare" inseamna ca gata ai muschi). Acum sa revin la varsta ta. Da studiile medicale au dovedit o oarecare incetinire a cresterii datorita acestor tipuri de sporturi. De exempu gimnastii marea lor majoritate au o inaltime medie. Daca vrei sa fii inalt si in acelasi timp cu un tonus muscular bun te sfatuiesc sa te indrepti spre altceva: tenis de camp, jogging, inotul (ajuta atat corpul cat si psihicul), baschetul.Amana aparitia in salile de fitness cu 3-4 ani. Uite un motiv pentru convingere: organismul tau este inca in crestere iar perturbarile de la "programul ce si l-a stabilit" nu-i vor face prea bine, frazele ca cele de mai jos:"Pana la 18 ani sa tot cresti. Fie ca faci sala, fie ca nu. ", nu sunt adevarate. Si frazele : "Pana la 18 ani cresti natural. Nu cred ca are rost sa te duci la sala de acum! sunt false. Organismul are nevoie de soprt/miscare in toate etapele dezvoltarii sale. Sportul este un bun stimulet al dezvoltarii armoniose insa ceea ce trebuie sa constientizezi este eurmatorul fapt: diversele categorii de sport sunt recomandate in functie de capacitatile corpului tau.
Ce vrei tu la 14 ani? mai bine invata, de acum inainte vei creste, esti la o varsta la care acum incepi sa te dezvolti, nu, sa nu mergi la sala, este o prostie mare, eu stiu pe cineva care a mers la sala si dupa o vreme s-a ingrasat si arata oribil, acum este decizia ta, bafta
Da, cresti. Ba din contra, daca te apuci de sala si te duci periodic te dezvolti armonios.
Stiu pe foarte multi care sau apucat de sala la 14 ani si nu au mai crescut prea mult
Stai linistit ca nu iti afecteaza cresterea si nici nu te ingrasi decat daca ai inceput sala iar dupa un timp te lasi de ea. Succes!
Poi daca vrei muschi da dar nu uita trebuie sa si mananci, degeaba ai muschi daca esti aschimodie bine inteles nici excesiv dar te dezvolti si fara sala
Nu este adevarat nu mai cresti! Eu fac sala de la varsta de 14 ani, la acea varsta eu aveam 1.75.Acum am 20 ani si am aceeasi inaltime.
cnvv întreabă:
Norvegia22 întreabă:
Zana5512 întreabă:
x4raul4x întreabă: