Eu una il sustin pe gabrielutzu
cand ii face nu se gandeste la consecinte...scapa repede de ei
doar ca nu poate vorbi nu inseamna ca nu il doare
ganditi-va ca AVORTUL=CRIMA
Mi se pare o idee criminala despre care sper sa nu o vad niciodata pusa in practica. Mie mi se face rau cand aud: avort la cerere, dar ideile tale mi se par cel putin deplasate, daca nu ceva mai rau.
Aberezi. Ai foarte multa agresivitate (probabil esti vreun frustrat sau o frustrata sexual, ca am observat ca ai o problema si cu sexul, in general, desi spui 'laba' cu o fecventa uimitoare). Du-te omule si fa un duș.
CE? nu esti sanatos la cap? ...sa le scoata prin operatie organele genitale :O? ...mergi mama la un psihiatru...si daca se opun sa faca inchisoare? DOAMNE.... ce idei trasnite mai ai....esti barbat, iti este usor sa vorbesti.(nu stiu ce femeie ar fi de acord cu tine). daca la 14ani ramane insarcinata, fie ca ~asa s-a intamplat~, fie printr-un viol, acum sa-si pecetluiasca viata cu un copil? .normal ca nu sunt de acord cu avorturile-crima curata-. dar nici cu ideile tale...sau cum am spus, e usor de privit situatia din unghiul unui barbat, sa presupunem ca ai fi ~sotul~ unei copile de 14 ani... tu ce faci? ii spui : " eu aduc banii acasa. tu sa ai grija de copil, tu sa-l schimbi, tu sa te patimesti cu el"...la numai 14ani.normal. intervine avortul....nu stiu cata lume te-ar sustine.
Daca ai fi initiat un strigat gen :
"Nu mai vrem atatia ingeri ridicati la cer, ucisi de propriile mame, protejati-va de o sarcina nedorita". ( sau sa fi inceput prin a spune cate beneficii poate aduce prezervativul). poate ca as mai fi fost de acord. dar in cazul asta.niciodata.
Poi bine draga, ai dreptate, dar mai sunt si cazuri cand se gandeste la doar 14ani la f... t.
familii dezbinate, mama betiva, tatal curvar-certuri, batai... ti-am spus, nimeni nu sustine ideea avortului, cum era pe timpul lui Ceausescu-interzis avorturilor- dar scoaterea organelor genitale... deja ne lasa...sau asa cum a mai spus si @yasminna taierea organului.
ce numai femeia participa la conceperea unui copil?! numai femeia are parte de placere?!
NU.deci pedeapsa in mod egal
Eu nu sunt de acord cu tine; dar daca o femeie este violata atunci sh pe aceea ar trebui sa o bagi la inchisoare? in fine esti prea exagerat un pic las-o mai moale fiecare cu viata lui si nu stiu cu ce te deranjeaza pe tine acest lucru?
Scuza-ma sa te contrazic... dar. toate astea mi se par pure bla bla-uri.
Tu realizezi faptul ca o adolescenta poate ramane inscarcinata (poate fi din pur accident)? Tu realizezi ca daca ea naste copilul respectiv nu isi va putea continua scoala...si nici creste copilul intr-o familie in care sa nu ii lipseasca nimic? Tu realizezi ca distrugi visele unei fete care dintr-o greseala adolescentina va aduce pe lume un copil caruia probabil ii va lipsi un tata. Ii va lipsi tot ce au ceilalti copii pentru simplul fapt ca mama nu isi gaseste un loc de munca bine platit datorita neterminarii studiilor.
Tu ai gandit asa putin ce ai spus? Ti se pare ca o femeie la 30 de ani gandeste la fel cu o fata de 15 ani? La 15 ani e clar ca nu poate fi o mama buna pentru un copil. Dar omul evolueaza.La 30 de ani sunt convinsa ca va fi de 10 ori o mama mai buna pentru ca a mai renuntat la un copil si isi va iubi copilul cat pentru 2 copii. Nu mai spune prostii...
Esti baiat...habar nu ai.
Si daca e pana acolo...crezi ca avorturi pe ascuns nu se poat face? fii serios! Cu legile tale cu tot...tot se vor face avorturi cat timp puterea banului suprima totul.
gabrielutzu : ...nu ai trecut tu prin ce am trecut eu.Cred ca stiu mai bine decat tine CE INSEAMNA UN AVORT. De fapt...nu cred...ci STIU. Asa ca las-o mai moale.
Of tu... avocat al embrionilor...nu-ti doresc sa treci prin ce trece o femeie...nici macar n-ai idee...in schimb te trezesti vorbind!
Regis: ...ma refeream ca implicare sentimentala.
Normal ca fiecare fata are o responsabilitate in plus odata cu inceperea vietii sexuale. Nu am dat vina pe embrion sau pe avocatul lui.Ma refeream la amalgamul de sentimente ce te curpinde in momentele respective.Nu-i deloc usor...in schimb multi vorbesc in necunostinta de cauza.
Oricum...la sfarsit...fiecare da socoteala pentru faptele comise.
Sunt convinsa ca te marcheaza toate acele experiente pe care le ai atunci cand faci practica in spitale dar, cred ca esti "putin" exagerat, nu crezi?
Ok sa zicem ca femeile sunt mai neglijente cum spune Regis dar, barbatii ce fac?
Nu si-o pot tine in frau atunci cand nu vor sa se procreeze?! NU, pentru ca sunt prea indolenti si egoisti de a-si satisface poftele carnale, indiferent de riscuri.
Oare, cati barbati au fost in stare sa spuna femeii cu care si-a pus-o, sa pastreze copilul?! Cred ca ff putini, majoritatea spun "da-l afara" eu nu sunt pregatit pentru asa ceva.
Deci, de ce sa atribuim toata vina numai femeii?
De ce nu o lege pentru VASECTOMIE? Ai fi de acord pentru o astfel de operatie gabrielutzu?
Am mai vazut imaginile care sunt pe you toube (am plans pana nu am mai putut - dar, tot a trebui sa fac avortul)
ii poti spune pacat, incostienta, indolenta cum doresti, dar uneori nu avem de ales
as fi curioasa peste ani cand vei avea familia ta (in cazul in care nu o ai deja) cum vei proceda intr-un astfel de caz
Am si eu o curiozitate.cati ani ai si daca idolul tau e Bivolaru.sau vr'unu in genul lui.
si inca ceva. tu ce ai prefera.ca iubita/sotia ta sa faca un avort sau sa nasca un copilas, sa'l priviti in ochi si apoi sa'l abandonati intr'un tomberon pentru ca stiti ca nu-l puteti creste, nu'i puteti oferi nimic.insa n'ati ales o intrerupere de sarcina.ca sa puteti dormi linistiti noaptea, ca nu va numiti "criminali".
e putin lucru sa'l abandonezi, nu? cum reusesti sa te ierti? sau nu ai ce sa ierti, pentru ca ti'ai facut datoria morala.sa nu ucizi... DAR AI UCIS CAND AI ABANDONAT.INTELEGI? si chiar daca va trai.acel copil va fi mort.sufleteste.i'ai ucis dreptul de a fi fericit.
o rog pe psiholoaga sa-ti explice cum se dezvolta un copil abandonat.care's implicatiile psihologice ale unui abandon
Iar aia care fac cate o magarie sa le faca lobtomie.in curve sa aruncam q pietre, hotilor sa le taiem mana q care au furat, vrajitoarele si ghicitoarele sa le punem pe rug si sa gasim un ayatollah pentru Romania. uraaaaaaaaa, uraaaaaaaaa
Esti prea dur(a)...si asa lumea e prea rea...incearca sa mai lasi putin de la tine...
Prietene, radicalii ca tine sunt cei mai periculosi. Inteleg ca ai vrea sa pari a fi animat de bune intentii, dar ceea ce propui tu nu este o solutie pentru secolul XXI. Daca acceptam ideea ca Dumnezeu, sau Creatorul - oricum am vrea sa-i spunem - ne-a inzestrat cu liberul arbitru, atunci lasa-i femeii dreptul sa aleaga momentul cand este pregatita sa aduca pe lume un copil. Tot Creatorul stabileste cand o femeie nu mai poate da viata unui prunc. Nu suntem noi atat de buni incat sa putem legifera acest drept/obligatie.
Nu ai inteles nimic. Mai informeaza-te ce urmari a avut decretul 770 si vei vedea la ce duce o restrictie de acest gen.
Solutiile le-au gasit deja altii si pana sa fim originali am putea sa le copiem. In primul rand e nevoie de educatie sexuala continua, astfel incat femeile sa nu mai creada ca nu pot ramane gravide daca au facut sex cu geamul deschis, poate chiar sa se introduca la scoala o materie de profil. Cred ca e mult mai util pentru un adolescent sa invete despre contraceptie si procreere decat despre drosophila melanogaster si hibridarea boabelor de mazare.
Iata cateva masuri care au dat rezultate in unele tari:
- avortul nu se poate face fara o programare (de exemplu cu min.48 de ore inainte)
- intre programare si avort, femeia este obligata sa urmeze un curs in care sa i se prezinte detaliat procedurile
- in cadrul cursului se vizioneaza un documentar socant, cu interviuri luate unor femei care au trecut prin asta
- se viziteaza clinica stand de vorba cu persoane internate, care le impartasesc propria experienta.
Daca la altii a dat rezultate, nu vad de ce nu ar da si la noi.
@pupimik - ignori un detaliu important. Femeile trec astazi prin aceasta experienta nu din cauza embrionului sau a avocatilor lui, ci din cauza propriei neglijente. Asta ca sa nu spun mai urat.
@auran - tocmai mi-ai raspuns la o intrebare. Ma intrebam adesea de ce unele femei omit sa se protejeze. Uite de ce, pentru ca asteapta sa o faca barbatii. Si atunci te mai miri ca se intampla...
M-am referit doar sa se faca exceptie atunci cand sarcina pune viata femeii, in pericol, adica risca sa moara, tare grea de cap mai esti sa intelegi o propozitie simpla.Acu ai inteles sat trebuie sa mai explic o data?
Draga, daca la 14 ani te gandesti deja la f... t, e nasol.Copila de 14 ani ar trebui in primul rand sa invete sa asculte de parintii ei, nu sa invete cum sa si-o traga. Daca a gresit, plataste, ca toata lumea.Cand un pusti de 14 ani este prins la furat, face puscarie. Iar dupa cate stie eu, crima este o fapta mult mai grava decat furtul.Si nu o mai tot dati inainte cu violul, ca 99% dintr-e avortoane o fac de buna voie, si mai apoi ca nesimtitele isi mai arata in public si buricele goale langa care se vad cicatricile de la avort(uri)
Da, femeile usoare nu vor fi niciodata de acord cu astfel de lege pentru ca nu le avantajeaza deloc, in schimb femeile cu tinuta morala, da.
Da tu Pupimik te gandesti la saracii copii nenascuti, plini de sange, care tipa in timp ce sunt taiati ca purceii si facuti bucati?
TU MACAR STI CE INSEAMNA UN AVORT?
DESTEPTII CARE MA CONTRAZIC STIU CE INSEAMNA CU ADEVARAT UN AVORT? Au vazut ei vreodata pe viu asa ceva? Banuiesc ca nu, doar gura e de ei...
Eu am avut ocazia sa fac practica intr-un spital de ginecologie si ceea ce am vazut m-a umplut de oroare si scarba.Am auzit un tipat la un moment dat, unul ascutit, plin de durere, de frica, de frica de moarte.Si nu cred ca poate exista ceva cu care sa il pot compara. Dar in momentul ala, ceva m-a oprit, nu stiu ce, sa nu ma ridic si sa-i "aranjez" atat pe criminal cat si pe criminala.
Oh, ce as vrea, dragi sustinatoare ale avorturilor, sa va duc macar 5 minute intr-un astfel de loc, sa nu mai puteti dormi bine catva timp de atunci incolo...Deci daca este sa pun in balanta viitoarea "cariera" a unei pipitze de 14-15 ani si ororile pe care le-am vazut atunci (oricum "mamica": nu avea mai mult de 17-18) atunci va spun direct ca ma c. c pe cariera ei, dupa fapta si rasplata!
O astfel de fiinta nu mai are dreptul sa fie mama!
Spune-mi te rog, de ce nu ai avut de ales?
Care au fost motivele exacte care te-au facut sa avortezi?
Ce a fost atat de grav incat sa te determine sa faci asa ceva? Ti-a fost pusa cumva viata in pericol? Era copilul in pericol de a se naste mort sau cu grave probleme? Sau era in joc doar cariera ta, faptul ca nici un baiat/barbat nu te-ar fi vrut de sotie/prietena cu un copil care nu era al lui, iar acest copil iti taia sansa de a fi libera, de a te distra, de a te bucura de placerile vietii, de a-ti satisface nevoile sentimentale/fizice, de a avansa in cariera...
Ce ai pus tu in balanta? Moartea unui copil in comparatie cu ce?
Nu inteleg ce ai facut... explica-mi, ca sa pot intelege de ce ma compari pe mine cu tine.
Arata-mi cazul de care vorbesti, ca sa stiu daca as proceda la fel sau nu, pana nu nimi spui despre ce este vorba nu pot sa inteleg raspunsul tau...
Eu cred ca tineretul nu este informat de consecintele de ai lua viata cuiva daca legile ar fi mai aspre [acum sunt atatea metode, inainte nu era dar nu erau atatea crima si violuri sau poate nu se spunea]ar tb cele care iau viata propiului copil sa fie duse la munca silnica si sa se gandeasca cea facut.
@ gabrielutzu poti sa imi spui ce religie ai? Daca esti ortodox (a) ai putea sa le spui oamenilor de aici despre pacatul de a avorta si implicatiile avortului din carticelele ce se gasesc la Biserica! Daca nu, va voi spune eu! @ jojo: doar nu crezi ca tara asta e plina de femei care isi intreaba copiii de 3 sau 4 ani daca mai isi doresc sau nu fratiori. Deja am auzit la mai multa lume varianta: cand eram mic mama ma intreba, eu ziceam nu, si ea mergea sa faca avort! Hei, people! E vorba de niste sufletele nenascute! Cum sa le omori asa, ca pe o musca?! Mie si musca mi-e cam greu sa o omor...
@ gabrielutzu, eu inteleg problema, iti dau dreptate 99%. Ce ma cam infricoseaza si nu prea imi vine sa vad e poza ce o ai acum la profil... Am 26 de ani si NU am nici un avort, NICI nu voi face vreodata! Fetele de 18 ani de pe aici, sau poate mai mari ca varsta, se dau eroine ca au avortat! Sa nu mai tina picioarele desfacute daca nu se protejeaza macar! Astea nu sunt femei, si vorba ta, nici mame nu vor fi vreodata cu adevarat! MIe imi e greu sa merg sa imi fac analize, ca se uita asistentele si doctoritele ciudat cand spun ca nu am nasteri, nu am avorturi! FETELOR, FEMEILOR, DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR: VI SE PARE NORMAL LA CE GRAD INALT DE CRIMINALITATE S-A AJUNS?
@ gabrielutzu poti sa imi spui ce religie ai? Daca esti ortodox (a) ai putea sa le spui oamenilor de aici despre pacatul de a avorta si implicatiile avortului din carticelele ce se gasesc la Biserica! Daca nu, va voi spune eu! @ jojo: doar nu crezi ca tara asta e plina de femei care isi intreaba copiii de 3 sau 4 ani daca mai isi doresc sau nu fratiori. Deja am auzit la mai multa lume varianta: cand eram mic mama ma intreba, eu ziceam nu, si ea mergea sa faca avort! Hei, people! E vorba de niste sufletele nenascute! Cum sa le omori asa, ca pe o musca?! Mie si musca mi-e cam greu sa o omor... Gabrielutzu, eu inteleg problema, iti dau dreptate 99%. Ce ma cam infricoseaza si nu prea imi vine sa vad e poza ce o ai acum la profil... Am 26 de ani si NU am nici un avort, NICI nu voi face vreodata! Fetele de 18 ani de pe aici, sau poate mai mari ca varsta, se dau eroine ca au avortat! Sa nu mai tina picioarele desfacute daca nu se protejeaza macar! Astea nu sunt femei, si vorba ta, nici mame nu vor fi vreodata cu adevarat! Mie imi e greu sa merg sa imi fac analize, ca se uita asistentele si doctoritele ciudat cand spun ca nu am nasteri, nu am avorturi! FETELOR, FEMEILOR, DOAMNELOR SI DOMNISOARELOR: VI SE PARE NORMAL LA CE GRAD INALT DE CRIMINALITATE S-A AJUNS?
Buna iddea ta pe naiba, dar spune-mi tu care este diferenta dintre un avort liber si unul propus de medic, tot avort e, adica tot crima, dupa cum chiar tu sustii
Scuza lui Lucifer cand l-a tradat pe Dumnezeu a fost : "scopul scuza mijloacele" - adica exact ceea ce te-ai chinuit tu sa explici in 50 de randuri.
Mergi la psiholog si stapaneste-ti furia, traim intr-un stat democratic si fiecare e lier sa faca ce vrea cu viata lui.
Mai, deci un consult la 9 nu vrei atunci mutate intr-un stat aflat sub comunism si iti impui propriile idei populatiei si cine nu le respecta este impuscat in cap.
Dar iti repet : TRAIM INTR-UN STAT DEMOCRATIC (pentru ce a mai fost revolutie in '89?) Pentru libertate, FIECARE E LIBER SA FACA CE VREA CU VIATA LUI, MA DOARE UNDEVA DACA TU MORI/FACI AVORT/SAU TE DROGHEZI SI LA FEL AR TREBUI SA SIMTI SI TU PENTRU MINE SI RESTUL POPULATIEI. CARE-I TREABA TA CE FACE UNUL SI ALTUL?
Andrei67y5 întreabă: