Daca mergi la drum lung (prin tara) consumul este de circa 6-8.5 litri/100km, in functie de marca/marimea masinii. Asadar intre 20.4 si 28.9 litri.
Daca e vorba de drum prin oras, atunci consumul este intre 8 si 14 l/100 km, in functie de masina, aglomeratia in oras, stilul de condus etc
Pai vreau sa merg dus-intors Ploiesti-Slobozia. Nu am cunostinte despre marca masinii sau despre sofer. Este prietenul unei colege. Masina am vazut-o totusi de cateva ori si imi pare un Ford, dar colega mea a spus ca este straina, singura din judet. Baiatul a spus ca ne duce, dar sa ii platim benzina si de aceea intrebam cam cat ar consuma pentru a calcula pretul si sa decid daca mai merg sau nu. Multumesc mult pentru raspuns!
O sa ai de mers si prin oras, iar soselele pe care mergi se poate sa fie si destul de aglomerate, ceea ce o sa faca sa creasca consumul. Eu zic ca te poti astepta la un consum mediu de 12-15 l/100 km, la o masina normala, daca este SUV poate fi intre 18-25, daca este o masina mica si nu-i incarcata atunci 12 ar fi consumul mediu maxim. Dar astea ar fi niste valori "maximale", se reduc mult daca ai "partie".
Daca este Ford, atunci consuma destul de mult, asa is masinile astea americane, totusi nu ar trebui sa fie peste valorile date decat daca ar avea sistem turbo?
La un consum de aproximativ7 % iti trebuie 25 de litri de benzina.Variaza daca masina consuma mai mult /mai putin /are defectiuni sau daca e pe motorina.Sa Speram ca o sa mergi cu una hibrid si atunci reduci la jumatate consumul
Cineva54321 întreabă:
Marryy1187 întreabă: