Anii trecuți am văzut câteva corturi și pe lângă drumul spre Rânca, ba chiar și sus pe lângă o pensiune de la intrarea în „stațiune". Grătar poți să faci, probabil, cu condiția să păstrezi curățenia. Recomand totuși să vorbiți cu cineva de la o pensiune sau cabană din zonă să stați pe terenul lor - ați avea astfel acces cel puțin la facilități.
Pe de altă parte, la ce haite de maidanezi umblă pe-acolo, nu sunt sigur că dormitul în cort e o idee prea bună. Iar la altitudinea aia (aproape 1600 m), noaptea e frig de mori - e nevoie de cort izoterm bun, de saci de dormit pentru temperaturi de maximum 5 grade Celsius și mai ales, de vreme bună.
Daca te cazezi la gazda cum ar venii, da, poti face gratar pentru ca au si ei in primul rand gratar pentru turisti.
Am fost de mai multe ori acolo (la pensiuni) și iarna, și vara, și toamna. Crede-mă, noaptea chiar e răcoare, dacă nu chiar frig de-a binelea! Vezi că acu' vreo două zile la peste 2000m a nins... Iar când la noi e cald de mori, acolo abia sunt vreo 25...27 de grade la prânz, care se ascund iute-iute după amurg.