Acei pesmeti erau o mizerie. si nu au acea "putere energetica".
nu stiu ce garantie aveau, insa in decembrie 1989 armata romana a decis sa isi renoveze stocurile probabil si intre altele au decis sa ne scoata la micul dejun acei pesmeti. vreau sa spun ca atunci cand i-am bagat in ceai au iesit din ei VIERMI.
trebuiau bagati in ceai deoarece altfel nu se puteau manca. erau ca piatra.
asa ca pentru excursii te sfatuiesc sa alegi altceva mai de calitate.
Este posibil ca sa fi intrat viermi in ele, ca si moliile in haine sau in faina. Eu n-am apucat asa "delicatese".
Mi-am adus acasa cateva pachete, le-am dus in excursie, le-am rupt bucati si s-au inmuiat incet in gura, de la saliva. Se simtea gustul de chimin in ele. Mie mi-au placut si ca gust, si ca erau usoare de carat.
Caut reteta pentru o serie de drumetii ce urmeaza sa le facem anul viitor.
Acei "biscuiti" trebuiau inmuiati preferabil in mancare. Dar nu te mai gandi la ei, pentru ca erau o pacoste. Nu aveau nici un gust, indiferent in ce ii bagai, nu aveu nici macar sare, se inmuiau greu si nici nu prea tineau de foame.
Daca vrei ceva pentru munte, poti baga la cuptor paine feliata sau biscuiti din comert, acum gasesti si fructe deshidratate, smochine, curmale, stafide.
E doar o legenda. Fie eram lasati sa murim de foame (inainte), fie primeam mancare calda (dupa), nain pesmeti
Pe mine RETETA ma intereseaza, nu impresiile de atunci, cand soldatul a fost "frecat" la instructie, drept condimentare
Am gasi pesmeti in comert si am cumparat ca sa-i testez, nu au deloc zahar si sunt dezhidratati, ma intreb cum o sa-i dezhidratezi
Parerea mea e ca poti folosi linistit biscuiti
Cu siguranta acei biscuiti (pogacele? ma amuz fiindca acum stiu ce sunt) erau facuti intr-o fabrica. Putin probabil sa stie cineva reteta.
Dezhidratarea nu e problema, poate fi facuta in cuptor.
Problema e insa: cum sa le prepar? RETETA!
Din pacate, NU se gasesc in comert, nici macar reteta n-am gasit-o.
Acei biscuiti militari se puteau consuma chiar si peste 2 ani dupa fabricare, cu toate ca nu contineau nici un conservant sau alte aditive chimice (e-uri).
Am intalnit u pensionar care a lucrat intr-o fabrica de paine, unde se faceau si aceo pesmeti, dar nu-si mai aminteste reteta, doar cateva componente.
Ema729 întreabă: