| RaduNastase a întrebat:

Student la Targu Mures, despre oras?
Buna seara! Nu stiu daca am pus intrebarea in sectiunea potrivita, daca nu sa imi spuneti va rog.
De anul trecut ma tot gandesc sa ma transfer cu studiile la Targu Mures, de la Cluj, asa numita capitala a medicinii mi-a atras atentia de mult timp, si ma gandeam ca poate ar fi mai potrivit pentru mine ca si medicinist, dar, totodata, as dori sa stiu cateva informatii care nu se dau nicaieri.
1. De ce nu sunt trecute nici Google Maps, nici pe Google Earth, statiile de autobuze din oras? (si totodata ma intreb, exista undeva?) In absolut toate orasele prin care am trecut, fiecare statie de autobuz apare pe harta si cand apesi pe iconita cu care este reprezentata, iti arata numele statiei si ce autobuze trec pe acolo, si daca apesi pe unul din ele iti arata intregul traseu, in Targu Mures din pacate nu am gasit asa ceva si mi se pare o problema destul de serioasa avand in vedere ca nu stiu nimic in afara de gara orasului si nici aceea foarte bine, imi va fi foarte greu, singur, sa ma orientez. Ce problema exista in speta asta si de ce e asa?
2. Se poate achizitiona bilet de calatorie prin SMS? (ca de exemplu la cluj, dai numarul de autobuz in care te urci la 7499 si iti vine imediat bilet, care se adauga la factura telefonica) sau biletul se poate lua doar fizic de la sofer? sau doar din chioscurile speciale?
3. Care sunt avantajele si dezavantajele fata de Cluj Napoca, trecand cu vederea evident, ca este oras mai mic si poate nu sunt atatea oportunitati. Care sunt cele mai importante lucruri despre oras?

5 răspunsuri:
| Konstantinos99 a răspuns:

Iti raspund general si repede ca iti citesc accentul de ardelean din moldova happy
Deci stiu ca voua va place modernitatea dar sa stii ca nu trebuie sa le sti pe toate la fix,ca platesti cu telefonul sau cash,conteaza? Faptul ca alegi un oras mai putin poluat are valoare, faptul ca alegi un oras mai mic inseamna ca poate o sa ai sanse sa iti faci mai multi prieteni. Eu cunosc orasul in mare si e placut spre deosebi re de cluj care nu il suport, mi se pare mai activ mai dinamic sti pentru mine conteaza, apoi sa stii e padurea aproape, sunt multe cofetrii delicioase da cum se zice : peste tot sunt oameni buni numa de tine depinde cat de buni vrei sa fie cu tine. Nu programa ceea ce iti doresti pur si simplu stai in oras vezi daca iti place o saptamana si deja nu i ai nevoie de nimic, ca omul face locul! Trebuie sa stabilesti daca te simti dea locului.

| RaduNastase explică (pentru Konstantinos99):

Ai început prost stimate! Pe baza cărei informații mă faci moldovean? n-am nicio treabă cu Moldova, sunt Constănțean cu studiile anterioare făcute la București, nicio legătură nu am cu Moldova

| RaduNastase explică (pentru Konstantinos99):

Nu e deloc același lucru referitor la bilete, poate că nu am bani la mine, sau poate încă nu am luat salariul și am banii calculați și am mult de umblat prin oraș, dacă trimit sms așa cum am zis că se poate trimite la Cluj nu plătesc pe loc și plătesc o singură dată și bine, atunci când am bani să plătesc factura de la telefon plătesc și biletele automat

| DoarDorr a răspuns:

Buna dimineata!
Tg. Mures evident e mai mic. Dar e ca si mort pentru un student. Putine oportunuitati. Doar daca nu vrei sa stai numai sa inveti.
Caminele pentru studenti sunt foarte aproape atat de UMF cat si de spitalele (cel judetean dar si clinici) unde vei face practica.
Asa e, statiile de autobuz nu sunt trecute pe Google maps. O mare neglijenta a societatii de transport. La ei pe site sunt statiile. Dar, degeaba daca nu cunosti orasul. Ce pot sa-ti spun e ca e bine organizat in privinta traseelor. Dar nu si in cea a programului. Autobuzele circula rar. Biletele deocamdata se cumpara de la sofer. Acum se implementeaza un nou sistem si se poate plati cu cardul sau telefonul la aparatele din autobuz. Inca nu se pot cumpara bilete online sau prin sms.
Dar cum esti student, beneficiezi de facilitati. Parca stiam ca e gratis. Cu legitimatie de la facultate. Alta, nu cea de student. Dar la secretariatul facultatii vei fi lamurit.

| RaduNastase explică (pentru DoarDorr):

Sa inteleg ca daca vreau distractie si gagici, mai degraba decat sa stau sa invat ca un tocilar, nu este un oras bun?