NOname
Întrebare recomandată | NOname a întrebat:

Aţi semnat deja petiţia pentru anularea proiectului construirii unei termocentrale italiene pe teritoriul României, care va polua şi va dăuna sănătăţii românilor?
Pentru a participa, trebuie doar să completaţi formularul de sub "Semnează scrisoarea către Enel, împotriva construirii unei termocentrale la Galați", în dreapta, pe un fundal verde.
http://www.greenpeace.org/romania/ro/
"Semnează scrisoarea către Enel, împotriva construirii unei termocentrale la Galați.
Compania italiană Enel intenționează să o construiască la Galați, pe malul Dunării, o termocentrală de 800 MW, ce urmează să ardă huilă importată din Ucraina, pe durata a 40 de ani, conform documentelor oficiale ale proiectului. Până la acest moment, consorțiul de proiect, format din companiile Enel Producție, Romelectro și Global Internațional 2000, a obținut acordul autorităților pentru amplasarea termocentralei în Zona Liberă Galați, precum și aprobările necesare pentru realizarea unei linii de curent, de 400KV, ce va traversa situl Natura 2000 Lacul Braţeș. Următorul pas va fi obținerea acordului de mediu, de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi, pentru care va fi necesară consultarea publicului în cadrul unor întâlniri pentru dezbateri."
Petiţia sună cam aşa:
"Domnule Director,
Enel intenţionează să construiască la Galaţi o termocentrală pe cărbune, de 800 MW, şi suntem foarte îngrijoraţi de consecinţele pe care acest proiect le va avea asupra sănătăţii familiilor noastre şi asupra mediului.
Pe durata celor patruzeci de ani de funcţionare, din cauza poluării, termocentrala va provoca anual câteva zeci de mii de zile de boală şi moartea prematură a zeci de persoane. Arderea cărbunelui ne va polua aerul cu oxizi de azot, oxizi de sulf, pulberi în suspensie, dioxid de carbon şi cu alte substanţe toxice. Printre efectele adverse ale acestor substanţe asupra sănătăţii se numără afecţiuni oculare, dermatologice, afecţiuni ale căilor respiratorii, ale rinichilor, plămânilor şi sistemului nervos, creşterea riscului de cancer, accidente vasculare cerebrale, astm şi boli ale tractului respirator inferior, împiedicarea dezvoltării normale a plămânilor la copii, precum şi alte boli pulmonare şi cardiovasculare.
Nu vrem ca aceste riscuri să ameninţe sănătatea copiilor noştri, sănătatea familiilor noastre.
Timp de patruzeci de ani, milioane de tone de cărbune vor fi transportate pe Dunăre pentru termocentrala Enel şi tot Dunărea va suporta deversarea apelor de răcire, conform proiectului. Transportul cărbunelui impune lucrări în Dunăre, pentru construirea unei dane, cu consecinţe asupra mediului natural. De asemenea, învecinarea Dunării cu termocentrala Enel, mai exact învecinarea cu grămada de cenuşă neacoperită a acesteia, va duce la poluarea apei şi a malurilor. Astfel, la finalul celor patruzeci de ani de funcţionare a termocentralei Enel va fi afectată şi Delta Dunării, rezervaţie a biosferei aflată în patrimoniul mondial al UNESCO.
Prejudiciile pe care termocentrala Enel le va aduce sănătăţii populaţiei şi mediului natural reprezintă externalităţi negative ale proiectului, cuantificabile la 235 de milioane de euro anual, respectiv 9 miliarde de euro până la finalul celor 40 de ani de funcţionare. Aceste costuri nu vor fi suportate de către firma Enel, ci vor încărca bugetele tuturor familiilor din Galaţi şi din celelalte oraşe şi sate afectate de poluarea termocentralei.
Vă rugăm să dispuneţi, fără întârziere, abandonarea proiectului termocentralei."
http://www.tpu.ro/......-alt-oras/

13 răspunsuri:
| Earthroot a răspuns:

Nu se pot construi surse de energie alternativa fara impact negativ asupra mediului deoarece ar reprezenta un proiect de durata,si la cat sunt ei de batrani,cei mai multi dintre politicieni, ei au nevoie sa se imbogateasca rapid de pe urma mitei primite pentru acel vot jecmanit.
Uite nene energia electrica si gazele, pana chiar si apa la cat s-au scumpit! Hotie la drumul mare, fara rusine!
Asta-i si motivu pentru care mi-am pus panouri solare si am total electric, plus putul de apa potabila sapat.Chiar nu vreau sa le dau satisfactie hotilor astora si asa ar trebui sa faca si altii, sa aleaga energia alternativa.
Chiar am vazut modele de panouri solare care tin loc de fereastra.Foarte bune si pentru blocuri.
Ce sa mai zici:unii ne fura aurul, altii fac centrale, altii vor sa aduca deseuri toxice pe teritoriul nostru, am devenit grapa de gunoi a Europei!
Va place praful pe care il inhalati odata cu aerul prin Bucuresti? Chiar si Clujul zici ca parca e mai poluat.Ce sa zici de apa... pune apa de la robinet in sticla si tine-o la temperatura camerei, fa similar cu apa imbuteliata plata.Vezi peste o zi ce gust de otrava o sa aiba cea prima, datorita prostiilor folosite la epurare.

NOname
| NOname explică (pentru Earthroot):

Într-adevăr, România pare a fi groapa de gunoi a Europei. Îşi bat joc de naivitatea şi sărăcia noastră, de lăcomia politicienilor, care ne vând pe nimic ţara, sănătatea, bogăţiile naturale, viitorul copiilor...

Bună ideea cu panourile solare. Poate în timp va fi ceva mai pusă în practică.

| Adara a răspuns:

Cei drept Romania este considerata groapa de gunoi a europei intrucat tot ce e mai nociv este adus pe teritoriul tari noastre

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nici nu stiam asta. sad
Am semnat acum!

NOname
| NOname explică (pentru мιнαɛℓα36):

Acum două zile au fost 940 de semnături, astăzi văd că sunt deja 1.120.
Numai observ că numărul semnăturilor necesare a crescut de la 1.000 la 2.000, probabil pentru o greutate mai mare a petiţiei.

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru NOname):

Am dat un share pe facebook, poate-poate se mai strang! Mai mult nu pot face!
Viva Facebookhee hee

NOname
| NOname explică (pentru мιнαɛℓα36):

Bună idee. Thanks!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Sunt de acord cu tine, dar asta-i Romania.As vrea sa spun ceva dar imi este sa nu rada ceilalti de mine. Tu ce zici?! Sa postez visul meu sau sa iti trimit prin mesaj privat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apropo, si eu am semnat.happy

NOname
| NOname explică (pentru anonim_4396):

Cum doreşti. Dacă e ceva prea personal, îmi poţi trimite un mesaj.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

M-am gandit. De ce sa ascund ceea ce gandesc?!
Deci, cand o sa fiu mare, o sa sprijin Romania, printre care o sa fac cerere sa ne unim cu Republica Moldova. O sa fac cerere sa reciclam gunoaiele, sa numai construim atatea cemtrale in Romania, sau, daca mai construim, toate sa aiba neaparat filtre.M-am gandit ca cel/cea care va arunca ceva pe jos sa fie amendat.In fiecare an, pe 1 Decembrie, sa fie festivalul IMI IUBESC TARA si sa comemoram ceea ce au facut soldatiii si conducatorii tarii pentru noi, ca si-au dat viata pentru ca noi sa traim mai bine si ca trebuie sa ii facem mandri.
As vrea sa fim UNITI, sa nu punem buline unii celorlalti( iti recomand cartea Poveste cu buline).
SA NE MANDRIM CA SUNTEM ROMANI!
Eu una, o fac!

Poate ca unora o sa li se para prostesc, dar acesta e visul meu.
happy

NOname
| NOname explică:

"O amenințare mai puțin pentru locuitorii Galațiului și pentru mediu: proiectul Enel pentru termocentrala pe cărbune, anulat.

Victorie! Enel a anunțat că nu va mai construi termocentrala de la Galați, care urma să funcționeze pe bază de cărbune importat din Ucraina.

Greenpeace salută decizia Enel de a renunța la construirea termocentralei din Galați, decizie anunțată recent în presă de country managerul Enel în Romania, Luca D’Agnese. Termocentrala ar fi urmat să funcționeze timp de 40 de ani pe bază de cărbune importat din Ucraina și să provoace anual aproximativ 45.000 de zile de boală și moartea prematură a 40 de persoane[1], pe lângă pagubele de mediu implicite.

Cu această ocazie, Greenpeace reia apelul către factorii de decizie din guvern să adapteze Strategia energetică națională pentru a opri schimbările climatice, prin stabilirea unui calendar pentru eliminarea graduală a folosirii cărbunelui în termocentrale - tehnologia cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră, ce determină schimbările climatice. Actuala strategie energetică prevede importuri de cărbune, deschiderea de noi exploatări de lignit, construirea de noi grupuri energetice și oferirea de ajutor de stat pentru producția de huilă.

Conform studiului [R]evoluția Energetică[2], publicat de Greenpeace in 2012, România își va putea reduce consumul final de energie cu 40% până în anul 2050, prin măsuri de eficiență energetică. De asemenea, la nivelul lui 2050 România va putea fi alimentată cu energie regenerabilă în proporție de 84%, folosind tehnologia disponibilă în prezent. În acest context, reorientarea producției de energie dinspre tehnologiile periculoase pentru mediu și sănătate către cele curate devine nu doar posibilă, ci, mai ales, rentabilă."

Sursa: http://www.greenpeace.org/......la-galati/

Întrebări similare